Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Otan 

všechny recenze uživatele

Já jsem se strašně bál,že po Microkosmu se toto tak úžasně nepovede,ale nakonec jsem hodně spokojený.Nádherný svět,který máme nad hlavou a na který vidím je,když přiletí ptáci zobnou do naší budky.Podle mne úžasná kamera,zejména vedle letících ptáků a skvěle nasnímán smutek hus,sledující své odlétající sestry...95% ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Můžete vidět neuvěřitelné záběry částí Zeměkoule z ptačí perspektivy, které neustále vyvolávaly otázku v jaké výšce vlastně lítají. Takový záběr Grónska, Islandu a části Evropy se nezapomíná. Většinu ptáků se dalo poznat, žijí i u nás. I si divák spoustu informací zopakuje nebo se dozví. Např. to, že i když nikdy cestu nepodnikly, protože se zrovna vylíhly, jsou schopni uletět poprvé správně tisíce kilometrů. ()

Reklama

jojo-Jozin 

všechny recenze uživatele

Sedl jsem si k televizi, po dni v práci, jaksi neplánovaně s tím, že buď u toho usnu nebo to zhlédnu. Posléze se má pusa začla rozevírat, nebylo to zíváním, ale němým úžasem. V tomto tupém výrazu jsem vydžel až do závěru. Nádherně poetické. Ke konci stopáže mi už vážně škubalo v ramenech a paže mé se začínaly nevědomky pozvedávat. Vzdávám holt těmto opeřencům, těmto vládcům oblohy. Vzdávám holt tomuto filmu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pri celej tej nadhľadovej paráde, často ako z nejakého plagátového predvádzacieho katalógu, príjemne prekvapilo, že tvorcovia nezabudli upozorniť na negatívne zásahy človeka do života operencov. Zábery odstreľovania členov husieho kŕdľa a bezmocného pádu strelených vtákov do vody. Pohľad na mamutie priemyselné komplexy, chŕliace kúdoly dymu, vybudované na miestach rokmi stanoveného oddychu vtáčích kŕdľov. Tie sú potom nútené brodiť sa odporne mazľavo-olejovitými sračkami z výroby vypúšťanými priamo do vody. Neveselé výjavy završujú smutné pohľady z klietok odchytených obyvateľov amazonských pralesov - opíc a papagájov. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Na počátku nápad a pak už jen pohledy z perspektivy pro nás lidi nedostižné. Dynamická, nicméně poklidná symfonie krásy, občas proťatá dramatickou linkou. Asi první přirodopisný snímek, který mě v částech věnovaných ekologii nedráždí, ale ohromuje krásnem, které my, lidé, dobrovolně bortíme. Fantastické! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve 40 zemích světa. Na filmu se podílelo 14 kameramanů, 7 asistentů režie, 11 asistentů kamery a 350 dalších pracovníků. (EMMY)
  • Nejplašší ptáci byli natáčeni pomocí nehlučných maskovaných robotů. (EMMY)
  • Kvůli natáčení se muselo vyrobit několik speciálních ultralehkých letadel, na kterých doprovázel štáb ptáky ve vzduchu. (EMMY)

Reklama

Reklama