Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

M1k9 

všechny recenze uživatele

Solidní nízkorozpočtový nápad, který i přes amatérské sekvence dokázal z daného námětu vymáčknout většinu emocí. Pokud se člověk přiměje dívat se na tento experiment jinak, má reálnou šanci konkurovat ne o moc myšlenkově vzdáleným A filmům z kin. I tak mu spousta věcí chybí a je celkem jednoduchý potažmo hloupý. 4/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som upozornil, že hviezdičkové hodnotenie je čisto subjektívne a neznamená, že je film s okamžitou platnosťou hodný zavrhnutia. U The Machine by som prekusol neoriginalitu, keďže práca s myšlienkou je zaujímavá, ale žiaľ zúfalo nerozvinutá. Nedostatočná stopáž (alebo neschopnosť zhustiť dej) a look niekde na polceste medzi televíznym a direct-to-dvd z neho robia len ďalšiu žánrovú jednohubku, ktorá bohužiaľ nie je dostatočne vťahujúca, napínavá či zábavná na to, aby nenudila. Na prvý pohľad príťažlivá škrupina v sebe priveľa neskrýva. Ale ktovie, možno som len príliš skeptický, i keď som od toho vonkoncom nič nečakal. 40% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, nekomerční a zprvu i záživné a zajímavé scífko, s nesmělým odkazem na Blade Runnera (testovací otázky pro AI), ze kterého se ovšem jeho tvůrci tak dlouho a urputně snažili udělat moralizující středoproudový hnůj, až se jim to bohužel nakonec téměř podařilo. Ale i tak je můj výsledný dojem z filmu spíš pozitivní, sám nevím proč, protože scénář zdaleka není plynulý a logický, sexy androidka se mi moc nelíbila a navíc mě nebavila její dikce a nablble diblíkovitý přízvuk. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec špatné. 10 let před boomem AI zatím v podobě aplikací a jazykových modelů typu ChatGPT. Co bude za dalších 10 let? Sci-fi se může stát realitou. Hodnotícím tady chybí životní zkušenosti, kterými by docenili palčivé otázky, které film předkládá lidstvu i jedinci, v tomto případě rodiči. Na mě trochu moc temné, ale taková budoucnost klidně může být. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Má to své kouzlo. Sice dialogy se nedají poslouchat a motivace postav jsou někdy postavené na hlavu, ale po trikové a příběhové stránce si dal pan James záležet a film může téměř v tomto konkurovat Hollywoodu. V podstatě je to film o otci, který chce zachránit dceru a tak vyvine kyborga, který projde Turingovým testem (test, který určí, zda je v uzavřené místnosti umělá inteligence, či člověk). No a s roboty na vojenské základně není zacházeno právě nejlépe. Film je atmosfericky temný a poplatný vědě. Jako celek však bohužel příliš nefunguje, jelikož spád děj nemá a také gradaci tvůrci absolutně nezvládli. Takže pokud jste Sci-Fi maniak, či robotický maniak, určitě se na film koukněte, ale pro ostatní to bude jen nudná a utahaná záležitost. 50% = 2/5 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama