Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Recenze (214)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento film je takový dokument - nedokument. Hodinu a půl (necelou) koukáme na minipříběhy ze života hmyzu, bohužel bez jakéhokoliv slova (proč jsem si tak pracně na začátku DVD volil mezi češtinou a francouzštinou?), které by divákovi dalo nějakou přidanou hodnotu, informaci nebo něco, proč se většinou na dokumenty koukáme. Takhle jde jen o vizualně-akustickou prezentaci toho, co se děje v trávě za barákem - ačkoliv i vizuální i akustická stránka filmu je bezvadná... ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Pěkné pohledy na hmyzí svět v doprovodu skvělé hudby. Ale mě přesto jen pěkné obrázky nestačí a postrádal jsem tam nějaké ty informace, které od dokumentu očekávám. Takže za skoro hodinu a půl jsem toho viděl hodně, ale nedozvěděl jsem se skoro nic. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé a technicky revoluční, ale pro člověka nefascinovaného hmyzí říší také poměrně nudné. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Vzácný dokument, který přibližuje život drobného hmyzu. Dočkáme se tu žánrů jako: romantika (slimáci), horor (larvy, mravenci a konečné povstání knížete komára), akční (souboj roháčů), atd... Obdivuhodné a krásně ostré. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Ke klasickému filmu tomu chybí příběh, k bezchybnému dokumentu komentář. Microcosmos si užijete především s dokonalým ozvučením a velkou obrazovkou. Téměř max. hodnocení je čistě za technické zpracování (které je dokonalé) a za neuvěřitelnou práci, kterou natáčení muselo dát. Jako klasický film to však hodnotit nelze a proto si dejte pozor, aby jste nečekali víc, než může Microcosmos vůbec nabídnout (jako já...)!!! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé zábery, občas aj bombastické, u mňa vedie súboj lienky a mravcov o vošky. No a samozrejme, hovnivál so svojou guličkou, to je už dnes klasika objavujúca sa často vo filmoch o hmyze. V mnohých "scénach" som si spomenul na včielku Maju, kde som rovnaké scény už videl, len boli kreslené a až teraz oceňujem, aké boli do detailov výstižné. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Tento dokument jsem si pustil v nevhodnu dobu, a to zrovna při obědě, což nikomu nedoporučuju, díky některým nepříliš chutným záběrům. Co se týče celkového zhodnocení filmu, tak pro mě 60% a zlatý střed, nic víc, nic míň. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Od dnes sa pravdepodobne budem veľmi obávať kam budem šliapať. Nesmierny zážitok . Kamera perfektná, hudba veľmi podmanivá a trefná . Režisér geniálny, veď ním bola koniec koncov sama príroda . Ale samozrejme pocta patrí aj dvojici režisérov, ktorí sa na tom podieľali a zobudili vo mne , že svet nie je len okolo a nad nami ako o tom často polemizujú filozofickí i náboženskí fanatici, no i pod nami a ďaleko rafinovanejší, ako sa na prvý pohľad a bežným okom zdá. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Vítejte v podivuhodném miniaturním světe, vítejte v mikrokosmu, sledujte s úžasem tu vskutku fascinující rozmanitost drobného života, který je z obvyklé lidské perspektivy téměř nepostřehnutelný, to ale pro nás diváky velmi originálně mění díky skvělé technice makrosnímaní trpěliví a vynalézaví tvůrci, umožňují nám tak nahlédnout a nenápadně odkrýt zatím utajené životy řady pozoruhodných malých tvorečků, kteří se tak v jednotlivých scénách najednou stávají jakýmisi epizodními herci přehrávajícími jen pro nás své role podle obvyklých dennodenních scénářů, opravdu mimořádné, nádherné, až poeticky vyznívající, jen obrazovými prostředky vyprávěné dramatické dílo z jedinečného světa, který jsme třeba zatím bez většího zájmu jen míjeli nebo vnímali jeho existenci jen okrajově, považovali ho za pro nás nepodstatný či jen více, méně ten náš život obtěžující, stejně jako uživatelka Fridecka doporučuji ke shlédnutí lidem, kteří mají ke hmyzu odpor. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Moc krásné, kamera je opravdu dokonalá a je vidět, že si tvůrci dali strašně moc záležet na každém detailu. Jen škoda, že k tomu není když už ne komentář, tak alespoň titulek, na jakého hmyzáčka zrovna koukám. Takhle to bohužel rychle vyšumí, což je škoda. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Skvělé zpracování, úžasná hudba, no a k tomu jako bonus plno nudy. Být to o půl hodiny, u které jsem vážně už usínal kratší, tak to určitě hodnotím výš. Ale takhle..... ()

Daniellea 

všechny recenze uživatele

Nádherné obrazy, jedna krásná fotka za druhou... Umocněno skvělou hudbou v dějových momentech. Ještě teď si pamatuji, jak celé kino tleskalo v momentě, kdy se hovniválovi podařilo vyprostit jeho kuličku... Ale pamatuji si i to, že mě to celé vlastně moc nebavilo. Nebyla jsem vtažena na filmové plátno, neztratila jsem pojem o čase... Na celovečerní film do kin mi to prostě připadá málo... ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci dokument, ktorý mikroskopicky približuje drámu odohrávajúcu sa na každej lúke. Škoda, že na pekné obrázky sa nepodarilo navrstviť nejaký súvislejší dej, ale to uý by som asi chcel priveľa. ()

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry z jedné "prosté" louky se spoustou kvalitních němých herců.Dokument téměř bez komentáře.Zpočátku na mě Mikrokosmos působil,jako by se tvůrci snažili o něco až příliš artového,ale asi po deseti minutkách mě přesvědčili o hravosti celého filmu.Navzdory své krátké stopáži přesto chvílemi nudil.Chtěl bych snad jen vypíchnout záběry na hovnivála,skvělou scénou se šneky podbarvenou Coulaisovou hudbou,zakuklení a vykuklení vosy či co to bylo a pár kratičkých patálií s hmyzem na vodě...jinak mi to nepřišlo ani nijak přínosné,zábavné a ani umělecké.Tvůrcům závidím jejich trpělivost,které jistě musí mít přehršel.PS:Nakonec jsem udělil hvězdy 4...v bluray to musí být ještě o dvě tykadla lepší. ()

Reklama

Reklama