Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (346)

vteco 

všechny recenze uživatele

Debutující režisér i scénárista se s tím vůbec nemazlili a jako svou prvotinu zvolili neotřelý, avšak výrazně riskantní počin, který v očích diváků uspět pravděpodobně ani nemohl, a to ze dvou podstatných důvodů. Chladný přístup plný negativních komentářů a podprůměrných hodnocení je dle mého způsoben a) odmítnutím přijmout osmdesátkovou akční hvězdu v roli otce, jenž nebojuje se zombie virem pomocí těžkotonážních kulometů, ale zprostředkovává „pouze“ emoce skrze střídmou mimiku, depresivní pohledy či krátké „non-hláškující“ dialogy a za b) nenaplněnými očekáváními, které naznačují klasickou zombie řežbu plnou utržených končetin či vystřelených mozků, avšak přináší emocionálně vypjaté loučení se dcery s přáteli a rodinou v čele s otcem. Oba aspekty jsou pochopitelné, ovšem herecký výkon Schwarzeneggera nepůsobí vyloženě špatně a nelze na něj házet zdrcující kritiku, což se bohužel úplně nedá říci o jeho dceři, tedy Abigail Breslin. Samotný námět je velmi jednoduchý a neinovativní, ovšem na poli zombie žánru se jedná o poměrně svěží pojetí, což podtrhuje i roztřesená kamera plná detailů, způsob vhození diváka do již propuknutého post-apo světa s pár dostačujícími informacemi o fabuli bez dalšího rozšiřování a v neposlední řadě také hned zpočátku stanoveným deadlinem. Atmosféra plná poměrně silných momentů, které tvůrci zpracovali příjemně decentním stylem, je po celou stopáž lehce narušována lacině vypadajícími šedivými filtry. Maggie tak působí jako svěží vítr nejen v pokročilé kariéře našeho milovaného Terminátora, ale také v rámci samotného zombie žánru. [70%] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jaký tenhle film bude, ale že mě tak moc nadchne, jsem opravdu nečekal. Velmi originální přístup k zombie žánru je vítané osvěžení, Arnold i Abigail Breslin skvěle hrají, komorní ponurá atmosféra je přímo hmatatelná, vše působí maximálně autenticky. Jsem si jistý, že na řadu scén z Maggie nezapomenu a že se na ni brzy podívám znovu. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Šmarjá kterého... osla producentského napadlo obsadit Arnolda do nějakého ultranudného, melodramatického, utahaného a rádoby psychologizujícího filmového cajdáku o zombiích? Samozřejmě je to jen taková řečnická otázka, protože odpověď by šlo snadno dohledat. Jen jsem chtěl tímhle výkřikem vyjádřit, jaké mám mínění o tomhle nejapném a nepochopitelném filmovém žertu. Latinskoamericko-telenovelická zombiárna pro vykojené maminy na mateřské nebo pro svíčkové baby, hrůza pohledět. Stručné shrnutí děje? Nuda, nuda, nuda, co dodat. A taky - Arnold v bezmála sedmdesáti spolu s jednou vyšeptalou obstarožní blonckou jako rodiče dvou usmrkanců ve školním věku, kam ten náš svět spěje... A korunu vší té bídě nasazuje otřesná (tedy třesná) ruční kamera. Jedna hvězda za to, že jsem viděl ještě o něco větší sračky, třeba Kolju. P.S.: Nechci šířit nepodložené klepy ale proslýchá se, že v pokračování bude hrát Karel Gott coby čerstvý novomanžel a šťastný otec šesterčat počatých umělým oplodněním. Jedno z děcek prý onemocní zombievirem, ale Karel mu spolu se svým filmovým švagrem DJ Bobem budou každý večer dvě hodiny zpívat, a tím ho úplně vyléčí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně originální drama o nevyléčitelné "nemoci" dcery, se kterou se musí okolí stovnat. Atmosféricky se sice jedná o mírně nadprůměrnou záležitost, ve které Arnold dokonce musí něco zahrát, ovšem nic navíc. Příběh nedokáže zaujmout natolik, aby vás naplno pohltil a kdyby byl snímek delší, troufám si říci, že by šlo o nesnesitelné ždímání toho mála, co film nabízí. A to souznění otce a dcery, které možná hory přenáší, avšak duši udržet na svém místě v určitých situacích zkrátka nedokáže...od začátku je totiž jasné, že toto nemůže dopadnout dobře..asi tak jako výdělky z kin...60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdepak nic pro mě. Pro nudné a pomalé filmy existuje synonymum s názvem DRAMA, tedy žánr nedefinovatelný avšak obsahující přesně to, co nemám ve filmech rád. O horor se film lízl opravdu minimálně, jediná společná věc je Zombie tématika avšak bez Zombie, takže jsme opět na začátku. Ani nevím co bych měl zde pochválit, Maggie je ošklivá a nesympatická, bylo mi fuk zda na konci umře či ne, Arnieho hraní příliš nebavilo, myšlenkově určitě vzpomínal jak drží rotační kulomet v Terminátorovi. Atmosféra na podobné úrovni jako v B Aule při seminární práci s názvem Boj intelektuálů. Za mě opravdu ztráta času a částečné utrpení. 1* za Arniého, druhá, že to mám už úspěšně za sebou. 40% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Film byl stažen z filmového festivalu v Torontu na žádost studia Lionsgate, které se ujalo distribuce filmu v USA. (JORDY)
  • Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) má celou dobu ve filmu brokovnici, kterou doma odkládá na krbu. Když ale přijde scéna s liškou, kdy jde Maggie (Abigail Breslin) do domu pro brokovnici a vyjde za liškou do lesa, má místo brokovnice úplně jinou zbraň. (Jardinnn)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama