Reklama

Reklama

Pestrobarvec petrklíčový

Trailer 2

Obsahy(1)

Na chátrajícím šlechtickém sídle žije sběratelka motýlů Cynthia se svou milenkou Evelyn a ve svém svébytném a poněkud výstředním světě se oddávají rafinovaným erotickým hrám. Cinefilní lahůdka se vyznačuje podmanivou a smyslnou atmosférou, výraznou hudební složkou a odkazy na sexploatační filmy 60. a 70. let. (Aerofilms)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si dost dobře nepřečetla rezence na The Duke of Burgundy, protože jsem byla trošku vyjevená. Příběh dvou žen mě až tak neoslovil, možná v něm najdete silné emoce, o tom, co ta druhá postrádá a naopak vyžaduje, ale děj působí hodně jednostranně. Co mě ale hodně zaujalo, je vynikající výkon obou žen. S. B. Knudsen, jež působila svědomitým a panovačným dojmem byla velice zranitelná a její role vám všechno prozradiila, aniž by sama musela něco říct. A na první pohled naivní Ch. D´Anna, která byla ukrutnou holčičkou, která si tvrdě šla za tím, co chce, mohla ze svých očí povědět své touhy, které ji musely být z nějakého důvodu splněny. Proto 3*. Ale nikdy víc, bych se na tento film už nepodívala. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se nevyskytují žádní muži, jen čistá krása (ženy, motýli, spodní prádlo - má vlastní credits v titulkách, kozačky, můry, knihy). Velmi zábavné je prohlédnutí hry dvou hlavních postav, správně absurdně funguje ženská akademická půda aka dýchanky odbornic na motýly, britský všudypřítomný humor, který situace zlehčuje, ale hned vzápětí vede k uvědomění si smutných skutečností. Stačilo by ale prvních šedesát minut pro obsažení výše popsaného, druhá polovina filmu se táhne jak smrad ve znamení zdlouhavých artových surreálů, které tu jistě budou pseudointelektuálové vyzdvihovat. Za mě vzdělávací P.S. V jeden moment filmu jasný odkaz na dílo - http://en.wikipedia.org/wiki/Mothlight ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně unikát :) Ve všech směrech :) Jelikož právě takové filmy miluji nejvíce a vyrostla jsem na Filmovém Klubu, Projektu 100 a Febiofestu - tohle mi do toho skvěle zapadá :) Je to bravurní...Všechno :) Jak je to natočené, jak je to klidné, pomalé, srdcervoucí, smutné, zároveň je to o lásce, která má mnoho podob, o tom, že společná cesta může být velice "trnitá", o motýlech a podobných, o kterých toho moc nevíme...Ale hlavně - je to stále dokola a dokola začarovaný kruh...A pro někoho je velice těžké z něho vyskočit...Obě hlavní představitelky jsou neskutečně odvážné a jejich výkon je pro mě nezapomenutelný... :) :) Paní, která pije hodně vody, slečna, která kdyby se setkala s dnešním panem "Greyem" byla by blahem vlhká během sekundy a dům, který bych ohromně ráda prolezla, abych viděla, jaké unikáty mimo truhly se tam nacházejí..Rozhodně film není pro každého a tím je právě skvělý :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Lesby, BDSM, sem tam nejaký motýľ... No a to je asi tak všetko čo sa o tomto bezduchom artovom filme dá vlastne povedať. Pri pohľade na celkové hodnotenia filmu som sa normálne tešil, že to bude nejaký pozoruhodný epický film zasadený do nejakej motýlej symboliky. Ale realita bola žiaľ úplne mimo. Jediné čo tento film zachránilo od odpadu, bol krásny vizuálny dojem, ktorý sa v podstate tiahol celým filmom. Absolútne tomu chýbala nejaká epická stopa, ktorá je pre mňa väčšinou prvoradá. Takže na viac ako 1* to nevidím! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 15 - Velká Británie. Prohlášení, že jde o cinefilní lahůdku bych zcela jistě podepsal. Film jsem viděl zcela náhodou na nějaké speciální projekci v Bio Oko, jež byla uvedena zástupcem distributora, jenž vtipně popsal celý proces uvedení tohoto snímku do českých kin. Naprosto chápu jeho uchvácení hudbou, její podmanivost mě zcela pohltila. Společně s hudbou musím zdůraznit kameru, zvuk a výtečný výkon Sidse Babett Knudsen. Jak jsem si přečetl, je to nejen filmová, ale i divadelní herečka, což je v některých scénách patrné. Pestrobarvec čelí údajně velké poptávce u provozovatelů kin, přispěla k tomu prohlášení kritiky, že jde o "Padesát odstínů šedi pro chytré", což může mít odvrácenou stranu mince - diváci dychtiví po nahotě, bičování a vosku mohou být zatraceně zklamaní. Pestrobarvec nabízí naopak smyslnou psychologickou studii a hru, jež mě přiměla k zamyšlení, že pokud to submisivní partner se svojí submisivitou přehání a zachází až do krajnosti, může velmi účinně toho dominantního znechutit až zničit, případně se může submisivita lehce proměnit v dominantnost. Tak mám za sebou zcela jistě nejumělečtější snímek v rámci Tour i v letošním roce vůbec. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Pestrobarvec petrkličový je název pro druh motýla - Hamearis lucina. (Digi_cz)

Reklama

Reklama