Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo Dol-seok (Han Suk-kyu) je nejvyšším královským krejčím, který oblékal tři generace králů. Jeho oděvy symbolizují hodnost a tradici. Kong-jin (Goo Soo) naopak šije excentrické šaty moderního stylu pro společnice v místním nevěstinci. Jeho talentu si všimne královna a Kong-jin je povolán na královský dvůr. Souboj mezi dvěma krejčími vyústí v královnin boj o udržení trůnu v kostýmním dramatu, které je stejně vizuálně uhrančivé jako šaty samotné. (Filmasia)

(více)

Recenze (12)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Historické drama, věnované oblečení a jeho výrobě, jsem ještě neviděl (jen Park Shin-hye prý vystřídala třicet různých kusů). Vizuálně krásné. Královský krejčí, který zažil tři krále a revoluční tvorbu svého mladého konkurenta miloval i nenáviděl. Král, který nenáviděl, že nic není jeho. Královna, která si přála šťastně žít. A mladý krejčovský génius, který nechtěl nic, než lidi oblékat a způsobovat jim radost. Škoda, že lidé někdy nemohou získat, po čem touží a historie nehraje fér. Herecké výkony výborné. Park Shin-hye nejen krásná, ale také velmi ženská. A konečně bych si (i po třech jiných viděných filmech) mohl zapamatovat jméno Ko Soo. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AF3c1hIls0M ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výpravné kostýmní drama o souboji dvou krejčích, tradičně psychicky narušeného krále (Yeon-seok Yoo), smutné královny (Park Shin-hye). Veterán oděvního průmyslu pamatující tři krále náhle zjišťuje, že má novou, mladou odvážnou konkurenci, která chce dělat šaty krásné, praktické, a považte ten skandál pro každého! Geniální návrhář, krejčí Kong-jin (Ko Soo) tak rozhodně prožije nejednu dramatickou chvíli. Film má nádhernou hudbu, výpravu, kameru, ale někdy velice necitlivě skáče z lehkého komediálního nadhledu, moderního přístupu k historii do tragického dramatu, nicméně některé sekvence jsou emočně velmi silné. Lepší tři hvězdy, a fandové hlavních herců si to určitě nenechají ujít. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé kostýmní drama kde se parádně mísí humor, drama i romantika. Co se hereckých výkonů týče, tady nic negativního říci nelze, spíše naopak, většina postav fakt super, tudíž sledování příběhu jemuž vévodí souboj tradice a změn, soupeření, závisti, přátelství, odvahy, odhodlání, obětování či lásky jsem si vážně užíval a při obřadu si souboj dvou žen, resp. šatů vážně vychutnal, protože to byla fakt nádhera jež mne posadila na zadek. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé a vizuálně nádherné proniknutí do korejské kinematografie. V jádru klasický střet mladé a staré generace, obohacený o pro mě jakožto Evropana netradiční asijskou kulturu a jiné pojetí natáčení filmů. Jen škoda, že jsem povětšinu filmu tápal, kdo je jaká postava, což je ovšem čistě individuální problém, protože asijci mají pravděpodobně stejné problémy s rozeznáváním indoevropanů. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Většinu času klidné drama okořeněné lehkým humorem, které graduje do šablonovitého střetu dvou konkurentů, v tomhle případě dvou krejčích, přičemž jeden představuje starou školu řídící se dle zaběhlých pravidel, a ten druhý zas svěží vítr se snahou nabourávat stereotypy. Vše samozřejmě nutno chápat v kontextu doby, ač teda neznám skutečnost ohledně ošacení v historické Koreji. O dramatickou stránku se pak stará dění okolo typicky argonatního krále idiota, což na zmíněné šablonovitosti opravdu neubírá. Nicméně i jako chlap s minimálním zájmem o módu musím uznat, že se mi zdejší přehlídka kostýmů poměrně líbila a některé kousky jsou opravdu nádherné. A nebo je to možná tím, že je na sobě měla Shin-hye Park. Kdo ví... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama