Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

dalibor.durcak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé dílo. Na povrchu tak umělé, přesto jsou motivy vědce tuze lidské. Díval jsem se a pořád se snažil najít to, co mne na filmu zaujme...Je fakt, že je chvílemi vyprávění pozvolnější, pomalejší...(nudné?) Ale pomalu vypráví to, co vyprávět chce a pomalu graduje až k akčnímu závěru. 55-60%. Plus přidávám za Caity Lotz (Black Cannary z Arrow), která ač tuze nesympatická, zahrála velmi dobře a taky za syntetickou hudbu. Ta hudba se tam prostě výborně hodila...A navíc je to sci-fi a skvělé téma umělé inteligence. ()

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Transhumanistická vize nedaleké budoucnosti. Britové opět nezklamali, oldschoolové Sci-Fi s hutnou atmosférou a podmanivou zvukovou kulisou. Výborná je zvláště Caity Lotz, která svou roli roli robota zvládla tak excelentě, že by se od ní i starej Terminátor mohl učit :) Vůbec roboti i implantovaní jsou velmi dobře vymyšleni, i s jejich efekty, podivnou řečí a chováním - toto je spolu s Caity Lotz největší deviza filmu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kradeš peníze určené na válku, abys mohl léčit mozek? Jasně, že ti pomůžu." Já tedy musím uznat, že Číslo 5 nikdy nevypadalo tak sexy jako jeho sestra Stroj. Prostě žádné pásy, lasery na rameni, ale taky žádné hlášky, tedy s čestnou výjimkou robotického úsměvu. To je zkrátka škoda, ale trošku mi to vynahradil padouch Thomson, o kterém jsem hned věděl, že by bylo vhodné ho rozmontovat. Asi jako každého šéfa s patentem na šmírování. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží mást svým vzhledem - temná atmosféra, temné věže na červeném obzoru, záhadná vojenská laboratoř, pár scén z budoucnosti. Ale nakonec je to taková obyčejná historka z Krajních mezí nebo Alfred Hitchock uvádí o rozumných robotech, jejich hranicích, a zda lidé budou, nebo nebudou zbyteční. Do toho zamontovaná nemoc dcerky plus nějaká klišé. Po zhruba deseti minutách, maximálně čtvrt hodině si protřelý divák spojí dohromady, kdo a co, takže pak jen čeká na scény, jak půjdou v pořadí za sebou, a ony nijak překvapivě tak za sebou jdou. Na konci se pak místo katarze dostaví takový ten pocit, a to je všechno, víc jste nám tímhle jinak atmosférickým snímkem říct nechtěli? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, nekomerční a zprvu i záživné a zajímavé scífko, s nesmělým odkazem na Blade Runnera (testovací otázky pro AI), ze kterého se ovšem jeho tvůrci tak dlouho a urputně snažili udělat moralizující středoproudový hnůj, až se jim to bohužel nakonec téměř podařilo. Ale i tak je můj výsledný dojem z filmu spíš pozitivní, sám nevím proč, protože scénář zdaleka není plynulý a logický, sexy androidka se mi moc nelíbila a navíc mě nebavila její dikce a nablble diblíkovitý přízvuk. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama