Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský farmář Joshua Connor má zvláštní talent pro hledání vody pod zemí ve vyprahlé krajině. Svůj instinkt bude muset využít v životním dobrodružství, aby se v cizí nepřátelské zemi dostal na místo nejděsivější bitvy první světové války a našel své tři syny. Cesta ho z australského kontinentu vede do Konstantinopole (dnešního Istanbulu), na rozhraní Evropy a Asie, doprostřed chaosu hroutícího se impéria Osmanské říše. Connor se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky. S nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení, neméně velkolepé než to, které zde nedávno skončilo. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (194)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22.5miliónaTržby USA $4,196,641Tržby Celosvetovo $38,176,317▐ Russell Crowe opäť len potvrdzuje svoju všestrannosť a ponúka veľmi zručne natočenú vojnovú drámu o hľadaní stratených synov na bojisku v Gallipolách, s citom podaný príbeh, ktorému nechýba štipka rodinnej súdržnosti či aj miestami takej uvoľnenej hravosti, dobrodružstva pri pátraní naprieč cudzou krajinou a príde aj na nevyhnutné emócie, výborne sekunduje sympatická Olga Kurylenko /80%/ ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice slušný režijní debut, který rozhodně není bez chyb, v konkurenci jiných ale poměrně vyniká. Crowe má cit pro zachycení zvláštní atmosféry, která prostupuje celým filmem a přenese na diváka kouzlo australské farmy a posléze i turecké vesničky. Kamera je vesměs překrásná, a i když někdy zbytečně zvolí kýčovitý záběr, není prvoplánová a dokáže využít atraktivních lokací. Za zmínku stojí i povedená hudba. Příběh je sice vystavěn dost předvídatelně a jeho průběh se dá po chvilce odhadnout, v tomto případě to až zas tolik nevadí, protože Crowe velmi citlivě pracuje s postavami a pečlivě buduje vztahy mezi nimi tak, aby nic nebylo směšné a vše mělo nějaký přirozený vývoj. Potěší i velmi dobře zvládnuté velkolepé válečné sekvence, které nejsou nijak drsné, na druhou stranu ani moc zidealizované. Sám režisér pak snímek táhne v hlavní roli, na níž je vidět, jak moc mu na tomhle projektu záleželo a naplno nechává rozehrát své charisma, přitom je příjemně civilní a podává nejlepší výkon za poslední roky. Ani ostatní nedělají ostudu a drží s ním krok, ačkoli divák pozná jen velmi slušnou Olgu Kurylenko, i oba turečtí herci byli ale vybráni výborně. Jen je malinko škoda nevyrovnaného tempa, které je někdy svěží, jindy ale naopak dost rozvláčné, přetažené délky, v níž jsou některé scény zbytečně natahované a zamrzí také až příliš pohádkový a idylický koncept celého příběhu. Pro The Water Diviner tak platí, že není ničím originální ani výjimečný a nenabízí nic, co bychom neviděli už někde jinde, přesto je to víc než solidní debut, na němž je především vidět, jak moc je tohle téma pro Australany důležité a také to, jak moc ho chtěl Crowe přivést na svět a splnit si tak sen. 70% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je tam vojna, romantika, hľadanie stratených synov, bojové scény, exotika blízkeho východu, krásna Oľga....čo chcieť viac? Už iba lepší scenár a lepšiu ako priemernú réžiu. Škoda, že Russell nezavolal svojmu kamošovi Ridleymu. Ten by si asi lepšie poradil s niektorými problematickejšími scénami a celkovo by to vyzeralo "veľkofilmovejšie" a adekvátnejšie látke. Cesta mi pripadala, akoby mala pôvodne o minimálne pol hodinu viac, ale producent rozhodol inak. Viď záverečné o tri týždne neskôr....No a konečne mi došlo, že Russell je dvojníkom Jiřího Langmajera. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak ako som zistil, ze jestvuje francuzsky hnoj, a k jeho tvorbe vyrazne prispel Auteuil ato tou planobou menom Studnarova Dcera, taxom zistil ze uz reziruje aj Russell Vrana /Beautiful Mind, L. A. Confidential/. A nejde mu to, rezisersky je to roztahane, nudne, v strede prevladli az vatovo plane plky + ten otravny Jai Courtney : 25 % ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Těšil sem se na pořádnej válečnej kousek z první Světový, ze který těch filmů není zrovna moc. Tak trochu sem doufal, se Russel bude chtít svým režisérským debutem pořádně vyšvihnout. Bohužel mě film vůbec nenadchnul. První bitka byla nepřehledná, krátká a bohužel jediná. Zbytek filmu byly jen kecy, kecy, kecy.... Žádný vyhrocený momenty, žádný překvapení, žádný úchvatný pohledy na tureckou přírodu. Prostě jen kecy, Russel a jeden turek s knírkem :o). Jo, potěšila přítomnost Olgy Kurylenko, tahle brunetka uí udělat dojem. Russel by se měl na režii vykašlat a měl by si počkat na pořádnýho rejžu, pořádnej scénář a pak všem ukázat, že ještě zdaleka nepatří do starýho železa. Všichni dobře víme, že: železo stárne, železo stárne, vono taky železo stárne :o) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Na bitku pre Galipoli boli použité miesta v južnej Austrálii. Vo svojom výskume produkčný dizajnér Christopher Kennedy vykonal terénne prieskumy skutočného bojiska, ktoré bolo od roku 1919 znovu zalesnené a väčšina z neho je teraz chránenou pôdou. Povedal: "Všetky zákopové súpravy boli postavené v pieskovom lome neďaleko pobrežného mesta Adelaide a boli navrhnuté tak, aby zodpovedali topografii krajiny na tureckom polostrove." (Arsenal83)
  • Kostýmová návrhárka Tess Schofield objasnila: "Pre šatník Ayshi [Olga Kurylenko] sme získali niekoľko krásnych materiálov - žakár, hodváb, bielizeň a čipky. Na svoje obdobie je to mimoriadne progresívna žena. Pochádza z veľkej, starej osmanskej rodiny, takže aj keď zažili ťažké časy, jej oblečenie má stále ozveny tej minulosti. Ale je tu aj trochu fúzie s raným edwardovským vzhľadom, ako sa bezhlavo presúva do 20. rokov. Na porovnanie, oblečenie Joshuu Connora [Russell Crowe] je vhodnejšie pre farmára z austrálskeho vnútrozemia, s voľnejšími líniami v tlmenejších zemitých tónoch. (Arsenal83)

Související novinky

Russell Crowe jako režisér v první světové

Russell Crowe jako režisér v první světové

26.08.2013

Hádáte správně, tématem pro hercův režijní debut bude nechvalně známá bitva o Gallipoli. Během sáhodlouhého zákopového krveprolití v letech 1915 – 1916 tam v boji s Osmanskou říší padlo přes 10 000… (více)

Reklama

Reklama