Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sandra pracuje v místní solární elektrárně a právě se zotavuje z depresí, které byly důvodem její časté absence v práci. Vedení společnosti nemá zájem o takovéto zaměstnance, avšak nechce vystupovat ve zlém světle. Finální rozhodnutí o Sandřině osudu tak nechává na jejích kolezích, kteří mají určit, zda Sandra o práci přijde anebo ne. Pokud ano, budou si moci ponechat své roční bonusy ve výši 1000 eur, a pokud ne, tak o ně přijdou. Sandra se však nevzdává a během dvou dnů  a jedné noci se ze všech sil snaží přesvědčit kolegy, aby se rozhodli v její prospěch. Sandřina prosba je jednoduchá: "Nelitujte mě! Jen se zkuste vžít do mé situace." (Film Europe)

(více)

Diskuze

BMW12

BMW12 (hodnocení, recenze)

To nevyšlo s českým dabingem? Se začínají nějak kupit ty filmy, co u nás vyjdou na DVD bez českého dabingu. :-(

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Velké zklamání. Nuda a šeď. Hodnotím mezi 1-2*. Vzhledem k vyššímu hodnocení ohodnotím jako hodně dobrou 1*

Tejkina

Tejkina (hodnocení, recenze)

Jaroslaf

Přesně tohle mi strašně vadilo, navíc to její předávkování jasně naznačovala, že ještě není zdravá a není připravená vrátit se do práce. Další věc je také to, že v nemocnici by jí vážně hned tak nepustili jak říkáte.

Jaroslaf

Jaroslaf (hodnocení, recenze)

-SPOILER- VÁŽNĚ se tu nikdo ani v komentářích nepozastavil nad tím, že Marion se předávkovala schválně Xanaxem, skončila v nemocnici a pár hodin na to opět vesele přemlouvala kolegy??? Naprostá hovadina. Jednak by po předávkování tím množstvím, které jsme viděli ve filmu nebyla schopna minimálně dva dny vstát z postele a za druhé, nevím sice jak fungují francouzské nemocnice, ale silně pochybuji, že by si jí tam alespoň pár dnů nenechali. Například MĚ po pouhých třiceti tabletách stilnoxu a následném prudkém zvracení, chtěli hned proti mé vůli navézt do Bohnic na odvykačku a to jsem se ani nechtěl zabít, což ona ano. Tahle díra v logice je tak příšerná, že mi zkazila jinak výborný minimalistický snímek :( veliká, veliká, škoda.

na příspěvěk reagoval Gryphon, Tejkina

Uživatel ambron smazal svůj příspěvek.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Je to taký (nepoviem klasický, videl som všehovšudy dva ich filmy) dardennovský spoločenský kompromis "aby sa vlk nažral, aj koza zostala celá". Ako v istých momentoch hyperrealizovaný útok na problematické sociálne otázky dneška je to skvelé, ako film brilantné, ale ako smrteľne vážnu realitu to brať nemožno. Čo sa vlastne zrejme týka aj väčšiny ich tvorby. I keď, práve to Francúzsko... (Keď tak nad tým premýšľam, ceny tam majú vskutku horibilné a ten chýbajúci plat by im vážne mohol spôsobiť veľké problémy. Palivo a ďalšie drobné detaily sa dajú snáď ešte ospravedlniť pokrytím peňažnými zostatkami z minulých platov atď., ale nedovolím si tým argumentovať.)

Každopádne ja som bol nadšený celkovou koncepciou, takže mi podobných drobností mohlo uniknúť viac.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Madsbender

Jasné, ale stále "existenční" vidím jako neřešitelné a spíše jako bod, odkud není kam padat, protože už je to samotné dno. To tahle rodina rozhodně varianty stále má, odprodej baráku, snížení nákladů (vždyť jen co za ten víkend projezdí pohonných hmot ,-). Je to detail, ale moc mi to tam nesedlo, ovšem pravda, že kdyby to bylo ze skutečného sociální dna, tak už by to bylo zase až příliš, protože pak by vypadalo neuvěřitelně, že by se za ní vůbec kdo postavil.

 

IMZADI: Tak vzhledem k platům to klidně může být rovno "13. platu", což u rodin žijících od výplaty k výplatě je samozřejmě zásadní a pokud to tak mají každý rok, tak s tím v rodinném rozpočtu počítají a výpadek může být znatelný. Ovšem Francie je v těchto sociálních otázkách dost specifická čili kdo ví...

na příspěvěk reagoval Madsbender

Imzadi

Imzadi (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Mě spíš zaráželo to tvrzení většiny kolegů, že "ty peníze nutně potřebují"...neříkám, že se 1000euro nemůže hodit, ale být v práci, která mě uživí jen v případě, že mi vyplatí roční bonus? Trochu riskantní, ne? Ta firma se mohla na bonusy klidně vykašlat i bez hlasování...

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Vzhľadom na to, že nepoznáme výšku Manuovho platu (ktorý zrejme nebude taký veľký) a bližšie ich situáciu nepoznáme, nebol by som si tým taký istý. Mne neúprosný deadline nedal vydýchnuť ani zamýšľať sa nad takými vecami. A keď zoberiem do úvahy štylizovanosť a smerovanie k otázke demokratickej voľby, ktorá sama je z dôvodu umocnenia pôsobivosti jemne vytrhnutá z reality, tak mi na to film ani nedáva dôvod.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Neměli jste také pocit, že rodina Sandry byla přeci jen příliš dobře situovaná (přijde mi že stále jde o střední třídu), než aby pro ně výpadek příjmu znamenal rovnou existenční krizi? Přeci jen žijí v nemalém vlastním (jakkoli hypotékou zatíženém) bydlení, mají ne staré auto, navigaci, jídla dostatek, stále jeden stálý příjem, prarodiče co vypomáhají... To dle mého není zcela prototyp rodiny, která by dočasný výpadek výdělku neustála, byť by se musela uskromnit, přestěhovat do menšího apod.

na příspěvěk reagoval Madsbender, Imzadi

Související novinky

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Assassin's Creed půjde ve stopách Marvelu

Assassin's Creed půjde ve stopách Marvelu

15.02.2015

Filmové vesmíry jsou dnes základem studiové politiky. Poté, co Marvel dokázal rozjet několik filmových sérií a protínat je velkými crossovery, se bude tento postup aplikovat u comicsových adaptací od… (více)

Reklama

Reklama