Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (54)

tombac 

všechny recenze uživatele

Menší dějová zahuštěnost mi u trojky paradoxně vyhovovala, protože o to více jsem si mohl vychutnat skvěle zpracované souboje, kterých je tu dost a působily na mě méně jednolitým dojmem než u dvojky. Snad jen bych přehlídku katan ozvláštnil nějakým dalším smrtícím nářadím. Ve dvojce byly aspoň ty tonfy. Každopádně s filmem (i s celou trilogií) velká spokojenost, ve většině aspektů je v rámci žánrové asijské tvorby na vysoké úrovni, bavilo mě jej sledovat a několik akčních scén včetně komiksově přepáleného finále jsem si musel pustit znovu, což nedělám často. A možná časem zkusím díky filmům mrknout na anime. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl něco vytknout, tak, že se Kenshin recykluje a v určitých okamžicích jsem měl pocit déjà vu. Jsem však fanouškem této série, takže mi vůbec nevadilo vidět některé dějové prvky "podruhé". V konečném důsledku bylo fajn, že v druhém filmu přibylo více postav, protože jejich existence děj obměnila. Líbí se mi Kenshin, který na plátně vůbec nenudí, líbí se mi Kaoru (jako postava i jako dívka), je mi líto, že nebyla víc Megumi, Sanosuke je faj a stávám se stále větším fanouškem Hajime Saita, který je jako postava neskutečně cool. Když porovnám s prvním filmem, tak ve druhém a tomto nebyli zdaleka tak kvalitní záporáci. Na druhou stranu mi nakonec přestala vadit Misao a i ostatní nindžové byli docela přijatelní. Rád se na ně na všechny podívám v některém dalším pokračování. Trailer na oba filmy: https://www.youtube.com/watch?v=hzLWOMzvuLI ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

3 . díl konečně nabídne finální masakr mezi samurajskými "kendo-yaido-aikido-karate-judo" mašinami .... Ta akce nonstop a znovu výcvik u mistra, závěrečnej masakr a to, co tam ti stuntmani - herci předváděj bylo přesně to, co jsem kurevsky chtěl a taky to dostal !!! Jako když chcete jako malý dítě pod stromeček autíčko a dostanete autodráhu... :)) Fakt dokonalost sama tenhle film a série, Japonsko v nejlepší formě a o bojových stylech a vychytávkách se ani nebudu zmiňovat. To vše podpořeno totálně úchvatnou nakopávací hudbou, která dodává filmu až "epickej feeling" !! To ve finále zatřáslo u mě i Raidem 2kou a málem ho sesadilo z TOP 10ky, ale nakonec jsem si uvědomil, že by to byl nesmysl ... Každopádně jedna z TOP řežeb Asie za posledních ... spousty let ... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud budete mít náladu na asijskou šermovačku a narazíte na filmy s Kenšinem, měli by jste vědět, že seriál i filmy jsou na motivy mangy - japonského komiksu z devadesátých let. Ano, odehrávají se na pozadí historických událostí, ale jinak je to beletrie, podobně jako třeba Tři mušketýři. Kenšin je postava zmítaná rozpory...zabiják ve službách dobra, by se dalo říct. No a stejně rozporuplně vnímám tento film já. Možná je to tím, že sám autor dnes vnímá samurajský kodex optikou moderního Japonce. Dozvíme se, že aby jsi byl svobodný, nesmíš se bát smrti, že musíš být schopen položit za svou věc a přátele život, jinak nebojuješ naplno a o chvíli později, že tvůj život je stejně důležitý jako život druhých a že svou smrtí své přátele zarmoutíš...že ti tvůj život nepatří a jsi povinen nenechat se jen tak zabít. Jistě by to šlo nějak skloubit, ale v ten okamžik mi to přišlo jako protiřečení si. Závěrečný souboj byl...podobně WTF. Čtyři na jednoho....to mi evokuje spíš Teplice, než Japonsko. Přesto nejde neocenit velmi slušně vypadající souboje...v jinak místy televizním pojetí. Pravda, v závěrečném, soubou 4 vs 1 to občas vypadalo spíš jako jakýsi japonský Pešek, než boj o život...ale nezapomínejme.... j-komiks. I přes jistou kvalitu, mě Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy, na další díly, nebo seriál nenalákal. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jak Battósai minule na vlastní kůži pocítil, že na své protivníky nestačí, tak ho náhoda (v ději, setkávání i místech nejedna) vyplavila u dávného učitele, s jehož pomocí musí ovládnout vrcholnou techniku (a přijít na to, zač bojuje). Postupné rozestavování a "dobarvování" figurek (v nádherné výpravě / vizuálu) s občasnými dynamickými souboji na mě působilo více, než zdlouhavé finální zúčtování všichni proti všem (resp. společně na jednoho), v němž akce neustávala. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama