Reklama

Reklama

Batman: Útok na Arkham

  • USA Batman: Assault on Arkham (více)
Trailer

Gotham se dostal do velkého nebezpečí, když vláda dala dohromady skupinu zločinců s názvem jednotka Sebevrahů a nutí je, aby se vloupali do Akrhamského nápravného zařízení, kde mají získat tajné informace ukradené Riddlerem. Situace nabere nečekané obrátky, když jeden ze Sebevrahů osvobodí Jokera, který má v plánu zničit Arkham a Gotham. Batman bude muset opět použít všechny své schopnosti, aby zastavil jak Jokera, tak Sebevrahy. (sh3riff)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Nin 

všechny recenze uživatele

Estetika arkhamovských her, kde místo Netopýra sehrávají hlavní roli tým Suicide Squad. Assault on Arkham je hodně vyvedená komiksová jízda, která skvěle vychází z komiksů a zároveň je podobně "hustá" jako slavné videohry s Batmanem. Je to stylové a o něco dospělejší než klasické superhrdinské animáče, a to především díky občasné brutalitě a nějaké - i když jen naznačené - nahotě. Postavy jsou velmi dobře vystihnuté. Především Batman ve vedlejší roli je skvělý, ale i celý tým Sebevražedného oddílu funguje přesně tak, jak by měl. Vyvedený akčňák. (8/10) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výtečná Batmanovina, specifická například tím, že v ní Batmana moc nevidno a místo něj dostává prostor banda grázlíků naverbovaných na "sebevražednou misi" ve stylu tuctu špinavců. A jsou tu dva veletucty prostoru pro akci, která je v rámci komiksových animáků až překvapivě brutální a nekompromisní (a schválně jestli budou mít pánové od DC příště koule na to, udělat animák v Rku, včetně řádné krve při ustřelování hlav a bradavek Harley Quinn), jenže problém nastane ke konci, kdy je akce už nějak moc a tam kde se Assault on Arkham ze začátku tvářilo jako záležitost neblbá, stane se nebetyčně tupou a z šlapající týmovky se rázem přetransformuje v něco hrozně blbého a bez nápadu, dokonce tu ani scénáristu nemůžu obvynit z toho, že to napsal ve stavu brutální ožralosti, protože pevně věřím v to, že by to v takovém případě bylo o dva levely lepší. Ale i tak je to výborně fungující záležitost se zábavnou akcí a svěže dospělejším pojetí. " Ty jsi ale zlobivé děvčátko.. " ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší animák s Batmanem, co jsem viděl. Ačkoli tady je v hlavní roli Suicide Squad. Ano, ta Suicide Squad, co to nedávno tak pokonila v kinech. Jenže, tady je jak využití postav, tak zápletka a především záporáci na úplně jiné úrovni. Ayer by udělal líp, kdyby tenhle "dospělý" animák, scénu po scéně bezduše okopíroval. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Když nám za pár měsíců má vyjít Suicide Squad hra, která spadá do Arkhamverse, rozhodl jsem se oprášit tenhle animák, který taktéž spadá do tohoto vesmíru. A to hlavní, představuje se zde Suicide Squad. DC se opravdu překonalo a díky nové hře si v tomhle vesmíru udělali takovej bordel, že by se v tom musel vyznat leda maniak (i ten je na to krátký). Nicméně když člověk přehlédne, jaký paskvil v tomhle vesmíru vlastně je, dostane kvalitní animák, který za tu hodinu docela uteče. V týmu si každý najde víc sympatičtějších postav a zápletka taky není vycucaná na poslední chvíli. Design postav a celkově "art style" filmu taky není k zahození, přesto že je film dost plochý, co se barev týče a celou dobu si drží takový šedý styl, který mi tu částečně sedl. Až na pár momentů je film fakt povedený a pokud nejste nějak náročný divák, film si podle mě užijete. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jay Oliva jako vždy nezklamal. A přestože Batmana zde bylo jen pomálu, tenhle drsnější a dospělejší animák rozhodně nenudil. Akce i animace byly solidní, příběh taky nebyl nejhorší a na to, že filmy o záporácích zas tolik nežeru, mě tohle dílko docela nadchlo. A to je asi tak všechno, co jsem k tomu chtěl říct. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si můžeme všimnout odkazu na film Batman se vrací (1992). Když Batman zneškodní Victora Zsasze, který drží rukojmí, naprosto stejným způsobem, jakým zneškodnil netopýři hrdina klauna ve snímku Batman se vrací. (TwoFace)
  • Mezi zabavenými Jokerovými věcmi, kterými se v jedné scéně přehrabuje Harley Quinn, je i klaunská maska z filmu Temný rytíř (2008). (ledzepfan)
  • Film vychází z populární videoherní série o Batmanovi, která má k dnešnímu dni již čtyři hry (Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Origins, Batman: Arkham Knight). (Claude Speed)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama