Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (153)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nemecká verzia srbského "klipu" to síce nie je, na to je to o čosi "sociálne" veselšie (ale tak zasa - to logicky a kontextuálne vyplýva už len z rozdielov medzi nemeckom a srbskom), rovnako to nie je ani "dievčenská verzia" staršieho nemeckého brata "oh boy", no jedná sa o ďalší veľmi silný európsky film o súčasnej generácii mladých ľudí (tínedžerov) zmietajúcich sa vo víre každodenných problémov - malých i veľkých, rodinných i spoločenských (napríklad poľská "miestnosť samovrahov"), rozšírený o pridanú hodnotu "kontroverznosti" dávkovanej neskrývaným ukazovaním rôznych aj dodnes "tabu" tém ženskej intimity (spojenej so sexom a hygienou); čo sa však miestami javí ako silná chuť v prvom rade šokovať je vždy kryté a istené v podstate jednoduchou kombináciou comming-of-age, rodinnej drámy a romantického (či čoraz populárnejšieho anti-romantického) filmu s jemne hipstersky vypimpovanou formálnou zložkou (hudba, kamera, strih...); milé, očarujúce (ako hlavná predstaviteľka) a vhodné na rande - no zrejme nie na prvé... ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Vlhká místa jsou filmem pro mládež a pro ty, co se hledají. Z pohledu dospělého diváka už jen vzpomínky, co bylo a nebude. Obal filmu nechutný a místy zvrácený, obsah přesvědčivý a citlivý. Hlavní hrdince jednoznačně dávám palec nahoru, herečka byla směska obou pohlaví, velmi věrohodně hrála revoltující holku s duší dítěte, kterou podusali vlastní rodiče. A tady vidím samotné jádro a příčinu všeho kolem. Scény, které si budu pamatovat - skok do náruče matky, pizza a nasednutí na kovou kliku postele. To bylo fakt husté. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nechutné to bylo rozhodně, místy až tak moc, že musí být opravdu umění natočit takhle nechutný film. Upřimně si však nemyslím, že by to byl kdo ví jaký průser, vše je na hranici průměrnosti a Feuchtgebiete jsou poměrně zajímavá. Ano,s naží se pouze těžit ze své explicitnosti, kontroverze a vulgárnosti. Tohle je asi hodně o vkusu a o tom, komu co vadí. Mě bylo špatně z první scény na záchodech, zbytek nebyl tak těžký, ale zaujalo mě to. Bohužel mám problém s provedením, tři hvězdy si ale odvážná Helen rozhodně zaslouží. ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Feuchgebiete eines Mädchen. Helen je taková alternativní provokatérka, žádná laciná štětka ze záchodků z diskošek. Skejt jí budete závidět, i když na něm normálně nejezdíte a věci, které by vám za normálních okolností připadaly hrozné, se vám na ní budou líbit. A možná by vám snad ani nevadilo stát se její Blutschwester. Problémem však je, že mentálně je trochu plochá jako ostatně celý film. Jestli byla snaha šokovat hlavním cílem, tak se to povedlo jen tak napůl, a pokud se měl divák zasmát nebo si z toho vzít ponaučení, to se nepovedlo vůbec. Přesto jsou Vlhká místa pěkně a vlastně i vkusně natočená, byť o ději by se dalo celkem slušně spekulovat. Přízvisko 'fekální, ale poetické', jak tu někdo psal, se hodí perfektně. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Schizoidné to rozprávanie, keď točíte sociálnu drámu a robíte to komediálnym spôsobom. Feuchtgebiete je jeden z najdepresívnejších psychologických filmov, čo som v poslednej dobe videl; príbeh o rebelke s príčinou, dievčati z rozvrátenej rodiny so slabošským otcom a napol fanatickou, puntičkárskou matkou sklamanou životom, príbeh o dievčati, ktoré sa chce pomstiť manierom prehnanej výchovy a zapadnúť, pretože nemá kam. O dievčati, ktoré nie je úplne v poriadku. To treba mať na pamäti, než sa vám už v úvode zhnusí vytretím záchodovej dosky vagínou. Miestami vážne hnus, o to odpornejší, že vyzerá ako fekálna teen komédia. V tom je práve ten podvod na divákovi; Úplne vidím zhnusené teenky, keď čakajú, že sa oddychovo zabavia filmom o svojej rovesníčke a dostanú tú najextrémnejšiu kritiku seba samých. Spring Breakers level 2 a nehovorte mi, že to tak nebolo myslené, už len pre tú "nastokávaciu" scénu. Režisér vlastne použil rovnaké výchovné metódy ako tu kritizuje, keď nám dovolil súcitiť s osobou, ktorou nás núti opovrhovať a mať strach z jej nestabilnosti, a ešte sa tomu smeje, ty vole. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2013 na filmovém festivalu Locarno ve Švýcarsku. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 24. září 2012 do 16. listopadu 2012 v Berlíně (Německo) a na Mallorce (Španělsko). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno