Reklama

Reklama

Michael Logan je vysoce závislý feťák a zároveň zkorumpovaný policejní důstojník, jehož svět se obrátí vzhůru nohama díky příchodu drsných albánských gangsterů. Hrozí totiž, že tyhle krvelačné hyeny změní londýnské podsvětí jednou provždy. Seznamte se s Michaelem Loganem - antihrdinou naší doby, přirozeným predátorem v džungli londýnského podsvětí. Michael stojí v čele zvláštní protidrogové jednotky zaměřené na největší a nejpodlejší překupníky drog. On ani ostatní členové jeho týmu ovšem nejsou o nic lepší než tihle padouchové - tak to ale ve světě, v němž se pohybují, zkrátka funguje. Rozlišit, zda se pokoušejí infiltrovat gang proto, aby ho zničili, či snad aby jim z obchodu s drogami taky něco káplo, je téměř nemožné. Pak ale na scénu vstoupí dva brutální albánští bratři, díky nimž hrozí, že se pravidla londýnského podsvětí změní jednou provždy. Michaelův život se ještě víc zkomplikuje, když jeho starý kolega David převezme případ s Albánci, a oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí se dostane na samý práh odhalení pochybných činností Michaela a jeho skupiny. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (54)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krutá a surová sonda do sveta drog a skorumpovaných policajtov. Áno, asi takto nejak to môže vyzerať vo väčšine svetových veľkomiest. Páčil sa mi aj casting, všetci (až na jednu výnimku) boli na svoje miesta vybraní veľmi dobre, Albánci boli Albáncami, Turci Turkami a vymletí policajti vymletými policajtmi. Vidno, že si Johnson nechal záležať a že chcel byť čo najpresvedčivejší. To je ale asi tak všetko. Ako celok ma to nadchlo menej ako som čakal, možno keby bola výraznejšia hlavná postava (herec mi pripomínal jedného bývalého spolužiaka, ktorého som nemal rád), tak snáď.... A vôbec najhorší bol koniec, pretože to skončilo práve vtedy, keď to začínalo byť najzaujímavejšie. Vzhľadom na povahu a surovosť tejto kriminálky by záverečný masakrík nebol od veci. 65/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Albánská internetová kavárna v East Endu? Serpica by zajímalo, proč množství nakoupené instantní smetany neodpovídá její následné spotřebě a zdali mají koncesi na provozování řeznictví, obzvláště prodej drůbežího. Jiný polda se zase zeptá na procenta ze zisku.. Obsah sice není nikterak originální (prohnilý policista pronásledován oddělením vnitřních záležitostí i vlastní prohnilostí), nicméně neobvyklá forma a unikátní londýnské prostředí dodávají pozvolna umírající Hyeně punc zajímavosti. Těkavé, znervózňující hudební aranžmá, sugestivní násilí, uvěřitelné postavy, takřka dokumentární kamera stavící diváka do pozice zúčastněného pozorovatele. Poslední minuta asi nechá hodně lidí „rozdělaných“, ale berte to tak, že není někdy od věci dodělat se sám.. Přirovnání k Refnovým dealerům a řidičům rozhodně není mimo pisoár, nicméně Johnson nemá jeho manýristickou drzost a tvůrčí sebevědomí. Zbývá jen posoudit, jestli je to klad, nebo negativum.. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Vykreslení podsvětí londýna je asi to jediný,co tady stojí za zmínku.Jinak syrová,ale nekoukatelná nuda,která se ve stylu refnovejch filmů táhne jak můj ranní sopl.A perlička na konec!Nějakej Gordon Brown je asi jedinej herec na světě,kterej má u filmografie jen odpady.Neni divu!(Barbar,Bronson,Jen bůh odpouští)Sračka vedle sračky.10%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Syrový kriminální maso... Vynikající atmosferická kriminálka, která nejvíce připomene předloňský artový hit Drive, jak prací s hudbou, tak i zajímavým uměleckým stylizováním. Hyena má ovšem narozdíl od Drive spíše polodokumentární charakter, což je asi nejvíc umocněno ruční kamerou, která často sleduje protagonisty filmu zezadu, tak trochu to evokuje linku ,,direct cinema", výsledný vjem je hodně sugestivní. Gerard Johnson natočil zvláštní progresivní retro snímek, formálně jdoucí ve stopách starých gangsterských filmů 70. let, ovšem výrazově posunutých do aktuální postmoderní současnosti. Překvapivý, silný otevřený konec, když kamera zůstává na strnulé tváři hlavní postavy, přesně evokuje svíravý pocit, který podobně laděné snímky vzbuzují...přes všechen ten nános humanity jsme pořád jenom zvířata žijící v (velkoměstské) džungli... ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Přiznám se,že vlastně ani nevím jestli mě závěr filmu nasral nebo mi přišel geniální. Každopádně Hyena je fakt parádní syrová krimi záležitost,která se sleduje ze začátku celkem hůře no postupem času vtáhne do děje. Nedám nakonec ani plný počet ani 4 hvězdy,ale hodně silné 3 bez problému a ano je to i kvůli tomu závěru u kterého fakt nevím. 65% --- 6/10 IMDb ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama