foto

Aloma Wright

  • nar. 10.3.1950 (68 let)
    USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Aloma Wright narozena 10. května 1950 v New Yorku je americká herečka známá především svými seriálovými rolemi. I když se narodila v rušném a multikulturním městě New York, své dětství strávila v mnohem klidnější Kalifornii.

Jako většina amerických herců začínala i Aloma maličkými rolemi v různých televizních seriálech či soap operách. Objevila se například v seriálu POHOTOVOST nebo jako prodavačka odmítnuvší vrátit Rossovi zpět peníze za zničený gauč v seriálu PŘÁTELE. Mihla se také v alma mater mnoha herců TAK JDE ČAS.

Její zatím nejznámější a nejvýraznější role, byla zvědavá a nábožensky velmi silně založená sestra Laverne Roberts v seriálu z nemocničního prostřední SCRUBS. Účinkovala zde šest sezón, než její postava zemřela při autonehodě. V sedmé sezoně se ještě na pár dílů vrátila jako sestra Shirley. Scénáristé původně zamýšleli, že by hrála sestru původní Laverne, která bude alkoholička a ateistka, ale nakonec jim to přišlo nevhodné.

V dalších malých rolích se objevuje v mnoha amerických filmech a seriálech, které u nás nejsou v podstatě vůbec ve známosti. Z nejznámějších například sitcom MALCOLM V NESNÁZÍCH, romantická komedie BRAVO, GIRLS! či kontroverzní DĚKUJEME, ŽE KOUŘÍTE. Hlavní sestru si zahrála v jedné epizodě NCIS.

srstek

Herecká filmografie

Filmy

2016 Diva Diaries
2015 Ward of the State (TV film)
2014 More to Love
2010 My Girlfriend's Back
2009 Hurricane in the Rose Garden
Leváci
Touched
2008 After School
2007 Ben 10: Race Against Time (TV film)
Hell on Earth (TV film)
Lord Help Us
Love... & Other 4 Letter Words
Universal Remote
2006 Grad Night
2005 Děkujeme, že kouříte
Family Reunion
Gospel
2004 Rodinka na tripu
2003 Spas nás před Evou
2002 Mr. Deeds - Náhodný milionář
Sladkých sedmnáct
2001 Bratři
Když Billie porazila Bobbyho (TV film)
Motokros (TV film)
Přichází království nebeské
2000 Bravo, girls!
Hodina stínů
Transport
1999 Trippin'
1998 About Sarah (TV film)
Devil in the Flesh
Vzala jsem si monstrum (TV film)
1995 Stuart Saves His Family

TV seriály

2018 Champions (TV seriál)
Nepotism (E07)
Lucifer (TV seriál)
All Hands on Decker (S03E22)
2017 The Guest Book (TV seriál)
Story Three (E03)
Story One (E01)
Kravaťáci (TV seriál)
Shame (S07E09)
100 (S07E08)
The Statue (S07E02)
další epizody (5)
2016 Mystérium sexu (TV seriál)
The Eyes of God (S04E10)
Kravaťáci (TV seriál)
Shake the Trees (S06E07)
Turn (S06E04)
Back on the Map (S06E03)
další epizody (6)
2015 Kravaťáci (TV seriál)
Faith (S05E10)
Hitting Home (S05E07)
Privilege (S05E06)
další epizody (6)
2014 Průměrňákovi (TV seriál)
Optimistka (S05E20)
2013 Rev, The (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Full Release (S06E12)
2012 Private Practice (TV seriál)
The World According to Jake (S06E07)
Apron Strings (S06E06)
It Was Inevitable (S05E18)
další epizody (4)
2011 9ine (TV seriál)
2010 Famílie (TV seriál)
2009 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj poslední den 2/2 (S08E19)
Moje komediální show (S08E10)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Dědictví (S02E10)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje princezna (S07E11)
2007 Pearsonovi (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje krize identity (S07E04)
Můj těžký porod (S07E02)
Má moudrá slova (S06E16)
další epizody (13)
2006 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Ztráta paměti I. (S03E23)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Dítě mého nejlepšího přítele a moje dítě (S06E02)
Můj zrcadlový obraz (S06E01)
Moje životní změna (S05E24)
další epizody (14)
2005 Committed (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje životní změny (S04E25)
Můj šéf a holič zdarma (S04E20)
Moje karanténa (S04E16)
další epizody (5)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
Lékařské záhady (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Nebezpečná čtvrť (S02E01)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejlepší okamžik (S04E12)
Můj první smrťák (S04E04)
Moje kancelář (S04E02)
další epizody (16)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Mé nemravné tajemství (S03E09)
Můj přítel doktor (S03E08)
Moje šťastná noc (S03E04)
další epizody (16)
2002 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje příšera (S02E10)
Můj šťastný den (S02E09)
Můj sladký život (S02E08)
další epizody (18)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj soukromý Ježíš (S01E11)
Mých patnáct minut slávy (S01E08)
Mé super-ego (S01E07)
další epizody (6)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
2000 Báječní Stevensovi (TV seriál)
Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family (TV seriál)
Girlfriends (TV seriál)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Na pomezí záhad (TV seriál)
Neviditelný (TV seriál)
The Trouble with Normal (TV seriál)
1999 Providence (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
The Parkers (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Policejní odznak (S05E16)
1998 Power Rangers In Space (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Detektiv Mike Hammer (TV seriál)
1996 Dangerous Minds (TV seriál)
Správná Susan (TV seriál)
The Steve Harvey Show (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace