Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého kodaňského zlodějíčka, který pracuje pro arabský gang. Jednou ale dostane nabídku od skutečné mafie a přijme ji. Od té doby začne bohatnout a může své chudobné matce a sourozencům ledacos dopřát. Zdá se, že se jeho život navždy zlepšil, jenže jeho minulost a hlava arabského gangu ho pronásledují. Když dostane od šéfa mafie největší zakázku, selže a jeho osud je zpečetěn. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zlodějíček Casper si tu a tam v poklidu vykrádá vytipované nemovitosti, hádá se s přistěhovaleckým gangem, za kolik jim lup prodá, snaží se postarat o rodinu, kterou má opravdu rád, s přítelkyní a zhuleným kámošem se chodí odreagovat. Pak se ovšem náhodně setká s cizincem, který má pro něj dost konkrétní nabídku/objednávku…no, co si budeme povídat, hlavní postava si koledovala o průser prakticky od první minuty, a tak je divákovi poměrně jasné, že i zapojení mladšího bratra nejspíš nebude tím nejlepším nápadem. Čím víc se mu daří, tím se dá čekat drsnější pád, protože s přibývajícími penězi se přitvrzuje. A po pasáži zakončené výjevem v poli je divák svědkem reálného pohledu na to, kde končí touha po luxusu, když přijde na lámání chleba (podobný typ scén nebývá v žánrových filmech zrovna obvyklý a já to jen kvituju). Nepříliš překvapivý konec pak už nic nemění na tom, že Severozápad je dosti syrově a autenticky působící podívaná, která dokáže diváka vtáhnout do příběhu, a já jí přiklepávám solidní 4*. ()

Reklama

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to, mnohokrát viděné, jasně předvídatelné, nesympatičtí hrdinové. Jediné co mě na tomhle děsí, je představa, že takto opravdu fungují kodaňská předměstí, kdy se bílý domorodec sklání před Araby nebo východními zločineckými organizacemi. Chvílemi to ve mě evokovalo pocit zotročených bělochů pod nadvládou arabských hord. Opravdu doufám, že tohle není dánská realita, i když mám obavu, že je. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Klasická neustále sa zamotávajúca pavučina zločinov, z ktorej niet úniku. Je len otázka času, kedy hviezdna "kariéra" gangstera narazí na problém. Najhoršie, že keď už raz človek začne, nemôže len tak zo dňa na deň skončiť, teda aspoň nie dobrovoľne. Veľa na tom spravila najmä tá pohyblivá kamera, vďaka ktorej pôsobí celý film veľmi autenticky. Ale aj tak mi to neprišlo až tak úžasné ako by som pôvodne čakal, aj keď niektoré situácie a zvraty boli naozaj nečakané. No a veľkým plus bolo, že do deju bola zakomponovaná aj rodinná "idylka" dvojice bratov, ktorí zasvätili svoj život gangu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Michael Noer servíruje typicky ostrou, chladnou a bezvýchodní filmařinu ze Severu a nejvíce film připomene Refnova Dealera. Kodaňské podsvětí má blízko k Londýnskému a nepříjemná atmosféra z filmu dýchá z každého kouta. Roland Møller jako prototyp hajzla opět vynikající a Gustav Dyekjær Giese to zahrál také velmi obstojně. Tyhle filmy můžu, takže za mne velká spokojenost. 85% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama