Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 2

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kineara mám ráda ale tady mu role absolutně nesedla..On je herec do akcí které mají spád .Zde se musel očividně brzdit.A už hodněkrát jsem se přesvědčila že někdy bestseller vydávaný za bestseller není totéž..Vždy se něčemu pomůže a kvalita zůstane upozaděna.U knih je to klasika.Jako když se filmu vyrobí trailer z pát dobrých scén a film se rovná absolutní nule.Tady je to to samé.Syn něco viděl a na tom se postaví příběh..... ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Vždy sa snažím film hodnotiť podľa jeho kvality. Povedal by som, že to bol lacný film oproti hollywoodskym trhákom, ale bol veľmi bohatý ohľadom deju a myšlienky. Či už ste veriaci alebo nie, istým spôsobom Vás to musí priviesť k myšlienke, či nebo ozaj existuje. Ako mohol 4 ročný chlapec poznať také tajomstvá? Alebo ako sa mohol jeho pohľad na Ježiša stretnúť s názorom úplne cudzieho dievčatka, ktoré je na 1000 kilometrov od jeho. P.S. Tento krát som asi viac hodnotil pointu príbehu, než jeho spracovanie. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí. CITÁT - Dědo, je Nebe nadějí?....... Jeden z těch křesťanských filmů o víře, lásce a naději. Jenže já jsem si vědom, kolik dokázalo v historii lidstva náboženství udělat a napáchat zla. Kolik sekt se vydalo na cestu boží a ve jménu boha. A hlavně kolik toho sami věřící nechtějí slyšet a vše si dělají k obrazu svému. Vymazání Lilith, proroctví podle Marie Magdalény nebo třeba ukřižování svatého Petra, který se nechal ukřižovat hlavou dolů - to vše je teď pro křesťany zlo, tak proč věřit? Ano každý z nás se začne časem modlit k bohu, ale je to tím, že to v tom našem velkém a nevyužitém mozku máme zakódované. Takže tohle se mi nelíbilo. Až moc náboženství. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti křesťanům a jejich víře a i když se jejich vyznání příčí mému racionálnímu uvažování, dokážu jejich přístup respektovat. Nicméně téměř vždy, když se snaží svou víru převést na filmové plátno, to skončí katastrofou. Stejně jako tady. Chlapeček prodělá posmrtnou zkušenost, pokecá s Ježíšem, anděly a příbuznými, vrátí se do života, poví o tom tatíkovi, shodou okolností vesnickému kazateli, tomu z toho hrábne a začne to cpát úplně všem a všude, Samozřejmě k tomu používá spoustu vzletných proslovů a chová se jako afektovaný idiot. A aby toho nebylo málo, do role jeho senzibilního synka vybrali asi to nejneschopnější dítko školkou povinné, které jeho věřící rodiče na casting přivedli. Nepředvedli se ani Greg Kinnear a Kelly Reily. Těch 10% dávám za docela příjemný, všemi barvami hrající vizuál. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není vhodný pro nás, nevěřící Tomáše :) Začnu tím, jak se nám příběh v prvních minutách stačí představit strašně cool, ale přitom věřící americkou rodinku. Chodí hrát baseball, žijí v obrovském domě, jezdí na dovolené, přestože si to nemohou dovolit. Hlava rodiny má více zaměstnání a kromě toho je i kazatel v kostele. Samozřejmě je to hrozný sympaťák, který káže o lvech a jednorožcích. Jakoby se nám tvůrci snažili zprvu podstrčit, že i věřící nemusí být nutně zarputilí fanatici. Inu dobrá, přistoupím na jejich hru, koneckonců proč by to tak nemohlo být. Ale to neomlouvá fakt, že je tam prvních třicet minut úplně navíc. Jinak si vybavuji samá kázání a neustále modlení. Proboha, to bylo tak otravné, že jsem to musela vypnout. Jistě, z námětu dost jasně vyplývá, jakým směrem se film bude ubírat. Ale takové téma se dá zpracovat i decentně, ne tak násilně. Navíc k tomu přidejte nesympatické herce, přiblblé dialogy a je to jasné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)
  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)

Reklama

Reklama