Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (977)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak tohle néé prostě !! 40 min se kecá v baru a pak příjdou nějaký 3 trapný časový paradoxy a celý si to hraje na hrozně vážnou věc ... ----> Ano, budoucnost je předem daná a lidská vůle ji nikdy nemůže změnit. Stalo se tak již při velkým třesku, kdy každá částice dostala svůj směr a tím pádem na základěš fyzikálních a matematických zákonů od Boha, není možný se z této předurčenosti vymanit ...<---- Kurňa tohle snad musí vědět každej rozumnej člověk, nehledě, že se to učí na každý druhý vejšce. Tvůrci objevili Ameriku, jak se říká. Navíc transexuální randění musí každýho zdravýho chlapa vyloženě odpuzovat, jak vidno, moc normálních chlapů tady na csfd evidentně není ... 2/5 NUDA!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $596,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ teda toto prekvapilo, takmer pohodový rozbeh vyvrcholí postupne úžasnou gradáciou s úžasne prešpikovaným dejom, pochvala za zručnú réžiu a nápaditosť /70%/ ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na běžně uznávaná pravidla cestování časem, Predestination je zatraceně dobře promyšlená hříčka, která vyžene časové paradoxy ad absurdum. Příběh však není ryzí sci-fi, v jeho centru zůstávají charaktery a jejich přezvláštní "lidství". Leckomu může vadit, že příběh neslouží k ničemu jinému než ke znázornění hada, který si navěky žere vlastní ocas (tedy jistá samoúčelnost), ale mě osobně to vůbec nevadí a závěrečné odhalení jsem taktéž předem neodhalil. 7/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Solidně zrežírovaná svým způsobem sci-fi konverzačka, jež první hodinu výborně buduje atmosféru a nastoluje otázky, aby se v závěrečné třetině utopila v časových paradoxech. Jako mám je rád, ale někdy se zkrátka musí znát míra. V předloze to možná smysl dávalo, tady jim ale obávám se zmizel někde na papíře. Sarah Snook je ale hodně nadějný herecký objev. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběh plný časových paradoxů, jehož suverénním vrcholem je první polovina ve znamení retrospektivního vyprávění o jednom neobyčejném lidském osudu. Kdyby byl celý film natolik strhující a atmosférický jako tato úvodní pasáž, která mi jen krásně sladěnými záběry na obličeje obou diskutujících hrdinů způsobovala příjemné mrazení, jednalo by se o absolutní a dosud nevídanou pecku. Jenže posledních třicet minut mi nejenže až příliš zamotalo všemi časovými posuny hlavu, ale také zcela narušilo dosavadní harmonii vyprávění, díky níž jsem doposud neskrývaně chrochtal blahem. Jakoby odvážní Spierigové chtěli sdělit strašně moc, ale zatímco v úvodu jsem jim to žral a věřil, v závěru jsem skoro neposlouchal.... Velká škoda. 70% ()

Galerie (192)

Zajímavosti (13)

  • V některých scénách cestovaní časem nemá vliv na změnu oblečení, v jiných zase ano. (ČSFD)
  • V scéne o vykonaných dielach ukazuje hlavná postava (Ethan Hawke) výstrižky z novín. Zaznie informácia o výbuchu z dňa 3. apríla 1991 z nemeckého Hamburgu. V skutočnosti sa ale jedná o fotografiu z černobyľskej katastrofy, ktorá sa udiala o 5 rokov skôr. (ma2sko)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama