Reklama

Reklama

Dlouhý, Široký a Bystrozraký

  • Slovensko Dlhý, široký a bystrozraký
všechny plakáty
? %
Pohádka
Česko, 2024

Předloha:

Karel Jaromír Erben (kniha)

Scénář:

Marek Epstein

Hrají:

Ivan Trojan

Diskuze

ondru.metlic

ondru.metlic (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Ahaa, no je to škoda, pokud by se nic takového nezrealizovalo, docela jsem se na tuto pohádku těšil. I když v tomto rozhovoru https://www.youtube.com/watch?v=s8dWVPC5fUs&t=624s mluvil o tom, že peníze jsou a že se bude natáčet jako o jisté věci. Uvidíme, jak se vše vyvrbí. Přece jenom, podle mého, by se fanoušci těšili více na pohádku, u které by neměli strach, že by zklamala, než na drama Sedmikostelí... Třeba se mýlím a Sedmikostelí bude stejně tak úspěšně, jako jsou jeho pohádky.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

ondru.metlic

Strach v jednom rozhovoru na konci roku říkal, že peníze furt nejsou, a naopak u Sedmikostelí že nějaké ty koruny přistály.. A taky ho už začínají tlačit do Anděl páně 3, takže tohle bych já viděl nejdřív tak 2023-4. Ale Strach také řekl, že je třeba se smířit s tím, že ne všechno to, co by chtěl natočit, taky natočí, takže už se spíš asi připravuje na to, že tohle nikdy nevznikne.

na příspěvěk reagoval ondru.metlic

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Tak se letos nenatočila ani minuta... A podle všeho se nenatočí ani příští rok, přesnost dostane Sedmikostelí, kde už se to má nějak začít rozjíždět. 

na příspěvěk reagoval ondru.metlic

anti.rybka

anti.rybka (hodnocení, recenze)

dosty43

Tak budeme držet palce, aby se začala natáčet, jelikož v režii Jirky Stracha nemám strach o její kvalitu. :) Jinak ve videu skvělá narážka na komisi. Ač je to smutné, že se na takovéto náměty neuvolňují finance. Těžko říct, na co "kulturně vyspělá" komise čeká.  :-/   

callix

callix (hodnocení, recenze)

Pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký zfilmuje Jiří Strach, který počítá s hercem Ivanem Trojanem; na scénář Marka Epsteina dostal šest milionů.

Uživatel dosty43 smazal svůj příspěvek.

VideoTuti

VideoTuti (hodnocení, recenze)

Lepší než letošní mizerná štědrovečerní pohádka "Kouzelník žito" bude tato pohádka určitě! 

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

cariada

Za prvé to bude asi hodně drahé a za druhé trikově náročné.Kdo by se toho nebál...Strach není Spielberg.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

remy

remy (hodnocení, recenze)

Myslím si, že Dlouhý, Široký a Bystrozraký jsou v dobrých rukách :)

na příspěvěk reagoval Simpsnovi

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

tohle je snad poslední klasická česká pohádka, která ještě nemá filmovou podobu. A pořád se to nějak odkládá, to se toho tak bojí tvůrci či co?

na příspěvěk reagoval Simpsnovi, Ozzy2

vito_corle

vito_corle (hodnocení, recenze)

Svatojánský věneček mě moc taky nebavil a to tam mám rád herce jako je Polívka, Liška, štěpnička, kterého mám spojeného s Fordem-Inndiana Jones ale prostě mě ta pohádka nebo jak to tady nazval helianto pohádkoví příběh ale vůbec mě to nebavilo to se mi fakt víc líbil Korunní princ ze štědrého dne a Johančino tajemství jak už jsme taky psal 

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

vodnicka

On už Šťastný smolař byla taková zvláštní pohádka. Svatojánský věneček bych spíš než pohádkou nazvala pohádkovým příběhem. Ale nápady tam byly a story to byla celkem neotřelá.

