Reklama

Reklama

Příběh se odehrává v bouřlivé pohraniční oblasti Arizony a Mexika. Manželka bývalého šerifa Arizony je zabita na vlastním ranči. Zdá se, že do její vraždy je zapleten Mexičan, který nelegálně překročil hranici do USA. Fakta o tom, kdo za tragédii nese skutečnou vinu, jsou tak složitá a nejasná, jako problémy a napětí mezi lidmi žijícími na obou stranách hranice. Oba šerifové, jak bývalý (Ed Harris), tak i současný (Aden Young) hledají odpovědi a jejich životy se navždy změní. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Horkem znavené drama z mexicko-amerického pomezí, které naznačuje, že otevřená mysl a srdce na správném místě zabraňují paušalizaci, potažmo zbytečným ztrátám na lidských životech. Berryho debut drží aktuálnost tématu, civilní pojetí, potřebná víra v dobré konce a samozřejmě Ed Harris. Tyhle role málomluvných, čestných a spravedlivých mu padnou jako bílý stetson.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAJDE SI DOBROU PRÁCI. VYDĚLÁ SPOUSTU PENĚZ. VŠE BUDE SUPER.....“ /// O tom, že mexickej imigrant, kráčející přes hranice, to nemá lehký. Příběh pitvá víc věcí. Většinou je spojuje zoufalství a lidská špína. A na to, co všechno se tady stane, to zas filmařsky takovej zázrak není. Myslím, že to rejža nedokázal ukočírovat a zvolit správnou cestu k mojí filmový (dramatický) duši. Takže 3*, což je spíš zklamání. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč ten vo těch indiánech už jsem slyšel. 2.) Nebaví mě ty vymyšlený kokotiny. Mám rád realitu. 3.) Thx za titule ,,Dalfor“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Začátek mě bavil. Vyobrazení nelehkého údělu mexických imigrantů, kteří chtějí získat peníze (někteří legálním způsobem, jiní zas „trochu“ jinak), se mi líbilo, stejně tak vydělávání na převozu. Ne že by to bylo zase tak moc naturalistické, ale tvůrci se toho rozhodně nebáli. Ovšem s prvními pochybami bývalého šerifa jsem pomalu ale jistě přestával snímek brát vážně. Moje podezření, že se z dramatu (western? cože?) nakonec vyklube pohádka o spravedlnosti, dobré vůli a překonávání předsudků, totiž postupně začalo nabývat stále jasnějších kontur a směrem ke konci to už byla regulérně falešná moralitka. A na to jediné, co mohlo zvrátit nechutně vykonstruovaný závěr a dát mu alespoň nádech reality (o kterou se tvůrci zpočátku úspěšně pokoušeli), nakonec nedošlo. Ve výsledku hodnotím pouze průměrem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro příběhy z Americko-Mexického pohraničí a i tento snímek jsem uvítal, i když patří k těm po všech stránkách průměrným. Máme tu několik zajímavých zápletek, z nichž, krom té ústřední, všechny vyšumí do ztracena. Režie a způsob vyprávění působí zcela sterilně, drsnější přestřelku či emotivnější scénu rovněž abys pohledal. 50% si ale za dobrou atmosféru a civilního Eda Harrise film zaslouží. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Mojí dva oblíbení herci, Ed Harris a Michael Peña, co si přát víc? V tomhle dramatu o nelegálním přechodu z Mexika do Ameriky, o náhlém tragickém osudu ženy toho staršího a nelehkém údělu ženy toho mladšího. Oba se svým charismatem, v nádherné polopouštní krajině, doplněné moc hezky poslouchatelnou hudbou a krásnými koňmi. A skoro dospělými syny, kteří občas nevědí, co činí. Anebo mají někde vzor? Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v okolí mesta Albuquerque, ktoré je najväčším mestom v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama