Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

darkreider 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že sa snažili vizualizovať aj to, čo malo ostať len v slovách malého chlapca. Kým sa nezačali maľovať anjeli v mrakoch. tak človek mohol fantazírovať pri tých rozpravách. No keď Vám predstavy nahradia na rýchlo vymodelovanou animáciu, tak to stratí to kúzlo. Tempo je pomalšie, ale kým nieste zaprisahaný ateista, je to fajn film. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. AHA. No i tak se dají nalákat hromady nevěřících američanů, kteří už od narození říkají za každou větou "bůh nás ochraňuj" Film byl nudný a celé to nebe mi připadalo jako trapná agitace abych se kvůli tomu musela cítit jako kus hadru, protože jsem hříšná duše. Ještě že nejsem věřící, protože po tomhle filmu který mapuje skutečnou událost, bych musela v tom kostele i spát. Bála bych se vyjít na ulici abych se kvůli něčemu neprohřešila a to nebe by se pro mě nenávratně zavřelo. Lidská omezenost nezná hranice. Navíc to bylo nezáživně natočené. Takže jedna hvězda. ()

Reklama

Biopler 

všechny recenze uživatele

Ďalší do radu filmov, ktoré nás majú poučiť o kresťanských pravdách i vzbudiť isté emócie. Akosi som na americký štýl podania i rozprávania v tejto téme zanevrel. Entuziazmus medzi hercami mi neprišiel pravdivý, taktiež akokoľvek sa Kinnear snaží, rola pastora i otca bola nad jeho sily a záverečná premena jeho postavy málo uveriteľná. Európania toto amíkom nezožerú. Ich zápal pre nakrútenie niečoho aktuálneho, v tomto prípade bestselleru v istom čase dejín, je im vlastný a asi to tak má i zostať. ()

Themilhaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl na filmy s božskou temátikou, nevěřím na něj a návštěvi kostela také neprovozuji. I přesto všechno mne film velmi zaujal a oslovil, nebyl tolik k této víře tlačen a bylo to bráno z jakýmsi nadledem i pro ty co se naklání jiným pravdám či ateismu. Určitě zajimavý kousek z trochu pro mne nezvyklou a jinou tématikou. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem víru příliš nechápal, současně ji však nikomu neupírám. Svět je tak pestrý, že způsobů jak ho vidět a jak žít život jsou tisíce. Proč by jedním z nich nemohla být zrovna víra v boha. Navíc bylo docela fajn vidět v době zblbnuté islámským fanatismem trochu toho uklidňujícího křesťanského vidění světa. Přestože filmu nechybělo několik silných okamžiků (rozhovor s matkou o nenarozeném dítěti), jako celek se málokdy zvedl nad průměr. Na vině byly možná až příliš konzervativní představy nebe, které jeden duhový kůň zrovna nevytrhne, fádní režie, která mi nedokázala zprostředkovat emoce příběhu a utopila je v tematických klišé, a možná i herecké výkony. Třeba Greg Kinnear zvládá na výbornou sympaťáka a starostlivého otce rodiny, mnohem méně však duchovního zmítaného pochybnostmi. A už vůbec jsem u něj nezaznamenal tu vnitřní proměnu, o které v závěru mluvil. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)

Reklama

Reklama