Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

subic 

všechny recenze uživatele

Vidiš i černý korzár pláče. Tento kousek je asi starší jak já, ale na rozdíl ode mě ho zub času už hodně ohlodal. Hudba? No děs. Noční přepadení lodi v studiu? No děs. Některé bojové scény jsou opravdu jak z dětského filmu. Dvouhodinová podívaná o pomstě, kterou jsem jako děcko viděl několikrát a teď tak po 20i letech už ani nevím, o čem že to vlastně bylo? Zrzavá Dagmar Lassander a blonďatá Carole André, Kabir Bedi si zahrál ještě ve stejném roce Sandokana a toho jsem nosil na tričku, ale černého korzára vážně ne. Drobnou roli tu má i Angelo Infanti známý z Kmorta a první řady Chobotnice. Ale nechám z nostalgie aspoň 50% ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Emilio Salgari by byl nejspíš spokojený s tím, jak se převedl jeho hrdina na filmové flátno. Na tu dobu to byla perlička, která s věkem samozřejmě zestárla, ale pro ty, kteří jako malí smradi hltali podobné hrdiny je to kus nostalgie a vzpomínek na šermírské souboje na sídlištích :-) Jak se asi bude za pár dekád koukat na Piráty z Karibiku ? - 50 % ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když Kabir Bedi s planoucíma očima na ztemnělé palubě vyzývá satana, skoro až běhá mráz po zádech. Černý korzár je velmi slušná dobrodružná podívaná, ovšem mít na ni vzpomínky z dětství, asi by se mi líbila ještě víc. Vidět Sollimovu "westernovou" režii ve filmu z úplně jiného prostředí bylo nejzajímavější ze všeho. ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Želv Ninja v seriálech, tak i u Černého korzára ve filmech, jde o NOSTALGII! Když jsem byl malý pískle, tak tohle prostě bylo pro mě to nejlepší, pouštěl jsem si to na VHS pořád dokola!!! Abych řekl pravdu, tak kvalitou asi tento film nestojí za nic, ale přece jen je to Černý korzár a Kabir Bedi. Mé hodnocení sice není moc objektivní, ale je to prostě taková má srdcovka a proto musím dát .. 5 hvězd!! ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Film môjho detstva. Zaľúbená do Kabira Bediho. Na tú dobu veľmi dobre natočený. Nerozumiem prečo je na čsfd tak podceňovaný a nemá vyššie hodnotenie. Aj keď s veľkým odstupom času som si ho opätovne pozrela, stále nestráca na čare a na mojom hodnotení a naďalej ho považujem za kvalitný film s najkrajším príbehom lásky aký som videla. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)
  • Natáčeno v Kolumbii - v Cartageně (též Cartagena de Indias), pevnost je Castillo de San Felipe de Barajas. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama