Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V těchto filmech se cítím jako bych se tam já sám vyskytoval a to je moc příjemný a vzrušující pocit. Husí kůže mi naskočila hned několikrát. Dialogy jsou uvěřitelné a v některých částech neskutečně zajímavé a k zamyšlení. Bohužel to ale má pár slabších pasáží a hlavně ze začátku mě neoblíbený střih jinak určitě nadprůměrná záležitost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tikající hodiny se ve filmu objeví až někdy v půlce (a jsou jen výsledkem řetězce nepřesvědčivých dohadů), takže je problém tohohle filmu předně s úprkem, kterým se postavy zcela nelidsky řítí kupředu, aniž by o čemkoliv přemýšlely. Samozřejmost, s jakou skočí do paranormální fyziky, je taky dost legrační. Vysvětlení spočívá možná v "punkové" produkci, která jistě přinesla kus autenticity, ale v pětidenním přeřvávání se navzájem herců se ztratila kontinuita a přirozenost. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku hodně sympatická záležitost, ale prvních cca dvacet minut jsem měl obrovský problém přežít, vypadají totiž jako hodně nepovedená vztahovka ve stylu "parta lidí se sejde v domě a začnou vyplouvat různá tajemství společné historie" atd. Což je specifickej podžánr, který zběsile nemám rád a minimálně polovina postav je v takových filmech plkózně natupělých, což se Coherenci naštěstí téměř vyhnulo (až na jednu postavu, která má bohužel asi nejvíc prostoru.). Ovšem hle, pak přikvačí velmi příjemné, osvěžující scifi, které si vystačí s hlavní zápletkou a zepár dobře zvolenejma rekvizitama. Sice by potěšilo aby například hlavní zápletku a princip filmu hrdinové neodhalili s pomocí tak příšerného deus ex machina, ovšem.. To se zrovna tady dá docela odpustit a i nad začátkem se dá přimhouřit oploutvené oko. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zápletka s kometou, skupina úmorně užvaněných šosáků a nehorázně otřesná ruční kamera (nebo snad mobilní telefon?) v prackách nějakého nekulturního dementa, mi už od začátku filmu neodbytně připomínaly hrůznou von Trierovu Melancholii. Ale zatímco na Melancholii jsem neshledal nic, za co bych jí dal aspoň jednu hvězdu, Coherence mě postupně dost zaujala. A nebýt NAPROSTO PŘÍŠERNÉ ruční kamery, asi bych jí vypětil... Hodně slušná zápletka, zlověstně paranoidní atmosféra, zajímavá hudba a jedna úžasná bloncka, které patří celý úžasný konec. I když... zápletka je sice atraktivní, ale směšně nevědecká - že prý kometa může zamíchat s alternativními realitami; pche, každý vzdělaný člověk přece ví, že to je blbost... komety přece způsobují války a morové rány. A film přináší i definitivní rozřešení jedné letité otázky: "Existují i jiné reality paralelně s tou naší, ve kterých žijí nesčetné kopie nás samých?" Odpověď (ústy jedné dámy) je jasná: Ne, "protože není možné, aby tě někdo někde jinde miloval tak moc, jako tě miluju já..." Tak, a je to. A celá teoretická fyzika i s nějakými přiblblými scifistickými teoriemi se může jít bodnout! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dať Byrkitovi melón a pomocného scenáristu a bola by to ultimatívna pecka. Brilantná zápletka, ktorá správne graduje a hlavne záver, v ktorom sa otočí dovtedajší koncept filmu, je úžasný. Čo mi vadilo: 1. hrozný handycam (JA VIEM, že to je handycam, nemusíte mi to stále zdôrazňovať trasením kamery a zostrovaním/rozostrovaním!) 2. scenár nie je vypilovaný, úvodných 15 minút nikam neposúvajú postavy a je to len priemerné blablabla; scény, kde sa má vysvetľovať mytológia toho, čo sa deje (Schrodingerova mačka) sú strašne okaté - nič také by postavy nerozprávali. 3. záverečný záber je ok, no trochu odporuje zvyšku filmu a je celkovo nadbytočný. Inak luxusná sci-fi nezávislárna. Najlepšia od Primer. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)
  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)

Reklama

Reklama