 

Snažím se dopředu neodsuzovat nic a vždycky doufám :o)))

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

Prý to je hodně náročné na finance. Scénář napsal Marek Epstein a prý to bude o tom, že tam bude 18-letá princezna a v den jejich 18 - tých narozenin vyhlásí její otec a král amnestii a z vězení je propuštěn Dlouhý, Široký a Bystrozraký a jejich cíl je se zase vrátit do vězení, protože jim tam bylo dobře.. tak nějak to říkal Jiří Strach v rozhlasu.. 

na příspěvěk reagoval mchnk, helianto

vito_corle

vito_corle (hodnocení, recenze)

já sem spíše zvědaví koho tam bude hrát Trojan a ještě jaké nové pohádky budou příští Vánoce tedy Vánoce 2016 protože třeba Svatojánský věneček ten se mi třeba vůbec nelíbil už jen kvůli Mádlovi, který tam hrál a toho moc nemusím ale Korunní princ a Johančino tajemství celkem ušlo 

cariada

cariada (hodnocení, recenze)

a další pohádku , kterou právě točí je Anděl Páně 2, tak že kdy přijde na řadu tohle netuším? Pokračování Anděla Páně by mělo jít nejdřív do kin v prosinci 2016, tak že v tv na Vánoce 2017.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

TaTarak

Pokud jsem spravne pochopil, vanocni televizni pohadku prave toci, ale jmenuje se Venecek. Nic blizsiho nevim.

risha03

risha03 (hodnocení, recenze)

:D Uplně jsem na tohle myslel, když sem na tenhle film právě narazil.

sharka.68

sharka.68 (hodnocení, recenze)

Tak  to držím Jirkovi strachovi palce, protože po Andělovi Páně musí být tohle další naše pohádková pohádka...žádný vymyšlenosti a nesmysly....

Stingo

Stingo (hodnocení, recenze)

Hollywoodman

Všechny pohádky od Erbena se dají přečíst do 20 minut. Takový Obušku z pytle ven má necelé tři stránky. Zlatovláska čtyři.

Hollywoodman

Hollywoodman (hodnocení, recenze)

Doufám aspoň, že to nebude zbytečně zdlouhavé, když je ta pohádka dlouhá 2 hodiny a mě přečíst ji trvá ani ne 20 minut.

na příspěvěk reagoval Stingo

Mallinali

Mallinali (hodnocení, recenze)

Jsem rád, že zase Strach spíchne jednu pohádku, protože Anděl a Smolař patří mezi to nejlepší v našem takřka elitním žánru za posledních 25 let. Ale už by mu fakt měli dát pořádnej ranec a kinodistribuci, ať celej život jenom neplete z hovna bič.

na příspěvěk reagoval Lengyang

Flaxik

Flaxik (hodnocení, recenze)

No je fakt že u Stracha jedinýho nemám strach, že to podělá. Na rozdíl třeba od Zelenky, kterej tomu teda dal na prdel. Na DŠB se ale těším a snad na rozdíl od Anděla Páně mu nasypou trošku větší rozpočet.  

tsatsiki

tsatsiki (hodnocení, recenze)

já jsem myslel, že to bude letošní vánoční pohádka, ale nevypadá to, že by to letos natočil.

Nonna

Nonna (hodnocení, recenze)

Whyte

Souhlasím. Dlouhodobě nechápu, jaké slátaniny kolikrát  (nejen) ČT podpoří a že Strach natočil skvělého Anděla Páně a Šťastného smolaře, na kteréžto pohádky tu  kvalitou a koukatelností v současnosti nikdo nemá, a že to natočil za bídných finančních podmínek, proč mu konečně neudělají pořádný rozpočet?

Whyte

Whyte (hodnocení, recenze)

Doufám, že se ČT1 konečně rozhoupe, protože bych to vážně chtěl vidět a myslím, že trochu zainvestovat do Stracha se vyplatí. Argumentem, že je scénář paskvilem prznící Erbenovu klasiku, (takhle nějak jsem to někde četl) bych se moc nezaobíral, podívejte se na podobně filozofujícího megaúspěšného Shreka a další věci. Apropó bude to někdy (v dohledné době) ve výrobě? :)

na příspěvěk reagoval ProfesorLotr, Nonna

Související novinky

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama