Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh začal dobre a ukázal sa byť zaujímavý. Už na začiatku som bol rozhodne vtiahnutý do deja a spisovateľ Roberto Aguirre-Sacasa ma dokázal zaujať a zabaviť počas väčšiny filmu. Ale keď sa film ustálil v poslednej štvrtine, film stratil dynamiku a príbeh stagnoval a jednoducho zakopol o vlastné nohy. Je to naozaj škoda, pretože film bol až do tohto bodu primeraným slasherov. 5,5/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne tedy hodně mile překvapilo ... Proč? Řekne si možná většina diváků jsem přistoupil až na půlné hodnocení. Důvodů by se našla spousta. S vámci subžánru slasher zde nějaký ten rok něco takového nebylo. Už to mě osobně, ne-nadšence do slasherů může stačit. Ale budu samozřejmě ve výčtu pozitiv pokračovat dál ... Film je vydařeným remakem hororu, na který během děje přímo poukazuje, to je od něj velmi "fér", řekl bych... Co jsem nečekal, tak že bude postrádat i sebemenší náznak humoru a bude se brát sakra vážně. Aby ale nepůsobil trapně, je tak kvalitně zpracován, že vše působí jak má. Zejména "oldschoolový" look, atmosféra a feeling jsou exkluzivní. Pro mne jako milovníka syrových 70.kových filmových let prostě naprostej skvost. Co se týče vražd, gore a bodycountu, film netlačí na pilu, protože to nepotřebuje, ... diváka zpracovává atmosférou a pocitem "skutečnosti", jakési rekonstrukce něčeho co se snad i mohlo stát ... I tak však v oblasti mordů nenechá diváka chladným, krutost je výrazná a i když není vše detailně vidět, útoky zabijáka jsou silně agresivní, náhlé a brutální. Útoky nožem čítají desítky bodných ran .. prostě to působí dost skutečně... Celé to působí chladně, bezvýchodně, smutně a děsivě. Někdo si řekne, že se toho tam moc neděje, ale jak jsem uváděl, na mne to působilo jako celek tou nepříjemnou atmosférou a smutkem jednoho města, cejchu a zbytečné smrti sympatických mladých lidí ... I tak by to u mne za plný počet nemuselo být, kdybychom se zrovna aktuálně nenalézali v nejhorším a nejúpadkovějším hororovém období za posledních 10 let. Tím pádem je tento film pro mne jako božská mana z nebes a nic mi nezabrání ho ocenit na plnou výši. Doporučuji paradoxně (přestože jde o slasher...) náročnějšímu diváctvu, které si dokže dát v hlavě rozsáhlejší rovnici dohromady a výjde mu tak parádní, syrová a temná zábava na večer, na který nezapomene při dalším filmu druhý den ... ("meta", "whodunnit" a "twist" jsou zavádějící pojmy, které bych si raději ani nepřekládal do češtiny ... s tímto filmem toho mají společného pramálo ...). ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stáva, že remake kvalitného hororu sa vydarí ešte lepšie než originál, ale tu sa to minimálne o kúsok podarilo. Tam kde bol pôvodný "The Town That Dreaded Sundown" skôr nenápadný, realistický, s mrazivým nádychom a surovou atmosférou, je jeho upgradovaný remake zase zábavnejší, svižnejší, modernejší a doplnený o nejaké to nové dianie a fakty. Ináč sa to podobne ako pred 38 rokmi pohybuje v rámcoch malomestského krimi slasheru a pre mňa je pozitívom tiež to, že vďaka tejto novinke sa možno dostane viac pozornosti aj neprávom prehliadanému originálu. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pohodovej slasher kterej neurazí. Nešlo si nevzpomenout na první díly Pátku 13. hlavně díky bramborový masce a pár scénám jako např. lukaření u vody. Konec klasicky nelogickej a tak trochu na pytel. Celkově to je spíš taková bubáčtější kriminálka ale místama film slušně čvachtá. Hlavním plusem filmu je asi kamera která je nečekaně profesionální a záběry jsou fakt super a neni to vůbec náký DVD céčko. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejblbější na těhle vyvražďovačkách je to, když ten hlavní madafaka nemá žádný charisma, což je žel bohu příklad i tady toho synka, co tam běhá s pytlem od brambor na hlavě (zdravíme do Crystal Lake). Páč a protože by byl tenhle film "co má tak dlouhej název, kterej si prostě nezapamatuju" jinak dobrá poklona všem slasherům, co se jich v silných létech sedmdesátých a hlavně osmdesátých natočilo, především ten retro vizuál tomu dodává to správně špinavý kouzlo. Průměr, nic víc. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama