Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (332)

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Lístek do kina bych si na to nikdy nekoupila, ale náhodou se mi do ručky dostaly lístky na premiéru. Na Troškovy filmy už z principu raději nekoukám, abych se nemusela rozčilovat nad opravdu neskutečně hloupě stráveným časem, ale nakonec jsem šla - ač opravdu s nulovým očekáváním (krom tedy očekávání Trošky zhovadilé nesmyslnosti). No, není to žádný "majstrštyk", ale jako parodie komedie, pro účely pobavení a odfrknutí, to ujde. Najde se tam pár skvělých vstupů a vtipů (odbourala mě kachní nemoc:) ), jistě i slabší momenty, ovšem, co se týče absolutní stupidity (viz např. kameňák, ten jí přímo přetéká), ta zde byla naštěstí většinou poměrně potlačena. Líbila se mi Žilková (a to jí normálně zrovna nevyhledávám), Bílá pro mě zas naopak byla pouhou zbytečností navíc. Inu, je to koukatelné a já překvapená. Ty 3 hvězdy si zaslouží. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně sem bojoval se sebou samým,jestli se koukat i na vřesky 3,ale nakonec sem to pojal jako třetí pokus,když se to u jedničky ani dvojky nepovedlo,napálit tomu filmu odpad.A jo,povedlo se.První dva filmy byly taky pěkný chujoviny,ale byl sem schovívavej,a i lehce oba nadhodnotil.Trojka je ale snad too nejhorší,co se na plátně může odehrát.Ne film pro hloupý,to vůbec ne,ale pro debily.0%. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|84%| Shlédnuto v kině. Tak, kino jsem rozhodně plánoval, předchozí dva díly byly celkem povedené, tak proč bych si neskočil do kina na správně ujetou komedii od Trošky. Takže, nedá mi to a musím se nejdřív krátce vyjádřit ke kritice na adresu režiséra Trošky. Nechápu tolik negativních recenzí a extrémně nízkého hodnocení na CSFD a ostatních stránkách. A to nemluvím jen k tomuto filmu, či trilogii. Ale třeba takový Kamenák (první tři díly od Trošky) – to byla prostě bomba. Já to neberu jako inteligentní komedii, ale jako českou blbůstku, která mě pobaví. Je to dost ujeté, ale o to přeci jde. Navíc, poslední dobou to hodnotí idioti, co to pravděpodobně ani neviděli nebo viděli jen 10 min. Komentáře typu: Jé, prvních 10 minut a mám dost. No prostě kopírování jednoho názoru k druhému. Ale fajn, když se to někomu nelíbí, tak dobře. No nic. Nyní abych tuto trilogii trochu celkově shrnul. Kamenáková trilogie byla celkově lepší, ale nevadí. První Babovřesky byly moc stopáží dlouhé. Chápu, že si režisér nechal záležet na tom, aby byl rozšířen příběh a postavy, ale mohlo tam být víc vtipných scén. Přesto jsem to bral jako pohodovou komedii na lepší 3* (65%). Druhý díl mě teda překvapil, byl o dost vtipnější, víc se tam projevili babky, které mám z těch postav nejradši – jsou totiž nejvtipnější. Takže druhým Babovřeskám jsem dal 4* (76%). No a nyní tento díl. V kině jsem se dost zasmál, neměl jsem šanci se nudit, tak mi to přišlo ještě lepší – 4* (84%). K plnému počtu *se to už hodně blížilo, ale nakonec jsem dal lepší 4* páč to mohlo být zapamatovatelnější, lepší příběh atd. Babky se zde projevili ještě víc, především na konci filmu kdy jsem se smál jakou dobu. Ostatní postavy mě také bavili. Lucie Bílá v menší roli rozhodně pobavila. No a já nevím, ostatní mě bavili tak nějak stejně. Úplně z toho odvařený nejsem, ale těch vtipných scén a především hlášek bylo dost. Třeba nová postava polského faráře s plácačkou na mouchy neměla chybu. Co k tomu dál dodávat ? To se musí prostě vidět než abych vypisoval všechny vtipné scénky a hlášky. Za mě spokojenost. ()

higuain odpad!

všechny recenze uživatele

Dokoukat tuhle trilogii chtělo hodně odříkání. První díl se ještě dal, ne snad, že by byl čímkoliv kvalitní, ale byl to první díl a dal se ještě relativně ve zdraví přežít. Pak už to ale byl regulérní Mordor. Jestli je tohle "něco typicky českého" (čímž jen cituji Troškova slova), tak jsme na tom už vážně špatně. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Plivání na osobu ad persona pana Trošky, zde okomentuji jednou větou z Bible: "Třísku v oku bližního vidíte, ale trám ve vlastním oku nikoli." Že pan Troška v zahraničí získává za pohádky, komedie i filmy ocenění, o tom tady média drží tlamu. Že jen při zaslechnutí jeho jména, se představenstvo pro financování a podporu České kinematografie dá téměř zapírat, je svatá pravda! Co film Bota jménem Melichar? Pohádky jako O princezně Jasněnce a létajícím ševci, či Princezna ze mlejna? Co nesmrtelná trilogie Sluce, seno,... . Krátkou paměť máte, a je mi za to za vs stydno. Nicméně, pravdou je, že až na pár "seků" Babovřevsky jsou točeny a psány poněkud z donucení. A proč tomu tak je, na to se ptejte již zmíněného představenstva a České televize... Z úcty k panu Troškovi, a částečného vědění, jak se věci skutečně mají, hodnotím se skřípajícími zuby a zavřenýma očima 99%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Kromě jihočeských lokací štáb natáčel i v tureckém Side. (jenik71)
  • Ve scéně, kdy Jarmila Bursová letí na padáku, ve skutečnosti stála na zemi, kameraman ležel pod ní v písku a pomocníci drželi ve vzduchu padák. Ve skutečnosti chtěla opravdu letět, ale tvůrci to kvůli bezpečnosti nedovolili. (Busmart)
  • Tereza Bebarová, jež ztvárnila Drahoslavu Dočistilovou, je v závěrečných titulcích uvedena jako „Nesmysl“. (rakovnik)

Reklama

Reklama