Reklama

Reklama

Mrtvá hlídka

  • Česko Hlídka smrti (více)

Obsahy(1)

Uprostřed války vojáci nesní o tom, že se stanou hrdiny. Modlí se, aby si vzpomněli, co je to být mužem. 1917. Západní fronta. Blátivá pustina s ostnatými dráty a zákopy. Země je nasáklá krví padlých a ve vzduchu je cítit dusný zápach smrti. Vojín Charlie Shakespeare (Jamie Bell) má zimnici. Dívá se na své vyčerpané kamarády a těla, která zůstala po bitvě ležet bez života. Je sám. Zoufale by chtěl pryč. S několika muži, kteří přežili, se uchýlí do německého zákopu. V podzemních tunelech, ztraceni na nepřátelském území, čekají na záchranu. Ale nikdo nepřichází a noc s beznadějí se snáší na krajinu... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější stránkou filmu je vykreslení hrozné, šedivé a ubíjející reality zákopů v první světové válce. To, že si člověk po nějaké chvíli zvykne na všudypřítomné rozkládající se těla a pobíhající krysy je dobře, protože taková byla i realita pro vojáky v této šílené válce. Jenže nejde o válečný film, ale o horor – brzy se začne objevovat jakési tajemné Zlo, které s realitou nemá moc co dočinění. Hororová atmosféra funguje většinou dobře, stejně takový pocit šílenství. Dobrou podporou při budování atmosféry je i skvělá hudba neznámých autorů. Problémem je, že závěr je dost prapodivný a hodně pochybuju, že samotní autoři věděli přesně, co nám vlastně chtějí říct. Chvílemi je i dost patrné, že se tvůrci potýkali s nedostatkem financí. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Zálézt a následně čekat na záchranu v zákopu po skopčácích se ukáže jako ne zrovna šťastnej nápad. Britská jednotka však ze začátku nemůže tušit, že v zákopu číhá COSI co je bude pomalu nutit postavit se proti sobě a naši vojáčkové se tak začnou likvidovat navzájem. Mrtvá hlídka má velmi dobrou atmosféru, kvalitní herce a několik velmi povedených scén. Za mě vyzdvihnu scénu s oživlým bahenním mužem :) Potěší i role našeho Pavla Tesaře. Válečné horory mám rád a tento je více než slušnej. Bassett pro mě je už opravdu zárukou dobré hororové zábavy. ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

Takový slabší horor, s lepším obsazením. Jamie Bell jako obvykle úplně výborný, z ostatních herců potom ujdou Matheson, Fox a Serkis, který konečně nedělá šaška u Petera Jacksona. Jako film je to trošku slabší, i když zásada proti zabíjení i v boji je mi sympatická. Ale nevím o jiném důvodu, kromě Jamie Bella, proč takový film jinak sledovat. Trochu na nic. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Horor s výborným poučením o tom, čo je vojna zač a o tom ako by sme sa mali a nemali k sebe správať. Má výbornú atmosféru, prostredie a scéna s potkanmi je naozaj príšerná, byť zaživa rozožieraný s nemožnosťou úniku. To posadnutie zlom bolo trocha divné. Takisto, to že nie všetci mali rovnakú možnosť oslobodiť toho akože Nemca a potom aj ten koniec vyznieva zvláštne. Postavy boli priemerné. Veľmi strašidelné to na moderný horor nie je, ale ako som už spomínal najmä ide o poučenie, veď ako by ste sa správali keby ste mali na výber, ale spoločnosť by vás tlačila k niečomu inému a vy by ste chceli ostať nažive a robiť dobro. Film o dobre a zle, máme na výber. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ak sa clovek zameria v tomto filme na realie 1. Svetovej Vojny 1914 -- 1918, na rozkladajuce sa tela a vsadepritomne krysy, tak ide o nadpriemerny kusok. Co je ale ovela horsie, film sa tvari, ako horor, a hoci su tie realie neprijemne a strasidelne, na plnohodnotny horor to rozhodne nestaci. Bolo by treba este nejaky dej, a ten je veru poriadne deravy. 20 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Až na Jamieho Bella si všichni herci vyzkoušeli, jaké je to být vojákem (kvůli lepšímu vžití se do příběhu). Den před začátkem natáčení spali venku ve stanu v blátě, zimě, bez světla i jídla. (Lynette)
  • Nesrovnalosti: britští vojáci používají pušky SMLE (Lee-Enfield), ale tento model neexistoval ještě roku 1917, byl vyvinut až po První světové válce a začal být používán v listopadu 1939. V jedné scéně používá Charlie (Jamie Bell) německý kulomet Bergmann MP 18, který se začal vyrábět až roku 1918, těsně před koncem války, pouze v omezeném množství. Vojáci používají hlasová přenosová rádia, ale v té době se používaly telegrafická rádia. (Lynette)
  • Původně se měl film jmenovat "No Man's Land". (Lynette)

Související novinky

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama