Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka sedmnáctiletého vysokoškoláka Jonese Dillona (Elijah Wood) je alkoholička, otce nikdy nepoznal a před realitou uniká Jones nejraději do vlastního světa fantazie. Hned první školní den je vyloučen z univerzity. Pronajme si byt ve starém domě, kde bydlí i temperamentní, ale potrhlá fotografka (Franka Potente) a ctižádostivá herečka (Mandy Moore). Jones se s nimi bezhlavě vrhá do bezstarostného života, který je jedním nekončícím večírkem plným pokušení. Ale sladkých sedmnáct netrvá věčně a tenhle nadržený postpuberťák bude muset jednou dospět. A skutečný život už možná čeká za rohem. (Magic Box)

(více)

Recenze (82)

koniklecka 

všechny recenze uživatele

To je takový milý film. Franka Potente je zvláštní holka, a Mandy Moore je typická blondýna, kterou nejdřív chce každej. Ale ti rozumní a citliví kluci si nakonec uvědomí, že na tý bloncce vlastně nic zajímavýho kromě vzhledu není a že krása spočívá v něčem úplně jiném. A ne že by nebyla Franka hezká. Jen škoda, že to tak nefuguje i ve skutečnosti :) ()

Klariska 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu bych nedávala příliš nálepku romantický, jelikož na mě tak vůbec nepůsobil. Spíš bych v něm viděla jakýsi náhled do křehké duše dospívajícího kluka, který se musí vypořádat, jak se svojí minulostí, tak přítomností i budoucností. Asi bych ho viděla v kategorii jakýchsi alternativních filmů. Velmi se mi líbilo zpracování, a také realita, která vlastně nemusela být až tak realitou. Vlastně jsem až doteď na pochybách, zda to vše bylo, tak jak to bylo. Konec z motorkou mohl být stejně dobře imaginární jako jeho představy o břišních tanečnicích, exotických masérkách a dalších. Zkrátka tenhle film mě oslovil, i když jsem na pochybách, zda můj dojem byl skutečně skutečný ;-) Dávám tři a půl hvězdy. ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

No...jak film zhodnotit? Ze začátku mě film bavil. Hlavně díky slušným hereckým výkonům a zvláštní atmosféře, která se ale bohužel postupem času vytrácí. Co se týče děje, ten vskutku nijak zvlášť bohatý není. Jedná se spíš o takový "rozjímavý film," který nijak zvlášť neoslní, na druhou stranu zas ale nemáte chuť vypnout TV a vykašlat se na to. Konec filmu je celkem příjemný, ale nijak zvlášť překvapivý. Takový průměrný snímek.... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Viděno náhodou, kvůli noční nespavosti. Pokud mi něco neuniklo, je film značně plytký a víceméně o ničem. Je mi trochu záhadou, jaktože dohromady dává slušnou atmosféru (ale soudě dle některých komentářů, nejednalo se o mé noční blouznění). Nebýt přiblblého a nastavovaného konce, dal bych klidně ***. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dle přání své matky a dědečka by měl Jones (Elijah Wood) nastoupit na univerzitu. Ale hned první den zjišťuje, že to vůbec není prostředí pro něj, a za zděděné peníze si pronajme byt v jednom starším domě, a chce se věnovat tomu, co jej opravdu baví ... psaní. V domě ale kromě výstředního homosexuála žije ještě mladá herečka Lisa (Mandy Moore) a fotografka Jane (Franka Potente), kterým nový mladý obyvatel domu nedá pokoje. A Jonesovy hormony se začínají bouřit ... Už díky hereckému obsazení jsem čekal, že mi film nabídne příjemnou komedii - a opravdu se tak stalo. Je vidět, že když se chce, tak se dá natočit teenagerská komedie i bez oplzlostí a nechutných scén. I samotný příběh, pokud se nad ním moc nezamýšlíte, má svůj - relativně originální - nápad, a nebýt podivného konce, hodnocení bych ještě o chlup zvedl. V roli Jonese si nikoho jiného než Elijaha Wooda představit nedovedu - jeho kukuč je prostě jedinečný, a s oběma dívkami mu to docela seklo (resp. seklo to oběma dívkám - to pro jistotu, abych nebyl nařčen z jiné sexuální orientace :) ) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na obálce filmu mají obě hlavní hrdinky opačnou barvu vlasů, než mají ve skutečnosti ve filmu. (Aknah)

Reklama

Reklama