Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Amerika si leští ego aj takouto formou .Pokúša sa podsunúť už aj horrorovému divákovi , aké " kalamity " nám sťahujú slučku kolo krku. Prisťahovalci / emigranti , vydieranie / terrorizmus a zbytok... Konzumné spracovanie NEoriginálného námetu pod 4 nepustí. Je to ale vďaka len neuveriteľne presvedčivému castu , ktorý pôsobil , ako by to celé už niekedy prežil. Ak vynechám Mastera "Z " ( ktorý mal akurátny voice - absencia charizmu zreteľná ) , tak parádne odvedená filmárčina. Tento x spokojná , ale podobné námety rada vynechám. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Skupina studentů natáčí dokument o uprchlících z Mexika a jak už to bývá v žánru zvykem - dostane se do problémů. Ne, neztratí se někde v lese. Dostanou se totiž do spárů jakési radikální organizace, která řeší problém s imigranty vlastními (radikálními) způsoby. Statická dokumentární forma se prolíná s živou found footage formou, plus čas od času je to točeno i jako normální hraný film. Undocumented tak umí využít jednotlivé plusy těchto strategií s tím, že se současně vyhýbá jejich mínusům a omezením. Výsledkem je nápaditý napínavý film, který svou formou neotravuje, ale baví. Tematicky tvoří Undocumented zajímavou triádu s nedávnými (taktéž povedenými) filmy Territoires a Red State, takže doporučuju si najít čas a dát všechy najednou :) ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Undocumented je ve svém oboru docela zajímavou alternativou a určitě je dobře zapamatovatelný stejně jako jeho vrstevní film Territories, který byl natočen dokonce ve stejném roce. Rozhodně se mi zde líbila myšlenka a nápad s uprchlíky, protože, kdyby byli týrání samotní Američané, spadalo by to spíše do méně záživného materiálu. Zde bezmocní Američané musí pouze přihlížet, protože hlavní záporáci vyvolávají svými podivnými postupy opravdu špatný pocit. Dokonce mi ani nevadila střídací se kamera a v podstatě můžu říct, že si zhruba vybavím, o co tam šlo, pokud by se mě na Undocumented za rok někdo zeptal. Potěšilo i osvěžující finále. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Xenofobie je svinstvo a xenofobové jsou svině a klidně to i podepíšu! Jednoduché a zábavné řeznické video špricnuté přímočarou obžalobou rasistického strýčka Sama, který ač sám přivandrovalec , dívá se skrze prsty na další ztracence, kteří prahnou po jeho epesním kloboučku s hvězdičkama. Sympatickým se mi jevil zejména fakt, že styl nalezené stopáže nebyl upřednostněn se záměrem býti "by reality" za každou cenu a díky tomu nepůsobí Undocumented křečovitým dojmem nepovedeného, ale zaručeně pravého, fantasy homevidea. Pro otrlejšího fanouška žánru sice nenabízí bůhvíjakou porci patologické anatomie a ani v psychickém teroru to není žádný zánět trojklaného nervu, ale celé je to natočené tak nějak srozumitelně až polopaticky, a to já rád. A po zpětné vazbě na komentář přidávám i vlastní politické přesvědčení a uvědomělý názor na věc: Svinstvo je svinstvo a svině jsou svině a klidně to i podepíšu! Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Samozvaní strážci americko-mexických hranic k tomu přistupují férově. Splň test a pustíme Tě dál. Neuděláš ho, smolík - jdeš na náhradní díly. Navíc jako správní humanisté pouští děti a řeknou jim, kudy mají jít. A to je hezké. Ono by možná neškodilo bubákům řinoucím se sem z Asie i Afriky dát nějaký test z evropské historie a ze znalosti alespoň jednoho evropského jazyka, než jim umožníme získat občanství. Ale to by asi odporovalo směrnicím EU. Kvalitní thriller na neustále aktuální téma, který nakonec skončil docela dobře. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama