Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Michael Noer servíruje typicky ostrou, chladnou a bezvýchodní filmařinu ze Severu a nejvíce film připomene Refnova Dealera. Kodaňské podsvětí má blízko k Londýnskému a nepříjemná atmosféra z filmu dýchá z každého kouta. Roland Møller jako prototyp hajzla opět vynikající a Gustav Dyekjær Giese to zahrál také velmi obstojně. Tyhle filmy můžu, takže za mne velká spokojenost. 85% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Casper je sice chmaták, kterého by rádi viděli na šibenici všichni ti, kdo mají s bytaři osobní zkušenost, ale v jádru je to hodný kluk, který se stará o matku, malou sestru a neschopného bratra. Takže sympaťák, kterého navíc ještě odírají Arabáči, se kterými má "smlouvu". Když jí vypoví a dá se do holporut s pasáky z Balkánu, začnou zlaté časy, ale musulmani se nehodají svého zlatého hocha vzdát a tak se Casper ocitne mezi dvěma mlýnskými kameny a z tohodle souboje může těžko vyjít jako vítěz. Brutálně syrová krimi z kodaňského podsvětí se silným sociálním podtextem, zběsilým střihem a civilním a tudíž i důvěryhodnými herci. To srovnání s Pusherem není od věci a v jistých momentech Nordvest Pushera překonává. Noer už svým předešlým filmem R dával tušit, že se na Severu zrodil nový talent a tady to jenom potvrdil. Jen tak dál. 85% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Refnův Pusher najetý speedem... Noer sice není extra originální, ale úsporná práce s uvěřitelnými postavami, totálně plynulý scénář, významotvorné užívání barev / prostoru a dynamické střihy / prudké skoky mezi prostředími jsou vážně klasa. V letošních Varech jsem neviděl zábavnější film s větším tahem na branku, přitom nejde o banální thriller, ale o refnovsky empatický pohled na druhou stranu zákona. Noer se zjevně obejde i bez kolegy Lindholma, je zřetelné, že tahle dvojice se definitivně posouvá na čelo dánských žánrovek. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Na severskej kinomatografii sa mi paci, ze sa na nic nepokusa hrat, neprikrasluje a citovo nevydiera ako to byva v americkych filmoch. Nie je to vzdy prijemne pozeranie a malokedy sa dockame happyendu, napriek tomu Dani opat raz ukazali svoje kvality v pribehu dvoch mladistvych kriminalnikov. Koniec je trochu predvidatelny, napriek tomu sa udeje sposobom, aky necakate. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DKK 12,6miliónaTržby Celosvetovo $1,393,511║ Dánsko vôbec nezaostáva za Severskou kinematografiou(Švédsko, Nórsko, Fínsko) a veselo sa môže k ním radiť, čo potvrdzujú drsným snímkom Severozápad(Nordvest,2013). Príbeh ponúkne pôsobivo vyobrazený život zlodejíčka, začínajúceho ako vykrádača domov, neskôr postupujúceho do vyššej zlodejskej ligy, kde sa točia väčšie peniaze aby chvíľku hrejúci sa na výslní postupne padol až na samé dno a bol zomletý medzi dva neúprosné mlyny. Intenzívne vyobrazený thriller zaujme svojím vykresleným postáv, dravosťou a precízne vystavanými neúprosnými konfliktami medzi pouličnými zlodejskými gangami. /videl v kine: 75%/ (videl na festivale Cinematik 2013) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama