Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden obyčejný den v plaveckém bazénu při tréninku studentů lékařské fakulty končí tragicky. V bazénu je nalezen mrtvý student Borek. Byl zabit nožem! Ačkoliv bylo kolem plno lidí, nikdo si ničeho nevšiml. Začíná se rozplétat složitá pavučina vztahů a zápletek, domnělých i skutečných motivů vraždy. Borek měl nejen manželku – atraktivní Rakušanku, ale také milenku. Navíc byl zapojen do nezákonných machinací s léky… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ambra ?? To je jméno ??" - "No, to má po tatínkovi, on je Ambrož !!" ;) Další zástupce v tuzemsku velmi vdečného detektivního žánru tentokrát dostal ryze televizní laciný kabátek s hudební složkou, kterou si tvůrci měli raději odpustit, ta často jako by ani nebyla, Kačírková svým scénářem nabízí poměrně složitou za vlasy přitaženou zápletku s vraždou darebáka, medika a sukničkáře obchodujícího s drogami / farmaceutiky, který však není všemi postavami vnímán negativně, což dodává této "televizce" na atraktivnosti, bohužel na úkor věrohodnosti, zejména pak postava vyšetřujícího mladého poručíka vyznívá nejen svojí předpojatostí vůči jedné z podezřelých velmi tragicky.. Snímek však také doplácí na obskurní herecké obsazení, většina zúčastněných, snad s výjimkou standardních Jiřího Valy a Jana Přeučila, nechutně přehrává, začínajícího Ivana Gübla musím řadit coby namyšleného a naivního poručíka mezi nejotravnější a nejnesympatičtější televizní vyšetřovatele všech dob, dialogy šustí papírem a často jednoho donutí jen znechuceně kroutit hlavou.. Režisérce Sadkové však nelze upřít talent udržovat napětí, díky čemuž Konec semestru bez váhání zvládnete dokoukat až do titulků.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozné na televizní inscenaci se mi to nezdálo…Jasně, je to lehce naivní, ale mělo to pár pěkných okamžiků, hlavně tedy šikovné mladé děvčata a ani herecké výkony nebyli vyloženě tragické. Během vyšetřování snaživého „Kuřete“ jsem se však musel skutečně párkrát potutelně pousmát. Jeho postava byla viditelně zaujatá, ale není se čemu divit, když počumoval po pěkné ženské. Nejvíc se mi líbila „Rakušanka“ Dana Homolová (samozřejmě vzhledově), herecky Vala a Nedbal. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní krimi, v níž se vyšetřuje vražda studenta Borka Markuse, jež byla spáchána na plovárně, a byl k ní použit nůž oběti. Díky netradičnímu místu činu je brzy zúžen okruh podezřelých, neboť v úvahu přicházejí pouze osoby, jež se v době vraždy nacházely v bazénu či blízko něj. Vyšetřující komisař J. Vala se zaměřuje na způsob obživy oběti a proniká do podivných vztahů členů vysokoškolského plaveckého klubu. U Markuse byl zjištěn nelegální přivýdělek z prodeje léků na přípravu drog a tato skutečnost se zdá být motivem k vraždě. Při vyslýchání a vyšetřování je J. Valovi nápomocen začínající kriminalista Ivan Gübel, známý jako hloupý policista Kuře ze Soukupovi filmové série Byl jednou jeden polda. Ze známých herců se v této spíše podprůměrné detektivce objeví slepý stařec M. Nedbal, podezřelé studentky J. Smutná a L. Žulová, rakouská manželka zavražděného D. Homolová a J. Přeučil v roli doktora Šedivého. Kriminálka E. Sadkové na mě příliš nezapůsobila, příběh se obešel bez výrazných dramatický situací, herecky by se snímek dal označit jako dostačující, ale dějově slabý. Obávám se, že Konci semestru nemohu udělit vyšší hodnocení než dvě hvězdy. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Taková ta československá detektivka na nedělní odpoledne, občas zajímavý herecký výkon, ale jinak takový průměr, zápletka i rozuzlení. Parta, nechápu, jak by se spolu tihle lidé mohli bavit normálně, vždyť mezi nimi bylo tolik zášti a namíchat mezi ně jednoho z policistů co pak případ vyšetřuje bylo trošku krkolomné i přes zavřené oči. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nedělala bych si vrásky z toho, že oběť byla zabita v bazénu nožem, byl to přece jenom velký chlap a dobrý plavec, mohl by se útočníkovi vysmeknout a bylo by po detektivce. Což by samozřejmě ve výsledku až taková škoda nebyla. Ti nebozí nichtsmochři by nemuseli škobrtat před kamerou. Nedbal má zanedbatelnou roli slepého starce a Vala je sice kapitán, ale vyšetřování vede jeho poručík. A krom Nedbala a Valy je prakticky nemožné v tom otřesném stádu najít herce. I začínající Jitka Smutná se zmítá v křečích trapnosti a ochotnického přehrávání. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Televizní inscenace vznikla v podstatě náhodou. Jitka Smutná jako studentka DAMU vyhrála konkurz na hlavní roli v jedné z inscenací, kterou režírovala Eva Sadková. Vedoucím ročníku Smutné byl ale Miloš Nedbal, který trval na tom, že jeho studenti nesmí točit. Protože ale Sadková o Smutnou velmi stála, nakonec Nedbala přesvědčila, aby k natáčení svolil. Ten tak učinil pouze pod podmínkou, že Sadková s ním a s daným ročníkem natočí na konci jejich studia, jako rozloučení, televizní inscenaci. Tou je právě Konec semestru. (cundak)

Reklama

Reklama