Reklama

Reklama

Trailer 2

Max je geniální matematik, který dokáže spojit svou jedinečnou mysl s nejnovější technikou. Za pomoci vlastnoručně sestrojeného přístroje se pokouší zjistit, zda se nějak nedá předpovědět hodnota akcií na burze. Jeho skutečné cíle však míří ještě dál a chce pochopit nepochopitelné. Jeho aktivity začnou brzy zajímat představitele ortodoxní židovské sekty a vysoce postavené lidi z Wall Street... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (719)

Awer 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi přesvědčivá psychedelická hrátka s brilantní hudbou a naprosto banálním morálním sdělením. Tenhle Ježíš nebyl Kristem. Tenhle si vyvrtal díru do hlavy a zůstal doma. ()

van Lumineux 

všechny recenze uživatele

Svou syrovostí a psychedelickým vizuálem dodnes netrumfnutý videoklip k devadesátkovým IDM nerverackerům. Pozdější filmy originálního režiséra jsou sice uhlazenější, ale také více nadbíhají širokému vkusu na úkor síly vyjádření. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě natočený film, který možná tak trochu přesně ukazuje smýšlení takto zapálených lidí. Hodně myšlenek, to já ve filmech můžu a tak akorát dlouhé na tento typ filmu. Chybičky se tam občas najdou, ale pořád to u mě stačí na 5*! ()

DFA 

všechny recenze uživatele

Aronofskeho štýl je skutočne originálny a nie každému sadne. Hudba od Clinta Mansella ako vždy skvelá. ()

Monrico 

všechny recenze uživatele

Hrdina filmu, mladý geniální matematik, se snaží hledat systémy v živých věcech a dějích kolem sebe. Věří, že je možné vyjádřit svět pomocí vzorců. Možná netouží ani tak po úspěchu jako po odpovědích na své otázky. Je pro ně ochoten obětovat snad vše, lásku, život i vlastní rozum! Film Pí byl pro mne "objev století". Děj se snad ani na okamžik nevynoří z moře tajemna, hudba nenechá smysly v klidu a styl kamery byl pro mne zlatý hřeb. Kdo má rád lehké tajemno, nepotřebuje neustále vědět, co si má myslet a na konec není ani vědec- puntřičkář :), tomu se tohle dílko bude opravdu líbit. ()

maTTko 

všechny recenze uživatele

Pekný noir film, pri ktorom si vnímavý divák nájde to svoje. A co sa týka hudby, tá je na vysokej úrovni - všetko moji oblúbenci.. Takže 4 za film + 1 za muziku. ()

suchos007 

všechny recenze uživatele

Hodně neobvykle koncipovaný, nicméně o to zajímavější film. Jeden z filmů, který nutí diváka přemýšlet od začátku do konce a ještě dlouho po konci... ()

Barra(uda 

všechny recenze uživatele

sorry, ale tohle se mi moc nelibilo, to co bylo na konci, mel udelat uz na zacatku a nemusel se tocit film :-) a to mam matematiku velmi rad ..... ()

Ishimura 

všechny recenze uživatele

Pravá ukázka lidské posedlosti a snahy pochopit dosud nepochopené. Max Cohem se již dlouhou dobu snaží odkrýt pravou podstatu Pí. Uzavřený člověk co ve svém bytě ma mnoho prapodivných zařízení na výzkum matematiky. Odhaduje čísla burzy a nepřestává ve své práci. Jeho zdravotní stav se zdá být v normalu pokud ho ovšem nepostihne jeden z jeho prudkých záchvatů. Jako můj první film od Aronofskyho mě to doslova odrovnalo. Černobílý obraz tomu dodává tu spravnou existencionálně depresivní atmosféru. Zvuky a především hudba posunuje tento počin tam kam se zatím lidský mozek nedostal. ()

m-Jan 

všechny recenze uživatele

Skvěle odvedená práce. Celovečerní debut který je originální od první chvíle až do té poslední. Neokoukává od ostatních a založí si hned vlastní způsob vyprávění, tvoření atmosféry a nervózního snímání. Možná jen úvahy o bohu ke konci jsou trochu v protipolu proti do té doby stavěnému depresivnímu sci-fi dramatu. Ale jinak takových režisérů hned v debutu moc není 90% ()

misiacik 

všechny recenze uživatele

Skvelé... Čoskoro mi začali liezť na nervy tie záchvaty, no vedel som, že Afronovsky nerobí nič iba tak a tak som čakal a čakal a čakal. Až si nakoniec chlapík...... koniec sa mi páčil, genialita je vlastne prekliatie, tela i ducha... ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, že po celý film nemáte tušení, o čem ti lidé mluví, co to ten magor vlastně hledá, proč po něm jde Wall Street i Chasidové. Film především zobrazuje muka posedlosti hledáním a omezenosti lidského poznání, což v kombinaci s epilepsií nabízí slušnou psychedelickou jízdu, navíc podepřenou hutným elektronickým soundtrackem. Když to Max jednou pro vždy vyřeší (vrtačkou), divákovi se až fyzicky uleví. ()

StansBride 

všechny recenze uživatele

Film je to určitě kvalitní, ale mě prostě nehorázně otrávil. Moje averze k matematice se po shlédnutí tohoto snímku nejspíš přetvořila rovnou ve fobii. Ale to je čistě moje chyba, takže dávám tři hvězdy. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

No moje nervy. To je ale maglajs. Psycho o bláznoch pre bláznov. 30 minút a letelo DVD ála lietajúci tanier. Viac sa proste nedalo. POZOR POZOR POZOR reálna hrozba vážneho poškodenia zdravotného stavu pri sledovaní tejto POŠAHANINY ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2009-11-17] * Film o geniálním matematikovi by neměl být plný matematických nesmyslů. Ústřední myšlenka je navíc natolik zřejmá, že jsem ji hodně brzy pochopil i já a zbytek snímku jsem jen marně doufal, že v něm jde ještě o něco jiného. Hodnocení nepřispěla ani protivná forma s divnou rozstřesenou a černobílou kamerou. ()

Molerat 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako dobrou podívanou,nic víc nic míň, téma je poměrně zajímavé,ale svět matematiky je mi hodně vzdálený a jako thriller mi to ani moc nepřišlo.Drama to bylo špatné a scifi taky. ()

v3ruu 

všechny recenze uživatele

Ten pohyb Seana Gulletteho, kdy si klepající se rukou prohrábne vlasy vystihuje celý film. A k tomu ten vrtkavý pohyb kamery? (dokonalé). Je na tenkém ledě a každou chvíli hrozí,že se proboří. Nikdo nezná hranici mezi genialitou a bláznovstvím. Na několik desítek minut se ponoříte do čehosi a ochutnáte skoro smrtelnou dávku depresivních scén a nervy drásajících okamžiků. Opět jste mě nezklamal pane Aronofsky. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Rekviem za film

Rekviem za film

07.11.2006

Je tomu jen pár dní, co se mohli první američtí diváci osvěžit ve Flicker dříve či později do našich kin dorazí, projekt Lone Wolf and the Cub, adaptace více jak sedmitisícistránkového komiksu… (více)

Reklama

Reklama