Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Stroj vypadal velmi nadějně a filmů natočených ve stylu klasik ze zlaté éry SF je dnes jak šafránu, ale u slibně nakročenýho filmu selhalo to nejdůležitější: příběh. Ten nepřináší nic novýho, zajímavýho, provokativního apod. a je strašně čitelnej. Nezachrání to ani temná dystopická atmosféra. Skalní scifisti si nejspíš ve filmu to svoje najdou a shlédnutí litovat nebudou, i když libovolná epizoda Krajních mezí je lepší. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedené drama zasazené do nedaleké (a až děsivě reálné) budoucnosti. Chvílemi dlouhý klip od Björk (All is Full of Love), chvílemi Univerzální voják a Borgové ze StarTreku. Po většinu času ale příběh o snaze zachránit, co se očividně zachránit nedá. Nechybí mentorování na téma lepšího lidstva a evoluce... Namodralý šerosvit s kovovým nádechem a hudba připomínající Vangelise (Blade Runner) dodávají patřičně tísnivou atmosféru. A samozřejmě vojenská mašinerie jak vystřižená z amerických protiválečných filmů. Co všechno je člověk schopen obětovat pro lásku ke své dceři? Všechno... Celkově jsem spokojen. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, nekomerční a zprvu i záživné a zajímavé scífko, s nesmělým odkazem na Blade Runnera (testovací otázky pro AI), ze kterého se ovšem jeho tvůrci tak dlouho a urputně snažili udělat moralizující středoproudový hnůj, až se jim to bohužel nakonec téměř podařilo. Ale i tak je můj výsledný dojem z filmu spíš pozitivní, sám nevím proč, protože scénář zdaleka není plynulý a logický, sexy androidka se mi moc nelíbila a navíc mě nebavila její dikce a nablble diblíkovitý přízvuk. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prijemne prekvapenie. Vdaka volbe hudby v soundtracku k tomuto filmu som mal, zvlast v prvej tretine filmu, neustale pocit, ze pozeram Blade Runnera. Tiez by ma zaujimalo nakolko bol vynikujici Ex Machina inspirovany tymto kuskom. Su tam totiz velmi podobne znaky. Predstavitelka A.I., Caity Lotz sa role myslim zhostila celkom uveritelne a tiez ma moc nerusila. Niektore casti filmu posobie sice moc strojene, ci lacno, avsak ako celok sa mi v prevedeni a napadoch film celkom pacil. ()

64B 

všechny recenze uživatele

Film jako celek špatný není. Horší je, když se rozkouskuje na postavy ve filmu. Ty tvoří lidé, kteří mají tupé dialogy. Které odříkávají jako básničku, z paměti a bez lidských emocí (omlouvá se Caity, která mluví prostě jako stroj). Bohužel, film toho víc nenabídne. Snad jedině nahou Caity, která..mm... :) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama