Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gaal Dornicková opustí Synnax, protože ji Hari Seldon, nejlepší matematik v celé galaxii, pozval na Trantor. (Apple TV+)

Recenze (38)

zipacna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl je pro mě dechberoucí, ta pravá space opera, na jakou jsem dlouho čekal. Jako fanoušek Star Treku, Star Wars, Stargate a v podstatě každé space opery, jsem z prvního dílu opravdu nadšený. Před mnoha, mnoha lety jsem četl jednu z knih a bohužel si jí již nepamatuji. Proto je pro mě Foundation v podstatě nové univerzum. A první díl za to čekání rozhodně stál. Jared Harris je v pohodě, ale mě spíš mnohem více zaujal Lee Pace ve své roli imperátora. Doufám, že další díly budou stejně tak "nabušené", jako byl první díl. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Predlohu už si nepamätám prakticky vôbec, len povedomie, že sa mi čítala ťažšie než iné Asimove diela. Svet je vykreslený vizuálne naozaj parádne. Na mňa obsahuje trochu veľa postáv a priveľa súvislostí čo, kto, kedy a prečo, ale nie je to ani úplný bordel. Nejak si neviem predstaviť stráviť pri sledovaní hodiny, ale ešte jednu sa pokúsim, lebo snaha urobiť to dobre je evidentná. Pocitovo mladá neskúsená herečka mi nevadí, jediné čo, tie pohľady s Rowanom, to mala byť akože chémia? Pýtam sa seriózne na základe "cute" poznámky, inak som ju tam nevidela a miatlo ma, či sa o ňu pokúšajú, či nie. No a druhý najväčší zmätok mám kvôli časovému odstupu dejových liniek, na niečo je mi pridlhý, na niečo prikrátky. PS: Cool úvodné titulky. ()

Reklama

tlkounev 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asimov se v hrobe obraci... Z muzskych postav jsou zenske. Mame najednou 3 cisare. Seldon najednou neni nejvetsim matematikem v galaxii, ale nejakym provincnim profesor... Gaal Dornick je zenou z planety obydlenou sektou. WTF... Chapu, ze udelat ze Zakladny(spravny preklad Foundation) serial je tezkym oriskem, ale snaha predelat postavy je proste k smichu. Nemluve o terorismu, ktery v knize nebyl a sousednich kralovstvich Terminu ktere Asimov predstavil az dale... 40%. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technické možnosti, které nechápeme a neznámé vynálezy. Hezky udělaná grafika. Moc a  lidská povaha, kterou chápeme. Různorodost vývoje galaktického impéria. A celkem logická Asimovova myšlenka, ochrana rozptýlením/decentralizací nejcennější komodity lidstva, znalostí. Proměna genderu a ras mne netlačí, StarTrek vyšlapal cestu a ještěři to nejsou. Věrnost předloze je ve filozofii a rétorice, trochu nudě a mizivému vtipu. ()

Methew 

všechny recenze uživatele

Tento seriál len kopíruje názov úplne úžasnej sci-fi ságy a robí z neho zvratok. Inak úžasný a super inteligentný Isaac Asimov sa z tohoto výgrcu, ktorý zneužíva jeho úžasné diela, môže akurát tak v hrobe obracať... Je to totálne popletené, a scenár prekrútený v podstate do primitívnej podoby... Jediné čo je na tom fajn je vizuál, ale to je všetko, ešte aj dej je znetvorený do plytkosti... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • V knihách Seldon (Jared Harris) nikdy nejde na Terminus. Ve skutečnosti jde o kritický bod zápletky – nejde tam nikdo, kdo má nějaké znalosti o psychohistorii. (mikki089)
  • Ke konci epizody se Brother Day (Lee Pace) krátce objeví bez trička a je vidět, že nemá pupík. Jelikož je klonem, tak se nenarodil s pupeční šňůrou. (mikki089)

Reklama

Reklama