Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (171)

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Al Pacino v roli staré rokové hvězdy, která je otrávena svým zhýralým životem a zkusí najít ve svém životě nový smysl. Motivuje ho k tomu hlavně dopis od Johna Lennon, který mu nebyl doručen 40 let. Kdyby se o tomto dopisu dozvěděl dříve, možná by se jeho život ubíral jiným směrem. A tak se rozhodne zanechat život rockera, plný kokainových a alkoholových večírků a vydá se za svým synem, kterého nikdy pořádně neviděl. Nevím do jaké míry má být film komedií, jak je zde uvedeno, ale u filmu jsem se nikterak zvlášť nebavil. Nevím jestli se měl smát tomu jak Al Pacino šňupe kokain, padá opilý z postele nebo se snaží balit majitelku hotelu Hilton svým šarmem? Jestli chtěli tvůrci filmu natočit hlavně komedii o vycházející rockové hvězdě, moc se jim to nepovedlo. Tím ale nechci film posílat do věčných lovišť, neboť jako drama funguje celkem dobře, protože k postavě muzikanta Dannyho Collinse jsem si vybudoval nějaký vztah a celkem jsem mu rozuměl, proč se čas od času opíjel na baru nebo utrácel velké množství peněz pro svoji novou rodinu. Al Pacino je bez debat asi to hlavní co film táhne dopředu a pro tuto postavu sedí jako poklice na hrnec. Příběh filmu ale není nikterak přelomový a je to něco co vás nenadchne, ale ani neurazí. Takže jestli máte rádi Al Pacina, příběhy ze života dekadentních umělců, asi je film pro vás dobrou volbou. Pokud od toho čekáte něco více, nebo jdete do filmu s očekáváním (jako já), že to to bude komedie, nenaplní se vaše očekávání. Zklamaní ale určitě nebudete. 6/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako stárnoucí rocker v existenciální krizi, který se na stará kolena rozhodně obrátit svůj život díky čtyřicet let starému dopisu. I když Druhá míza pečlivě opisuje žánrová schémata a prakticky nenabízí nic moc nového, Al Pacino táhne tuto překvapivě příjemnou a upřímnou zpověď hudebníka, který je otrokem svém předešlé kariéry. Díky skvělým hercům a příjemné hudbě navíc z tohoto snímku navíc dělá ideální feel good film. [75%] ()

Reklama

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se toho tématu druhé mízy bála, jako né že by mě nebavilo se koukat dvě hodiny na chlapíka, co vymění svou ženu, která už pomalu začala splývat se sporákem, za nějakou cácorku, jež umí skvěle vrtět prdelkou do beatů dj Tiesta. Dále si pak pořídí sporťáka se zrychlením podobným jako mám já před výlohou s nápisem slevy, bílý kožený boty a kšiltovku s emblémem koně ve skoku, popřípadě, když chce bejt někdo fakt za frajera, tak to nosí najednou. Ale dost mě štve, že ženy bývají o toto krásné životní období ochuzeny. Nechaly by děcka na krku své drahé polovičce a šly by hledat štěstí k nějakému fotbalistovi, jako jasný, na prvoligovýho čutálistu by to už asi nestačilo, nicméně někdo z FC Vlašim by si třeba ještě dal říct. Jinak je to film na pohodu, dost tomu napomáhá, že Al Pacino je opravdu klasa, ať šňupe koks na prahu čtyřicítky, nebo v sedmdesáti. Což je taky nespravedlivý, taková Judi Dench by si tohle dovolit nemohla. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Danny byl kádr, dnes je vyšumělej jak měsíc starý otevřený krabicový víno, postavený na horkym place zalitým slunkem od božího rána do teskného večera vedle smradlavýho kontejneru, který si chodí označovat místní prašivý čoklové. Tak přinejmenším si připadá Danny poté, co objeví, jak "možná snad kdyby Bůhví" mohlo všechno být, dostat do rukou dřív to, co v těch zhýřelým životem roztřepaných prackách třímá nyní. A jak se dá čekat, jme se s tím něco dělat a probudit se z už pěkně dlouho nehezkýho sna. Desítky let si mrvil život, teď to všechno napraví. Jenže tou svou druhou mízou mrví životy druhým a ačkoliv je to jedno klišé vedle druhého a hledání rodiny střídá hledání sebe, dobře se na to kouká, ať už kvůli hudbě nebo, a to asi spíš, kvůli Alovi, který té vyčpělé trosce, jež žije jen z důchodkyň dvě hodiny žvýkajících lékořici, dal život i to srdíčko, jehož druhou polovinu má někde ukrytou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Co by stalo, kdyby starý rocker, prachami vyvatovaný, nasáklý koksem a chlastem, oleštěný od davů žen a dívek, kdysi před lety dostal dopis od Johna Lennona. Který ho povzbudil v jeho začátcích, leč dopis se po desetiletí nedostal ke svému adresátovi. Až teď, když už je rocker vyšeptaný a cynický.  Načež následuje dušezpytná cesta a pokus o návrat k rodině, která však nikdy neexistovala. Sebestředná rozmazlená hvězda bydlí v hotelu, udílí nevyžádané rady, rozdává nevyžádané milodary, flirtuje bez emocí – a nic z toho mě nepřesvědčilo, že by film aspoň v něčem připomínal reálné postavy, reálné vztahy mezi nimi a reálné životní situace. Je to děsně falešný, kýčovitý a sebedojímavý snímek. A nejspíš asi rocker nebyl takovou hvězdou, jak se tvářil, protože o jeho pobyt v odlehlejším hotelu a cesty mezi běžné smrtelníky se nezajímá jediný novinář a to dokonce ani z regionálního plátku. SHRNUTÍ: Marný pokus přesvědčit diváctvo, že i životem okřesané rockové hvězdy válející se v přepychu a drogách mají srdce. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Koncert Dannyho Collinse (Al Pacino) na začátku filmu se natáčel v Los Angeles na koncertě skupiny Chicago. (Pegaz83)
  • Skutočný list Stevovi Tilstonovi bol podpísaný „John + Yoko“, zatiaľ čo list vo filme ukazuje podpis len „John“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama