Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

Luswani 

všechny recenze uživatele

Vděčné téma, které ale nebylo úplně dobře zpracováno. Zbytečně dlouhá stopáž a proměna Stašové mi nepřišla moc lineární. Jinak hrála jako o život. Dokážu si představit, že se z daného tématu dá vyždímat daleko více! Tohle nebylo v žádném případě psychologické drama, protože tomu chyběla především tíživá atmosféra. Pár povedených scén se v tomto filmu objevilo, ale jinak se jedná pouze o průměrný film. 60% ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

opravdu vydařený dáreček k narozeninám. Zkraje mi Stašová v té roli moc nesedla, ale jak to začínalo sklouzávat do dramatičtějších poloh, tak byla skvělá, ten přerod z bezstarostné, veselé ženské v bezhlavě zamilovanou, která není schopna vnímat, do jak patologického vztahu to sklouzla, se opravdu povedl. Výborný byl i Dulava, přesně tyhle povalečské, příživnické a přitom bezdůvodně sebevědomé týpky, vystihl. Je vidět, že autorka se inspirovala i vlastní zkušeností. Stejně nad tím ale kroutím hlavou, že může být někdo tak hloupý a nechá se do takové situace zavléct, že není schopen rozpoznat, v jakém průseru se ocitá. Podle mého chytrá ženská by ho prokoukla velmi rychle a ještě rychleji by ho vykopla a ani náhodou by to nenechala zajít tak daleko ()

Reklama

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Jak se zcela výstižně píše v obsahu: silné (a já bych dodal perfektní a zcela reálné) psychodrama. Jaromír Dulava je absolutně nenahraditelný. Ten ledový a vražedný Ota je opravdu velice přesvědčivý a není snad na světě herec, který by mohl Otu zakhle ztvárnit. Není mi moc jasné jak může mít takový film tak malé procenta. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Otík se tedy povedl a Jaromír Dulava velmi dobře vystihl jeho povahu povaleče, lháře, opilce a násilníka, co umí jediné a to mít neustálou zásobu sladkých řečiček, jak všechno bude zase fain a že všechno dělá jenom pro ni. A tak je to pořád dokola. Simona Stašová rozehrála svůj part od sebevědomé a úspěšné ženy podnikatelky k naprosté trosce, které už nevadí ani bití a ponižování, naproto dokonale. Tohle je jenom ale špička ledovce, myslím, že daleko horší skutečné příběhy se na veřejnost nikdy nedostanou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám jen za herce, Simonu Stašovou a Jaromíra Dulavu. Oběma jejich role sedly. U Simony Stašové jsem chtěla vidět, jak se s tím popere. Pan Dulava byl velmi přesvědčivý. Měla bych velký problém mu u nás ve "kšeftu" prodat i pitomé gumičky ke stěračům. Tenhle příběh se zaobírá velmi závažným tématem, ale byl zpracován způsobem, nad kterým nebudou lidi přemýšlet. Klouže jenom po povrchu a nemá potřebnou hloubku. Pouze ukazuje jednu z možných variant. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Simona Stašová si z festivalu nezávislého filmu v sanfranciském Tiburonu přivezla cenu Zlatý kotouč za hlavní ženskou roli. (Cucina_Rc)
  • Film byl představen na 13. ročníku filmového festivalu v americkém městě Tiburon. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama