Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tady se režisér prachmizerného sequelu 30 Days of Night docela vytáhnul, to bych od něj nečekal. Pěkný důkaz, že lámat hned nad kýmkoli hůl se nemá. Beneath je ukázkovým survival hororem, tedy filmem, v němž skupina postav bojuje - klasicky v nějakém atraktivním přírodním prostředí (hory, jeskyně) - o přežití, a to jak proti vnějším okolnostem, nejrůznějším záporákům, tak proti sobě navzájem. Survival je divácky docela vděčný subžánr, protože když se adekvátně zpracuje, může disponovat napětím v podstatě o začátku dokonce. A Beneath adekvátně zpracovaný je. Prostředí zasypaného uhelného dolu působí špinavě a klaustrofobicky. Když si člověk navíc vzpomene, jak z různých koutů světa sem tam nějaká zpráva o podobné nehodě přijde, působí zápletka poměrně uvěřitelně. Řemeslně se jedná o naprosto bezproblémovou záležitost, herci jsou slušní. Scénář by možná zasloužil trochu větší pozornosti, protože postupem času - jak postavy začínají halucinovat, se situace stává docela divácky nepřehlednou, a teď zpětně si přesně nevybavuju, jak vlastně který z horníků přesně dopadl. Taky se mohlo jít psychologicky trochu víc do hloubky, potenciál by tam byl. A snímku by také prospělo, kdyby se jednalo o čistě chlapskou záležitost alá Carpenterova Věc, neboť jasné zaostření na jedinou hlavní ženskou postavu, které se v dole scénáristickou náhodou ocitne, činí film mírně předvídatelným. A přestože se děj odehrává ve strašidelném podzemí a postavy trpí strašidelnými představami, film spíš drží v napětí, než že by vyloženě děsil a strašil ... ale to k survivalům tak nějak patří. I přes tyto dílčí výtky se z Beneath ale nečekaně vyklubal výborný survival a asi nejlepší podzemní horor od prvního Pádu do tmy. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŘÍKÁM VÁM, BRÁT JI SEBOU DOLU PŘINESE SMŮLU!"... /// Takhle vono to je (se zeptej námořníků!). Ženský prostě nosej smůlu! (neříkej jí to! No ty vole…) Takže zával. Hmm. Ale i neostravskýmu publiku je jasný, že pár šutrů nebude tím nejhorším, co tuhle partu s jednou blondýnou dole v dole potká… Vona je to celkem zábava. Jde jim vo kejhák a i když nejde o přehlídku strašení pro nový tisíciletí, je tahle parta špinavejch a vyděšenejch horníků lepší, než parta čistejch (a vyděšenejch) paranoiků v v obejváku. Blondýna je celkem normální a kameraman nemá epilepsii. Navíc jde vo hrabání se v černý díře… - prostě to ujde! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často přemejšlím, co by se mi jako mohlo tam dole stát. 2.) Začal jsem vidět kolem sebe divný ksichty. Mám otevřít okno? 3.) Thx za titule ,,HorrorArchive“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Video film? Tak potom veľmi slušné...Hororík má veľmi atraktívne prostredie, mnohé scény pôsobia trochu klaustrofobicky a dlho som to videl na štyri hviezdy. Ibaže posledná tretina sa snaží byť hororová za každú cenu a to aj bez toho, aby diváka bližšie oboznámili s tým, čo sa presne deje. Chcelo to iba viac popracovať na prepojení so starou šachtou a lepšie podať chaotickú a rýchlu premenu postáv na vraždiace mašiny...Myslím, že sa z toho dal vytrieskať naozaj slušný horor, stačilo iba ubrať. Niekedy je menej viac. Napriek tomu film stojí za pozornosť. Keby každý video film dopadol aspoň takto, ušetrili by sme veľa času z hovadinami. 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Do bodky sa naplnili všetky pozitívne komentáre. Neobyčajne pôsobivý, klaustrofobický kúsok. Takých je v poslednej dobe ako šafranu. Aj keď ide o klasický podzemný survival, je výborne zahraný a atmosféra dokázala majstrovsky vyťažiť maximum z ponurého, tiesnivého prostredia. Snímok miestami dokonca dýchal na chrbát môjmu obľúbenému Descent (2005), síce ho neprekonal, ale bolo to naozaj tesné. Mám rád filmy s jednoduchou dejovou linkou (čo je aj tento prípad), len keď majú dobrú atmosféru na základe ktorej dokážu vyvolať dobrý dojem, a to sa tu teda podarilo v plnej miere. Banícke remeslo nie je veru med lízať. U mňa preto spokojnosť, film rozhodne odporúčam. 85/100 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Underground Horrors" v sobě skrývají velký potenciál a dost možná i jeho neprobádané možnosti. Australský The Tunnel byl značně atmosférickým a děsivým přídavkem do žánru. Beneath přináší formu hrůzy a napětí z jiných koutů podzemích "subjektů." Nejednomu se jistě vybaví Pád to tmy. Skupinka lidí je zavalena v dolech. Klaustrofobické prostředí funguje znamenitě, vzduchu ubývá, jedovatého plynu přibývá, narůstá panika, chaos, dostavují se děsivé halucinace, a kdo ví, co všechno se může skrývat v neprobádaných tunelech a zákoutích, kde desetiletí nevkročila ani noha...? ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama