Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Erazmus som bral ako pripomienku super dovolenky v Barcelone a tento účel film aj splnil. Iný účel ale bohužiaľ nesplnil, pretože postavy sú nevýrazné, aj keď sa snažia byť výrazné až príliš. Film nás presviedča o tom, že nevera je vlastne len taká blbôstka, ktorá proste prehrmí a všetko sa vráti do normálu a vy budete zase šťastní a všetci si všetko odpustia. Čiže autenticitu od snímky, ktorá sa snaží reflektovať populárny typ študentského cestovania, nečakajte. Ale kvôli tej Barcelone sa na to dobre pozerá a samozrejme aj kvôli niekoľkým krásnym herečkám. 50% ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

a kvůli pokročilé ranní hodině jsem byl v pokušení dát i pět... ale možná jen závidím spolužákům, kteří odjeli do ciziny a užívali si tam ten studentský život. jo... such such were the joys. má to atmosféru a skoro se tomu dá věřit. dobré momenty a líbí se mi i to vyznění. pokud jste zažili, jaké to je, trávit aspoň chvíli v evropském mišmaši, máte-li zkušenosti s tím, jaké to je, mít neujasněnou národnostní identitu - jděte do toho a dejte tomu plný počet. amen. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že největším lákadlem byla má oblíbená Barcelona a v tomto směru mě film svým zobrazením různých městských zákoutí uspokojil dokonale, jen škoda těch pár hluchých míst, které mi zabraňují ohodnotit jinak vcelku pohodové studentské zážitky mladého Xaviera vyšším počtem hvězd. Takový mírný nadprůměr. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem vždycky na rozpacích. Originální námět, ale rozmělněný vedlejšími motivy - např.sexuální vztah s tou neuvěřitelně špatně hrající vdanou a nudnou paničkou. Navíc Xavier mi přišel jako nesympatický ňouma. Z tématu 7 studentů v jednom bytě se dalo vytěžit rozhodně víc. Jo, to kdyby někdo zfilmoval můj jazykový pobyt v Oxfordu, to by byla teprve sranda :-) ()

Chandell 

všechny recenze uživatele

Každý má pocit, že v životě spoustu věcí prošvihnul. A Erasmus je přesně ten můj případ. Když jsem takhle seděl v Tours na nábřeží Loiry, s přáteli popíjel v místním klubu při „pivních dnech“ (ano, poprvé jsem ochutnal škopek s malinovou šťávou) a pozoroval ty davy mladých lidí, vzpomněl jsem si na tento snímek. Uvědomil jsem si, že za takový rok, který prožil Xavier v Barceloně, bych dal nevím co – no uznejte: bydlet s angličankou, španělkou, belgičankou, němcem, dánem a italem … A k tomu: “Cesane?“ - “Ano?“ - “Pojď sem, pomůžeš mi, naučíme Xaviera něco důležitého. Teď se dívej, ukážu ti, co by měli umět všichni chlapi…“ No ólalá :) ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama