Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silný sociálně laděný skandinávský krimi film s až dokumentárním vyzněním, tedy bez hudby, kamera snímaná z ruky, civilně působící, dobrá práce s herci, autenticky vyznívající prostředí i charaktery a motivace postav, trochu i z manifestu Dogma 95... Casperův příběh se sice vyvíjí podle předvídatelných linií a zákonitostí žánru, přesto je působivý a celý film maximálně sugestivní. Michael Noer, jehož vynikající vězeňské drama R z roku 2010 bylo ve své době celkem událostí, se vrací s dalším zžíravým pohledem na zločinecké podhoubí své rodné země (a vlastně i celé západní Evropy)...a není to příjemná zpráva... ()

boni 

všechny recenze uživatele

Syrově a drsně zachycené kodaňské předměstí. Skandinávie bývala oázou bezpečí, ale se značným přísunem imigrantů tam bují v nebývalé míře kriminalita. Mladí dánové postihnutí sociálním stigmatem se postupně dávají na dráhu zločinu, protože to je jediné východisko z podprůměrnosti. Peníze zbaví cejchu méněcennosti i toho největšího vyvrhela. A v důsledku většinou platí: "Kdo čím zachází, tím také schází". Akorát teda když si tohle člověk uvědomí, tak už je pozdě na nápravu... a tak budou stále umírat mladí lidé, kteří jen toužili vypadnout do lepšího světa a místo toho spadli do nejhlubšího pekla. Dánská kinematografie opět potvrdila svoji vysokou kvalitu a je velká škoda, že nám naše nejznámější komerční televize furt cpou jen díla made in USA, když Evropa toho má pořad tolik co nabídnout. ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný a intezívny filmový zážitok. Thriller o zlodejíčkovi, ktorý sa dielom náhody vypracuje na mafiánského poskoka je totiž natočený silno autenticky, k čomu prispieva aj fakt, že je točený ručnou kamerou a nie je tu vôbec žiadna filmová hudba. V poslednej tretine film graduje to takých podôb, že som len zíral s otvorenou hubou a posledný záber filmu to všetko len potvrdil. Film je zároveň pôsobivou výpoveďou o kriminalite privandrovaleckých komunít v Dánsku. Bohužiaľ, znovu sa tu potvrdzuje, že Arabáči a Afričania, ktorí obývajú predmeststké ghettá, sú poväčšinou špinavá zgerba, ktorá vie len lúpiť a páchať trestnú činnosť. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jako box mezi Kličkem a Hayem. Mohla to být nuda, nekonal se překvapivý závěr, přesto jsme viděli velmi zajímavý zápas. Líbí se mi obsazení neherců a skutečných bratrů do hlavních rolí, byli mi hodně sympatičtí a věřil jsem jim všechno. Nordvest je čistá žánrovka, ničím nepřesahující, ale rychlá, drsná, pravdivá a rozhodně nenudící. Pro koho byste umřeli radši? Arabský nebo gruzínský gang? Ono je asi jedno, z který strany přilítne kulka, spíš se rozmyslete, jestli v těch pár šťastných a živých dnech chcete šukat Marfušky nebo Šeherezády. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zlodějíček Casper si tu a tam v poklidu vykrádá vytipované nemovitosti, hádá se s přistěhovaleckým gangem, za kolik jim lup prodá, snaží se postarat o rodinu, kterou má opravdu rád, s přítelkyní a zhuleným kámošem se chodí odreagovat. Pak se ovšem náhodně setká s cizincem, který má pro něj dost konkrétní nabídku/objednávku…no, co si budeme povídat, hlavní postava si koledovala o průser prakticky od první minuty, a tak je divákovi poměrně jasné, že i zapojení mladšího bratra nejspíš nebude tím nejlepším nápadem. Čím víc se mu daří, tím se dá čekat drsnější pád, protože s přibývajícími penězi se přitvrzuje. A po pasáži zakončené výjevem v poli je divák svědkem reálného pohledu na to, kde končí touha po luxusu, když přijde na lámání chleba (podobný typ scén nebývá v žánrových filmech zrovna obvyklý a já to jen kvituju). Nepříliš překvapivý konec pak už nic nemění na tom, že Severozápad je dosti syrově a autenticky působící podívaná, která dokáže diváka vtáhnout do příběhu, a já jí přiklepávám solidní 4*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno