Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 1

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (260)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Invitation přináší netradiční pojetí subžánru "Home Invasion." Komorní, psychologická a tíživá konverzačka s příslibem čehosi podivného ve vzduchu. A divák spolu s Loganem Marshallem-Greenem tápe a přemýšlí, co se to vlastně sakra děje. Kdo ze všech těch lidí je magor? Je to jenom jeho bývalá žena a její nový manžel? Nebo v tom jedou i ostatní? Nebo snad hrabe hlavnímu hrdinovi? Co se vlastně stalo mezi ním a jeho ženou? A proč jsou všichni tak zatraceně divní? Jak děj postupuje kupředu, začíná si být hlavní hrdina čím dál víc nejistý tím, co se okolo něho vlastně děje. Podivná pohostinnost se zhruba 15 minut před koncem filmu během jediné scény rázem změní na boj o přežití. A samotný poslední záběr na celé město dává docela jasnou odpověď na to, čeho jsme byli svědky. Sdílené šílenství ve své tiché kráse i hrozbě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy viděl. Fantastická tísnivá, znepokojivá a nepříjemná atmosféra budovaná decentně naznačujícím scénářem, snaživou kamerou a super hudbou/zvukem. Bál jsem se, že závěrečná pointa to celé shodí, ale i když jsem ji v podstatě předvídal, stejně mě pak přetáhla přes hlavu jako kladivo. Vytknul bych snad jen plochost postav a vláčnost ke konci, ale i tak to na mě fungovalo na výbornou. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Premýšľam, či by film nefungoval lepšie, ak by sme sa oveľa skôr dozvedeli, o čo v skutočnosti ide a tak záverečný akt by bol v podstate jadrom celého tohto nezávislého dielka. Každopádne The Invitation funguje aj v tejto forme, len sa ako divák predsa len cítim trochu ukrátený o niečo podstatné z tohto fikčného sveta. Záver je prekvapivý a možno išlo tvorcom aj o nejaké to pokračovanie, k nemu ale nedošlo a tak si len môžeme domyslieť, čo sa to s tým našim svetom udialo ďalej. Marschall-Green by mal vo filmoch nosiť iba krátke vlasy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čakal som, čo z toho vylezie a nakoniec som síce z konca nebol odvarený (navyše ho dlho pred koncom ako jednu z možných teórií použijú aj samotné postavy, ale skôr zo žartu a potom túto teóriu už nijako ďalej nerozvíjajú, čo mi pripomenulo jojkársku zábavnú reláciu Inkognito), ale i tak je to ľahko nadpriemerný kúsok s trilerovou/hororovou príchuťou. Hodinu sa to tvári ako dráma, pričom tušíme, že niečo nie je v poriadku (na čo ostatne neustále poukazuje aj hlavný hrdina strašne sa podobajúci na Toma Hardyho, v skutočnosti ide o týpka z Promethea, ktorý Noomi Rapace urobil chobotničku). A potom príde nervydrásajúce finále. No, hm, to je nakoniec o čosi menej nervydrásajúce, než by si zrejme tvorcovia želali, ale i tak je to solídne zakončenie zaujímavo nastaveného príbehu. SPOILERY Ale pár vecí mi nesedelo (to bola fakt poriadna náhoda, že Choi sa ukázal práve vtedy, kedy sa ukázal – ak by sa dovtedy ukrýval v dome a teda bol v tom tiež namočený, tak by som to bral, ale nie, Choi o ničom netušil a skutočne bola jedna neskutočná náhoda, že sa objavil „vtedy“). A nebolo dopovedaných (niekedy je náznak lepší, než tvrdé ukázanie, ale i tak asi mohli/mali ukázať, ako dopadla tá baba, čo z večierku odišla ako prvá). SPOILERY ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste pozváni na takovou menší sešlost. Společně s Vámi tam dorazí i lidé, které jste velmi dlouho neviděli. Postupem času začnou na povrch vyplouvat skrytí vnitřní démoni, kteří náhle dokonale dotvoří atmosféru neutuchající paronie a všeobecné nedůvěry. Přesně na těchto principech stojí snímek The Invitation, který je bravurně vypointován, přičemž, stejně jako loňský snímek The Gift, nás do poslední tíživé minuty nechává v patřičném napětí. Tento psychologicky laděný snímek byste si rozhodně neměli nechat ujít. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl bez pomoci jakéhokoliv většího studia, tudíž měli tvůrci naprostou tvůrčí svobodu. (NiWi)
  • Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan. (3buna)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno