Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (977)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Spoilery. "NÁŠROBNEBOROS. Koukni, jak to napsali. Ty museli bejt fakt totálně vypatlaný. Nemohli se ani rozhodnout, jaký jméno." V citované epizodě Červeného trpaslíka bylo něco podobného jako v tomhle filmu, jen podstatně zábavnější. Tady jde poměrně snadno a rychle pochopit "jak", zato mám problém s "proč" ve smyslu z jakého důvodu vůbec dochází k dění, které je obsahem filmu. To prostě nemělo naprosto žádné opodstatnění, mimo scénáristického cvičení na téma zacyklení děje v sobě samém. Děj se odehrává v uzavřené bublině, která v podstatě nemohla nastat, protože do ní dovnitř nic neústilo. Ale transsexuálové a jiní sexuálové z toho jistě mají orgasmus. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $596,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ teda toto prekvapilo, takmer pohodový rozbeh vyvrcholí postupne úžasnou gradáciou s úžasne prešpikovaným dejom, pochvala za zručnú réžiu a nápaditosť /70%/ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NESMÍŠ MĚ ZABÍT! ZKUS MĚ MILOVAT. ZASE."… /// Tak tohle by emzáci nepobrali… Pokuď ovšem neví, co bylo dřív. Jestli slépka nebo… Časovej paradox, vo kterým můžeme polemizovat, diskutovat, můžeme o něm vést spory a můžeme s ním nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,All You Zombies“, kterou v roce 1959 napsal Robert A. Heinlein, neznám. 2.) Nečetl jsem zdejší komentáře, takže mě může ještě něco překvapit (ve filmu, ne doma!). 3.) Přišla ke mně mladá holka a mele něco vo tom, že je moje stáří. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně dlouho se časová skluzavka drží v minimalistické rovině. Hraje na dialogy, na sílu pohledu, na fascinující výkon Sarah Snooke. A tváří v tvář tomu, jak si v konverzačkách libuje Ethan Hawke, pak musí zbytek stopáže i přes svou neutuchající vypjatost logicky ztrácet. Což nevadí tak moc, jak by se mohlo zdát - samozřejmě jen v případě, že divák dokáže přistoupit na hru, kterou před něj předhodí scénář. Už z úvodní scény se dá leckterá zrada vytušit, ale ta salva point, které Spierigové začnou v závěru házet, vážně bere dech. Snad až příhodná další projekce napoví, jestli je předurčené pouzdro na housle opravdu všeobjímající jednohubkou, která příjemně znervózní směsí netradiční romantiky, nekompromisního sci-fi a nevšedního střihu - nebo jestli se neustále umocňující sérii zvratů uzamklo samo v sobě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak a sem f piči. To je poprvé co se mi nějakej film líbil a já nedokážu říct proč. Ať jsem se nad tím zamejšlel jak jsem se se zamejšlel, tak mi to logiku nedává. Vlastně je to celý nesmysl ne? Když hypoteticky změním něco ve své minulosti, aby byla lepší budoucnost, tak se přeci moje budoucnost bude odvíjet jinak a tudíž nedostanu příležitost změnit minulost nebo jo? Každopádně i když je to totálně dialogovej film, tak mě vtáhnul do děje a 90 minut uteklo jak nic. Je to úlet. Já jsem spokojenej, ale neřeknu vám z jakýho důvodu, páč to sám nevim.75% ()

Galerie (192)

Zajímavosti (12)

  • Film vznikol na motívy sci-fi poviedky „All You Zombies“ (česky "Vy všichni zombiové") od Roberta A. Heinleina. Tú napísal za jediný deň, 11. júla 1958 a ako prvú ju publikoval v marci 1959 časopis Fantasy and Science Fiction, po tom, čo ju odmietol Playboy. V roku 1980 bola poviedka nominovaná na prestížnu cenu Balrog Award, za krátku beletriu. (Rorschach_SK)
  • V scéne o vykonaných dielach ukazuje hlavná postava (Ethan Hawke) výstrižky z novín. Zaznie informácia o výbuchu z dňa 3. apríla 1991 z nemeckého Hamburgu. V skutočnosti sa ale jedná o fotografiu z černobyľskej katastrofy, ktorá sa udiala o 5 rokov skôr. (ma2sko)
  • Elektronická součástka ukázaná ke konci filmu (z New Yorku v lednu roku 1975) je upravená deska z mikročipu Arduino Nano, který se začal vyrábět až v roce 2008. (kriplozoik)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama