Reklama

Reklama

VOD (1)

Populární moderátor se vydal do Kanady natáčet rozhovor. Během cesty se však dostal do tajemného domu záhadného invalidy, který mu začal vyprávět podezřelé námořnické historky o svém ztroskotání na ostrově s mrožem... Přátelé Wallace Bryton a Teddy Craft jsou moderátory úspěšné podcast show, ve které komentují internetová videa. V posledním vydání se věnují videu, ve kterém si mladý Kanaďan samurajským mečem usekne nohu. Wallace je odhodlaný Kanaďana navštívit a udělat s ním rozhovor. Doma nechává svou přítelkyni Ally, která Wallaceovi oplácí jeho nevěry svým mileneckým vztahem s Teddym. Mladík, kterého přijel Wallace zpovídat, však mezitím zemře a Wallace se rozhodne najít jinou senzaci. Zaujme ho inzerát neznámého muže Howarda Howea, který nabízí ubytování ve svém domě za pomoc s domácími pracemi a naslouchání jeho dobrodružným příběhům. Wallace přijede do Howeova domu a přivítá ho na první pohled bezbranný invalida Howe, který mu začne vyprávět historky o svém námořním setkání s Hemingwayem a o mroži, který ho kdysi zachránil po ztroskotání lodi. Howe však Wallace omráčí a v bezvědomí mu amputuje nohy. Howe ve skutečnosti není žádný invalida, nýbrž sériový vrah, který své oběti navlékne do mrožího kostýmu, ve kterém mají představovat jeho mrože zachránce. Howe byl totiž mrože donucen zabít a v podobě svých obětí mu chce dát ještě jednu šanci žít. I Wallace je násilím oblečen do kostýmu a donucený přizpůsobovat se mrožímu chování. Ještě předtím se mu však podaří zavolat Ally a Teddymu a říct jim, že byl unesený... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (322)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Bizarný príbeh so mnou už nezatrasie,videl som ľudskú stonožku a to bol iný brutus.Neznášam Longa a z fúzmi vyzeral ako čistý debil a ako herec to bolo tiež smutné.Najprv len trápne rehoty a potom len útlocitne revy,tak to dokáže len pán herec cha cha!Naivná pičovina z vycibreno debilným príbehom,zaostalými dialógmi a viacerými nedomyslenými scénami a totálne nudnou nezáživnosťou(chýbala tomu gore efektnosť hlavne pri premene na Hrocha pardon Mroža,to mohlo byť prepracovanejšie.Komédia to bola z vážnou trápnosťou a už niekedy sa zdalo,že zo stromu zoskočí Ashton Kutcher a bude hľadať svoju káru.Jedine čo za niečo stálo je samotný Mrož,tak z tým sa aspoň pohrali.Tak čakal som všeličo ale až takú tuposť rozhodne nie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ti co mě znají trochu lépe z hororových stránek, vědí, že jsem velkým fandou nejrůznějších bizarních/morbidních snímků a tak jsem si samozřejmě nesměl Mrožího muže nechat ujít. Slyšel jsem na něj sice různorodé ohlasy, ale jelikož tento film mnozí dost často přirovnávají k mému oblíbenému The Human Centipede neodolal jsem. Bohužel jsem dost zklamán z toho co mi zde bylo nabídnuto, protože ačkoliv je Kevin Smith velice dobrý režisér, tak na Toma Sixe nemá ani omylem (tím myslím jeho ujetost a zvrácenou představivost). Popravdě se ani moc nedivím, že Johnny Depp nechtěl, aby jeho jméno figurovalo v závěrečných titulcích. Vlastně ani moc nechápu, proč se zde rozhodl účinkovat – no málem jsem jej ani nepoznal. Tusk určitě nemá nezajímavý děj, ale vlažné (skoro) až uspávající tempo zvláště v první polovině filmu, mě dost nudilo. Nepomohly ani rádoby vtipné hlášky/narážky, kterými se nás snažil scénárista potažmo Justin Long uchlácholit. Každopádně ta vyzváněcí mobilní melodie (The Margarita Song) byla dost chytlavá. Pořád jsem tak nějak zůstával v očekávání, kdy se konečně dostaneme k těm nechutným, bizarním scénám, ale jaksi se u mě minuly účinkem. Ten na první pohled gumový kostým mrože a useknutá noha zabořená v ledu – To mělo být ono??? Hm tak já jsem jaksi zvyknutý na trošku jiný (lepší) level. Chyběly mi tu všechny ty sračky, zvratky, vyvřelé střeva, lidský řev a utrpení…Prostě Kevin Smith zůstal jen u samotné myšlenky, kterou nedokázal lépe zužitkovat. Justin Long se sice snažil v tom svém mrožím kostýmku hekat, co to jen šlo, ale jaksi jsem mu tu jeho bezmocnost nevěřil. To už mě víc přesvědčil svým zklamáním, že mu jeho děvče nechce vyhonit. Slabých leč pořád průměrných 50% ať nežeru. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Noooo tak vám nevím...mám z tohoto filmu hodně rozporuplně pocity.Prvně musím říct,že jsem čekal nějakou ulítlou komedii když je to od mlčenlivýho Boba,ale film podle mě balancuje na hranici komedii a thrilleru a jak se říká -nic se nemá dělat na pul plynu a tady je dobrý příklad.Kdyby film buď držel linii komedie nebo ještě lépe jenom thrilleru a to s docela dobrým tématem tak by Kevin Smith udělal podle mě lépe a docela bych si to i užil,ale takto je to nesourodý patvar ze kterého nevím jaký si mam odnést pocit a co tím chtěli tvůrci říct.Co se týče angažování Johnny Deppa ještě ne pod svým jménem do další jeho už nespočetně dlouhého seznamu ujetých rolí tak zde se alespoň nějak dá snést.Za mě celkově 60 % a tři hvězdy. ()

verbal

všechny recenze uživatele

Tak, a už i Kevča, zjevně inspirován Tomíkem Šestkou a jeho Stonožkou, má svoje bizáro. Bizáro, k němuž stěží přilne kdokoliv, kdo nikdy nešukal žádného ploutvonožce. Dokonce i já jsem v sexuálních avantýrách s mořskou faunou skončil jen u felace makrelou a nikdy jsem na mrože ani nepomyslel, protože ten je jen pro ty největší fešáky a frajery, tedy zcela mimo moji ligu. Jednou jsem v ZOO zkoušel naprudko rozbalit svůj charm na obstojně vypadajícího tuleního samce, dělal jsem na něj za sklem kudrnaté oči a dokonce před ním vystrčil i tu nasazenou makrelu, ale ta svině přežraná jen posměšně zahýkala a pohrdlivě odhopkala někam do zázemí, patrně za svým ošetřovatelem, co používá spídstyk a deodoranty s rybím tukem. Svůj mindrák z tohoto nešťastného setkání jsem si pak musel dlouze léčit v kozím výběhu. No, jelikož jsem tedy ani já nikdy vášnivě nedržel žádného mrože zezadu za kly a zadýchaně mu nehýkal do ucha, co všechno s ním ještě hodlám dělat, ani nejsem schopen říct, jestli se mi snímek líbil či nikoliv. Stěžejní scény jsou stejně jeblé jako můj dnešní komentář a zbytek kolem je taková ukecaná nezáživná vata, ani vtipná, ani pes. Zdržuji se tedy hlasování, soudruzi, protože kdybych to opětkoval, mohl by si pan Kovář myslet, že mu záměrně lezu do prdele, a kdybych dal odpad a všiml si toho nějaký ztepilý mrož, úplně bych přišel i o ty zbytky naděje, že jednou nějakého svedu. Takhle můžu aspoň snít. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ľudská stonožka v light podaní?! Smithova „vážna“ tvorba mi nesedí a jeho predošlý mizerný počin Red State ma len utvrdil v tom, že jeho súčasné filmy sa veľmi neoplatí sledovať. Ani od Tusk som tak nemal absolútne žiadne očakávania a nakoniec to je presne taká kravina ako sa dá predpokladať podľa synopsie. Ale skutočne niekto čakal seriózny horor o tom ako zo človeka spraví psychopat mroža? Už to samé znie neuveriteľne debilne a preto ma celkom prekvapilo, že podobný námet sa Smithovi podarilo previesť do pomerne znesiteľného filmu. Problém však je, že tu Smith opäť mieša niekoľko žánrov dohromady a každý funguje ani nie z polovice. Celý ten dej pomerne bizarný skutočne je, čo mi na jednej strane vyhovovalo, keďže som rád, že sa nájdu aj odvážnejší tvorcovia, ktorí sa neboja zámerne odkloniť od typickej hororovej tvorby, ktorá sa za rok objaví v kinách, avšak na druhej strane to nie je divné až tak, aby to akokoľvek výrazne šokovalo. Premena na mroža sa uskutoční v podstate po jednom rýchlom strihu a ďalej neprináša nič čo by akokoľvek poburovalo. Ako taký úchylnejší horor to tak funguje len v minime scén. V tých ostatných sa Smith pokúša o komédiu, ktorá je opäť na hrane medzi trápnosťou (celý výstup poloretardovaného detektíva stvárneného Johnnym Deppom v ďalšej z jeho otravných karikatúrnych rolí) a trefným uťahovaním si z Američanov, prípadne Kanaďanov, alebo o drámu, ktorá však nemôže fungovať sama o sebe, keďže väčšina postáv je tesne za čiarou otravnosti (preafektovaný hlavný hrdina, ktorého ani na moment nie je možné ľutovať). Záverečná scéna sa následne pokúša o akési čudesné posolstvo a film tak asi po štvrtý krát zmení svoju náladu, ale našťastie v tomto momente končí, lebo inak by som bol v hodnotení ešte prísnejší. Vo výsledku ani neviem aké stanovisko k Tusk zaujať. Je to síce originálne a čudesné, ale nie až tak, aby tá čudesnosť bola niečím výnimočná. Uznávam, že tá neustála zmena žánrov, nálad, atmosféry akýmsi zázrakom Smithovi drží pokope a nikto iný by podobnú blbosť asi zmysluplnejšie natočiť nedokázal, no stále tu nie je veľmi o čo stáť. Hlavne neviem komu by niečo podobné malo byť vlastne určené? Je to síce vzhľadom na námet znesiteľné, celkom obstojne natočené, nie až tak úplne trápne akoby som vopred predpokladal, občas vtipné a celkovo menšia blbosť ako som čakal, no stále len blbosť. Uvedenie do amerických kín bol v tomto prípade čistý nezmysel, toto nemá v mainstreame čo robiť. A čo tu robí preboha Johnny Depp to už vôbec nerozumiem?! CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (fisus)
  • Film vychází z podcastu Kevina Smithe a Scotta Mosiera jménem SModcast, konkrétně z epizody 259 "The Walrus and The Carpenter". Rozebírají zde inzerát, v němž majitel domu nabízí bydlení zdarma pod podmínkou, že se nájemník bude pravidelně oblékat jako mrož. (koci)
  • Film měl světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 2014. (Terva)

Související novinky

Johnny Depp jako kanadský superpolda

Johnny Depp jako kanadský superpolda

20.08.2014

Pokud znáte hrubozrnnou tvorbu Kevina Smithe (Clerks, Clerks 2), dobře víte, že je mimo Poldů s Brucem Willisem prostá velkých hvězd. V několika Smithových filmech se sice objevil jeho kamarád Ben… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama