Reklama

Reklama

Poslední dva roky se Ben (Kevin Hart), strážný ze střední školy, snaží dokázat detektivu Jamesovi (Ice Cube), že není blázen jenom do počítačových her, ale i do detektivovy sestry. Když Bena konečně přijmou na policejní akademii, James ho posadí na místo spolujezdce služebního auta, aby ho pořádně vystrašil a ukázal mu, že na práci u policie nemá. Události divoké noci je ale zavedou k nejnebezpečnějšímu zločinci ve městě a James na vlastní kůži pozná, že Ben nemá od prudkých slov daleko k činům. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (184)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe negerska komedia na ktoru som sa tesil, lebo trailery mi pripadali vtipne a Kevina Harta povazujem za novu vtipnu negersku hviezdu. Nakoniec som ale zo samotneho filmu sklamany, pretoze najlepsie vtipy boli v trailery (niektore vyzneli dokonca vtipnejsie ako vo filme vdaka tomu, ze vo filme boli alternativne zabery). Pripada mi, ze za slabsi vysledok môze hlavne reziser, ktory nevie odrezirovat potencionalne vtipne sceny s adekvatnym timingom. Tym padom sa moze Kevin Hart snazit jak divy, ale vela jeho infantilnych etud vyjde na zmar. Napriek tomu prave vdaka hercom je to stale slusna komedia. Chemia medzi otravnym Hartom a dobre obsadenym nesympatickym drsnym negrom Icom Cubeom funguje bezchybne. Len vdaka nim davam filmu tesne aj tu tretiu hviezdicku. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Je těžko pochopitelné, že producenti investují do podobných chujovin, jimiž je kinematografický trh prosycen (po zjištění výdělku beru zpět, kdo na tohle probůh šel do kina?!). Jako EU diktuje, kdo bude pěstovat cukrovku, tak nějaký ten kápo v Hollywoodu by měl omezit podobně připitomělé filmy, kde jsou dva flojdové, jež všechny zachrání a následně jsou plácáni po zádech kolegy, kapitánem ba afroamerickým prezidentem! Bohudíky tomu nelze upřít jakous takous humornou složku, jež rozkládá alespoň část divákova nevole. 46% Celosvětový výdělek k 8. 4. 2014: $148,482,227, což je 5,94 násobek budgetu ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak sorry lidi, ale co byste čekali od černošský policajtský komedie, kde Ice Cube hraje nesdílnýho bručouna a Kevin Hart je prostě Kevin Hart - malej, ukecanej, uřvanej a prudí. K tomu tu máme další dva vděčný ksichty, Leguizamo a Fishburne, a jasně že je to hit. Mně to jako svěží nenáročná sranda stačilo. Černošský komedie tu obecně nejsou moc braný... ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Ice Cube mě ve filmech baví. Mám rád ty jeho výrazy v xichtě. Hart je takovej protivnej vocas, mě trošku míň sympatickej než Martin Lawrence, ale typově dost podobnej herec. A film je zábavnej, vtipnej i akční. A nic neni přehnaný, všechno to má dobrý tempo a hranice, kterejch se drží. Tak proč ne.... 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Černý a černější. Dalo by se napsat i vtipný a vtipnější, a to i přesto, že jsem jaksi nedokázal ve filmu objevit nějaké super gagy. Humoru je zde pořádná porce. Policejní detektiv a dobrácký bručoun s tvrdou slupkou James Payton (Ice Cube) nikdy žádného parťáka nepotřeboval, o to méně postrádá při výkonu své náročné práce po svém boku potrhlého Bena (Kevin Hart), jehož nemá v lásce, ale jemuž bude možná jednou budoucím švagrem. Ben totiž chodí s jeho sestrou Angelou (Tika Sumpter). A aby to nebylo málo, byl přijat na policejní akademii. Zapálený fanoušek akčních počítačových her dostane jedinečnou možnost konfrontovat se se skutečným zločinem, který se od toho virtuálního podstatně liší. James ho vezme k sobě do služby, udělí mu lekci, ale sám pozná, že se bez spolehlivého parťáka přece jen neobejde. Nesourodá dvojka bude na honu na extrémně nebezpečného zločince Omara, jehož skutečnou identitu nikdo nezná. Ice Cube se v rolích úsporně mluvících detektivů usádlil, kdežto Kevin Hart po celý film nezavře klapačku. Film v podstatě staví na jejich slovních přestřelkách. Mutace Eddieho Murphyho a Martina Lawrence, kterou Kevin Hart připomíná, se do našich kin s touhle komedií nepodívala, i když už se film dočkal pokračování "Poldův švagr", kterého postihl stejný osud. Je tedy fakt, že tahle komedie s přívlastkem akční, akcí zrovna nepřetéká a s přístupným ratingem je okleštěna od brutality i vulgarismů. A tak se vlastně v největší míře spoléhá na ukecaného Harta, který si mluvidla promazal opravdu kvalitním slovním olejem. Ale přibližně jen jedna pětina se dá označit za skutečně vtipnou. Množství scén má komický potenciál, ten se ale převážně nepodařilo naplnit. Je záhadou, proč se na film, který semlel už mnohokrát viděný obsah, angažoval kvartet scenáristů. Filmu vlastně chybí mnohé. Není zde nějaký zásadní vrchol, komika je trapnějšího rázu, akčních scén je jen hrstka, obskurní zločinec nedostál své zabijácké pověsti, děj nepřináší příliš objevných a originálních pasáží. Ale právě ta spolehlivá ohranost, která žánr buddy movies poslední dobou provází, je vlastně to hlavní, nad čím může divák plesat. Kevin Hart, Ice Cube a černá kočka Tika Sumpter si s režisérem černé pleti Timem Story natočili negerský biják, který nabízí vděčnou a nenáročnou odpočinkovou zábavu, která si neklade sebemenší ambice. Její jedinou možnou ambicí je (černým stylem humoru) pobavit (bělochy). 50% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • James Payton (Ice Cube) ve filmu řídí Dodge Charger SRT-8 o obsahu 5,7 litru. (Mitin)
  • Hlavné filmovanie sa začalo 31. októbra 2012 v Atlante a po 35-tich dňoch skončilo 19. decembra 2012. V prvý natáčací deň CBS Atlanta vyslala varovnú správu, že v štvrtok 1. novembra budú v obchodnom dome simulované prestrelky. (martin5504)

Reklama

Reklama