Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Lovci a oběti je inspirován skutečnými příběhy a životními situacemi, ve kterých se můžete už zítra ocitnout i Vy nebo někdo Vám blízký. Co máte dělat, když se ocitnete v nekonečné spirále dluhů? Jak se zbavit exekutorů nám hlavní hrdina Jakub (Martin Kraus) ukáže. Ale jak si poradit s partičkou gangsterů toho nejhrubšího zrna v čele s Jakubem Mohamedem Alim, před kterou žádný prachy neschováte? Nebo jak vyřešit podraz drsného lichváře Josefa Vrány a jeho asistentky Evy Decastelo s jejich pekelnými úroky, který naskakujou, jak puchejře v malejch botách? S tím Jakubovi pomůže mafián s ostrými lokty a neskutečně dlouhými prsty - jeho „Anděl strážný" Tomáš Hanák se svým právníkem Markem Vašutem a synem Pájou – Jaromírem Noskem, kterým kryje záda úplatný policista Zdeněk Mahdal se svým kolegou Milošem Vávrou. Tak to je hřiště, na kterém hraje Jakub hru jménem život ve stylu SEX, MONEY AND ROCKńROLL. Tedy až do chvíle než udělá pod nátlakem vymahačů krok vedle – za hranu zákona. V tu chvíli začíná jeho běh o život. Jakubovy problémy se dotknou i jeho rodičů Karla Heřmánka st. a Veroniky Freimanové. Pomocnou ruku se mu snaží podat jeho kamarádi Martin Písařík, Karel Heřmánek ml., zpěvačka EKI, raper JAY DIESEL, ale i psychiatr Zdeněk Podhůrský. A protože životní zoufalec Jakub je opravdu magnetem na problémy, sáhne si na dno i na poli lásky, a to s Nikol Kouklovou a Evou Marešovou. Tenhle film prostě jednou provždy změní Váš pohled na život! Jste připraveni vidět svět takový, jaký je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (67)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Největší síla filmu je v námětu. Myslím si, že by nebylo od věci tenhle film pustit mladejm, co se vznášej někde na škole v oblacích a malujou si život na růžovo. Možná to do budoucnosti zachrání nejeden zkaženej život, protože maturita z naivity je někdy fakt pekelně drsná. Horší už to je se zpracováním. Nemůže se servírovat drsnej, realistickej film a dát do něj zpomalovací cool akční scény, to k sobě fakt nepasuje. Ty bitky jsou pak k hovnu a to je dělali skuteční fighteři co by ze mě udělali pět karbanátků. Takže o to víc mě mrzí, že akce byla pojeta naprosto odlišně od celkového pojetí filmu. Vůbec mě obraz až tak neseděl, možná střih. Taky mě zamrzel casting, tady nevím do jaký míry ovlivňoval tvůrce producent, ale prostě face z bulvárů byť nemají až tak zásadní roli mě budou srát vždycky, máme tu přece skutečný HERCE i na malý role !! Hlavní roli má Martin Kraus, kterýmu se říká český Belmondo, jako milovník pravýho Belmonda při téhle přezdívce vysloveně trnu. Nicméně Martin je sympaťák a působí pohodově, proti jeho výkonu nemám větších námitek. Nejsilnější byl ve scéně volání do porodnice. (to si asi Martine moc nehrál co :) ? Gratuluju tatínku ), ale třeba ve společných scénách s Tomem Hanákem ještě tahal za kratší konec. I když zase postava, kterou tam hraje Tomáš Hanák, nevěřím že v realu taková existuje. Nic no, Macus je debutant, takže určitě vezmu v potaz některý zbytečnosti typu "výslech na policii", kde se mohlo střihat a přimhouřím obě oči, dám tři s tím, že ten film má co říct, že má svý silný momenty a že je to taková nadšená poctivka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nezáleží na tom jestli si chudej, nebo ses narodil se stříbrnou lžičkou v prdeli. V životě jsi buďto lovec nebo obět, tak si vyber. Kurva tohle je fakt trefná studie dnešní doby i když nepopírám, že hlavní hrdina se místy chová jako totální kokot a všechno si zavinil sám, ale je dobrý položit si otázku : Co je to do kundy za dobu ve který žijeme?! já nechci dělat haura, tohle jsem nezažil a doufám, že ani nezažiju, na druhou stranu mám příbuzný co přesně do podobných mrdek spadli a to jenom proto, že TOHLE chtěli a tohle prostě mít MUSELI. Teď mají holou prdel plnou dluhů a budou se asi muset z obětí změnit v lovce a všechny oddělat, aby s tím něco provedli. Takže paráda českej film není ještě v žumpě a jenom ty hrozně cool a na efekt akční scény to trochu kazí.75% ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka o finančně negramotném českém chasníkovi, který si svou hloupostí způsobí velké nepříjemnosti. Dále zde vystupují zlí lichváři a vymahači a na druhé straně hodný ochránce-zachránce. Film je cenný kritikou současné společnosti a vážného negativního jevu-lichvy. Ovšem pouští se jen do té nejodponější lichvářské spodiny. Větší-legální firmy, které dělají podobně špinavou práci, nechává bez povšimuntí. Lepší by byl otevřený konec než pohádka. Takhle můžeme film bohužel srovnávat s Discopříběhem 2. Já bych ho raději srovnával se syrovými filmy Petra Václava. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj černý týden českých filmů. Toto je můj třetí soudobý CZ film v pořadí a zase hrůza. Někoho možná bavila ta hudba, někdo možná chrochtal z těch bílejch audin s SPZ 0001, mně to však nijak neoslovilo. Jo, jako sonda jak se dostat do totálních sraček půjčkami od lichvářů, půjčkami na úroky půjček atd... film funguje docela instruktážně...Ale jinak nic moc. Prostě další těžká slabota, kterou byl problém jen dokoukat. O ,,akčních'' scénách se raději ani nebudu rozepisovat... Dávám jednu směnku a víc ze mně nikdo nedostane! * ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedenej film.. Prostě Češi a akční dramata, tedy dramata všobecně, to by nám šlo.. Pokud by se točili filmy aspoň takovéhle úrovně, budu spokojená.. Dobré herecké výkony, hlavní hrdina mě přesvědčil, že je fakt po krk ve sra*kách a vážně jsem s ním soucítila.. Zaujala mě i výborná práce s kamerou.. Spokojenost.. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (5)

  • Závěrečná scéna je ukončena nadsázkou, kterou může mnoho diváků napoprvé pochopit naprosto opačně, než je ve skutečnosti myšlena – což byl i záměr. (Zdroj: Nero Production)
  • Ve filmu se objeví několik akčích scén. Hromadnou bitku v autoservisu s kradenými auty kaskadéři nacvičovali několik týdnů v tělocvičně a použité zbraně i scénář jednotlivých bojových scén do detailu konzultovali s producentem. Kromě této hromadné bitky byly všechny akční scény pro zachování autentičnosti natáčeny v reálném prostředí bez jakýchkoliv omezení. Takže například přepadení auta na rušné křižovatce v Praze bylo natáčeno za plného provozu. (Zdroj: Nero Production)
  • Při akční scéně (pronásledování kradeného auta) zasáhla do natáčení skutečná policejní hlídka, která projížděla kolem a přestože nebyly porušeny žádné předpisy, tak ze stylu jízdy 3 aut nabyla přesvědčení, že došlo k trestnému činu. Vysílačkami bylo okamžitě rozhodnuto, že bude obětováno auto s kamerou, které zastavilo. Po zhlédnutí záběrů z natáčení policisty, jsme dostali 30 minut na dotočení scény, za slibu, že vymažeme záběry ze zásahu skutečného policejního vozu. (Zdroj: Nero Production)

Reklama

Reklama