Reklama

Reklama

Luce je poslána do internátní školy pro problémové mladistvé hned poté, co je obviněna ze žhářství, během něhož zemřel mladý chlapec. Ve škole plné zvláštních spolužáků potkává záhadného a odtažitého Daniela, který s ní ale nechce mít nic společného a až podezřele se jí vyhýbá. Luce se snaží zjistit jeho tajemství stůj co stůj. Nejen, že jí Daniel silně přitahuje, ale přijde jí na něm i něco velmi povědomého. Jako by ho snad znala tisíce let... (Fénix Distribution)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, donutil mě se dívat až do konce a ten mi ani teď není úplně jasný. Chápu, že se do sebe zamilovali, ale co se stalo pak? Tenhle film mne opravdu zaujal, spousta věcí se v něm vyřešila, spousta zůstala nezodpovězená a velké množství otázek mne napadá. Nemám nic k vytknutí, nemám žádné připomínky, jenom bych lehce dořešila ten konec. Celkově působil dobrým dojmem, nic nepřeskakoval, na nic si nehrál. Proto mi nezbývá než jej doporučit, je však jen na vás, jestli mou radu poslechnete. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dívčí sága, která se nedočká dalšího pokračování, čímž nestačí napáchat zvěrstva, jen je škoda, že zůstane naprosto neúplná, nedodělaná. On totiž potenciál na rozvinutí celého mysteriozního/fantasy příběhu byl nemalý. Místo upírů a dystopických vizí zde máme padlé anděly, rebelující skupinku excentrických podivínů z řad studentů a prostředí zajišťuje odlehlá internátní škola pro mladistvé delikventy. Uprostřed toho mumraje je sedmnáctiletá Lucinda, obviněná ze žhářství a smrti mladíka (to nám naznačují flashbacky), připravená poskytnout své lůno nejméně jednomu z dvou překrásných mladíků, kteří kolem ní krouží. Nejzajímavější na tom celém je, co z toho vzejde. Ve hře jsou padlí andělé, reinkarnace, dávná kletba milenců, Peklo, Lucifer, mysteriozní vize... Spojit to celé v jeden kompletně ucelený příběh bylo za jeden film, devadesátiminutový k tomu, zhola nemožné. Film často svojí stavbou příběhu i skromnými produkčními náklady více než často inklinuje k seriálovému pilotu. Rozmáchlých akčních scén se nedočkáme. A to se film hrál i v (našich) kinech. Lokace také moc atraktivity nepobraly, natáčelo se v Maďarsku. Oproti slabému atraktivnímu průrazu, kdy film na projekci na plátně nemá dostatečné produkční a režijní uchopení, má příběh nemálo originálních prvků, které stálo za to rozvinout, není tolik komerčně přebujelý, jak jeho žánrový soukmenovci, má i neokoukané herecké obsazení, jehož věkový průměr kazí zkušená Joely Richardson. Addison Timlin v hlavní roli by se mohla zalíbit, do masturbační topky se třeba u leckoho probojuje. Veterán Scott Hicks není vyloženě špatný režisér, romantika mu není cizí, jen je znát, že pracoval se zredukovaným scénářem, knižní předloha byla jistě nemálo osekána, je to znát, i když jste ji vůbec nečetli. Projekt se závratného úspěchu nedočkal, daleko příběhově horší spřízněné kraviny bodovaly, pokus o invenci se počítá, například andělé se svítícími křídly se povedli, chybí už ale vysvětlení, proč jsou na internátní škole, absence atraktivně akčních scén filmu nepomáhá/neprospívá, celková nedodělanost v závěru je značným záporem. Film mě nijak neiritoval, herecky i příběhově akceptovatelný, dlouhý moc nebyl, nudil jen málo. Do kina ne, pouze vhodné pro domácí projekci. A pubertální divačky budou mít první orgasmy z příběhu o věčné lásce, z mladých krasoňů a z poletujících přerostlých "světlušek". 7/10 ()

Reklama

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Další fantasy teen filmek, který ale dopadl ještě poměrně hůř než celý Twilight. Už po konci musí být každému jasné, že pokračování to mít nebude. No jo, plakat asi nikdo nad tím taky nebude. Celou sérii jsem kdysi četla a líbil se mi ten nápad, ale už celá série byla kvalitativně jaksi pod úrovní v daném žánru. Od filmu tedy toho nešlo moc očekávat. Ale i tak je mi to tak nějak zvráceně líto. Nemám ráda neuzavřené série. ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Když spisovatel/ka píše tzv. "Na sílu", výsledek je nakonec podoben velmi špatně předstíranému milostnému roztoužení v loži... Když takovou knihu převezmou hned tři scénáristé, je nabíledni, že katastrofa je neodvratitelná. A tento snímek jest toho důkazem.... Nedostatečná, a práce patří do Odpadkového koše... ()

EpsilonZet 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Twilight v novém kabátu, ale když já řeči o mytologii prostě žeru! Škoda pitomých efektů, toho, že byl anděl trochu při těle, a taky nedotaženého finále, jenže prostě... Když je nálada, tak je nálada. Určitě si to nepustím k podrobné analýze při vznosném intelektuálním rozpoložení. Ne, tady se člověk musí culit a podrobit křupkama. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (2)

  • Internátna škola Meč a Kríž sú v skutočnosti dva zámky. Oba sa nachádzajú v Maďarsku, konkrétne v mestách Tura a Szabadkígyós. (mima33)
  • V roku 2009 ságu o Padlých Anjeloch plánovalo spracovať štúdio Disney, lenže v roku 2013 od projektu ustúpili a prenechali látku inej spoločnosti z LA, Lotus Entertainment. (mima33)

Reklama

Reklama