Reklama

Reklama

Kanibalové 2

  • Itálie La montagna del dio cannibale (více)
Trailer

Tento kmen žije v horách uprostřed ostrova. Nejvyšší vrchol nazývají Horou kanibalského boha. Na jejím vršku je svatyně šamanů, kteří provádějí posvátné lidožroutské obřady. Susan však nechce nikdo doprovázet, a proto se musí na cestu do hor vydat pouze s několika přáteli. Na Novou Guineu přijíždí manželka známého cestovatele Susan. Hledá manžela, který je již několik měsíců nezvěstný. Domorodci jí vyprávějí o zvláštních indiánech, kteří uctívají svého boha lidskými oběťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Ač je technická kvalita i na kanibalský horror příšerná (sekvence s krokodýlem, "kostýmy" domorodců, o hereckých výkonech ani nemluvě), musím uznat, že v rámci žánru patří k nejoriginálnějším co do nechutností (hlavně scéna, kde dojde ke znásilnění prasete, je i v rámci kanibnalských horrorů dost odporná) a rozhodně má velmi dobře promyšlený děj a postavy (ač jsou některé dialogy vysloveně debilní). Nesází až tolik na rozsekané hlavy, spíš na hnijící mrtvoly a pojídající se zvířata, docela velkou a docela nechutnou úlohu tu má také nezbytná erotická složka (kupodivu není hlavním objektem Ursula Andress, ale blíže nespecifikované prase). Připravte se na to, že první hodina je neskutečně nudná, ale závěrečná půlhodina stojí za to. Příjemné překvapení, Martino je rozhodně lepší režisér než třeba Lenzi. I když to prase, které dělalo český překlad, by měli znásilnit, zabít a sežrat - už proto, že s Deodatovou klasikou má film společný jen žárn. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Kanibali 2 sú chybne vnímaní ako pokračovanie filmu Kanibali z roku 1980, čo je vylúčené hneď z dôvodu že ,,dvojka" bola nakrútená o dva roky skôr ako údajný prvý diel, jednak aj tým, že film sa dočkal pokračovania v roku 1988 pod názvom Kanibali 2: Zelené peklo. Toto je však naozaj iba malá výtka, pretože inak sú si tieto filmy v mnohom značne podobné, v oboch prípadoch funguje schéma expedície do pralesa, kde sú jej členovia postupne konzumovaný pôvodnými obyvateľmi džungle. Veru hlavným pilierom tohoto filmu je požieranie všetkého možného navôkol, mnohokrát videné aj v záberoch vzájomne sa hltajúcich zvierat, ešte k tomu obohatené aj o niekoľko bizarných či inak humusných scén (pohlavný styk s prasaťom). Tomuto filmu sa však dá beztak vyčítať menej ako jemu o dva roky mladšiemu ,,predchodcovi". Má omnoho sympatickejší, i keď nespočet krát obohraný, dej a nie je v ňom až toľko brutalít a nechutností, takže prilepšenie o 1* je pre mňa pomerne adekvátne. Ursula Andress je ako herečka otrasná, je až zarážajúce s akým kľudom sa poddá kanibalom čo z časti vynahradí v niektorých odvážnejších scénach. Inak atmosféra filmu je vcelku vydarená k čomu v nemalej miere podomáha aj hudba bratov de Angelisov, snáď v závere mohol mať film väčší spád. K skratkovitému pozretiu filmu stačí zhliadnutie trailera. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Kanibali 2 sú v skutočnosti asi také pokračovanie Deodatových Kanibalov, ako je Fulciho Zombi 2 pokračovaním Romerovej Noci živých mŕtvych. Čiže žiadnym, proste sme sa len stali obeťou nášho distribútora, ktorý názov preložil vskutku svojsky. Aby to bolo ešte viac WTF, Kanibali 2 vznikli o rok skôr (!), ako kontroverzný Deodatov krvák. Pôvodný názov La Montagna del dio cannibale sa naozaj ako Kanibali 2 preložiť nedá. Keď som si ale nevydarenú dobrodružnú snímku pozrel prvý raz, nič z toho som nevedel a bol som tým pádom sklamaný, ak nie rovno dezorientovaný a podráždený. Podvod! A veruže áno. Ale aj kebyže sa nás názov prekladá normálne a nie takto, nebol by to dobrý film. Ursula Andress sa mi tam vôbec nehodila a ostatní sú ešte slabší. Výprava nezaujímavá až nezáživná, príbeh o ničom, „kanibalské orgie“ minimálne a sexu sa tiež veľa nedočkáte. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Drsnější dobrodružství Indiana Jonese, bez Indiana Jonese, ale za to s Ursulou Andress (které si užijeme mnohem více, než v bondovce) a mladičkým Mikem Hammerem. Jako dobrodružný film provádějící krásami divoké džungle to ujde, jako kanibalský film už moc ne, i když ta předzávěrečná psychočtvrthodinka, nejen díky té zoofilii, má něco do sebe. Jako koukat se na to dá, nesmíte se ale na to koukat jako na kanibalský film, to nutně dojde k silnému zklamání. Nejen proto, že Andress prostě není Zora Keslerová. ()

choze 

všechny recenze uživatele

KANIBALůM 2 (takto je překřtil český distributor a s o rok staršími KANIBALY aka CANNIBAL HOLOCAUSTEM nemají nic společného) jsem se ve videopůjčovně dlouho vyhýbal, protože jsem předpokládal, že když v nich hraje Ursula Andress, sotva tam bude něco skutečně drsného. A nemýlil jsem se, i když pes je zakopaný někde jinde. Ten film je totiž v prvé řadě neskutečně amatérsky natočený a scenáristicky slaboduchý a odkvétající dvaačtyřicátnice Ursula je paradoxně tím, co ho zachraňuje. Scéna, kdy je nahá připoutána ke kůlu v jeskyni a mladé kanibalky ji rituálně pomazávají jakousi sračkou, pokus o její znásilnění a její útěk ze zajetí, při kterém vypadá v těch svých rozevlátých hnědých šatičkách a s rozpuštěnou blond hřívou jako nějaká barbarská bojovnice (viz. plakát), to vše až v samotném závěru filmu, je jediným osvěžením v dlouhé řadě nudných záběrů na džungli a její navzájem se požírající faunu, které tvoří většinu filmu. Ano, najdeme tu kuchání zvířat a pojídání jejich i lidských vnitřností a nechybí ani kastrace, je tu vlastně úplně všechno, co dělá kanibalský film kanibalským filmem, ale je to naprosto o ničem, protože Martino je scenárista a režisér na dvě věci. Zbytečný, i když v závěru příjemně lechtivý, kanibalský šrot. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel především na Srí Lance. Velká část záběrů byla natočena v botanické zahradě v Peradeniy. (gjjm)

Reklama

Reklama