Reklama

Reklama

Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se v době všudypřítomného internetu snaží zorientovat v měnících se vztazích, komunikaci, milostném životě i v tom, co si o sobě samých vlastně myslet. Film tematizuje sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, jimiž se lidé ve svých životech ubírají. Ať už jsou jejich zásadní rozhodnutí slibná nebo tragická, jedno je jisté - nikdo není v tomto roztodivném virtuálním světě imunní vůči obrovským sociálním změnám, které přicházejí díky neustálému používání telefonů, tabletů či počítačů. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (309)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, Jasone, nemusíš se snažit narvat do jednoho filmu úplně "všechno". Zajímalo by mě, jak daleko se s propojením myšlenek "na ničem, co uděláme, v kosmickém měřítku nezáleží" a "internet je zlo a jeho používání z nás udělá psychopaty a zločince" poprala kniha, podle níž byl film napsán, protože pan Reitman se k tomu spojení ani nepřiblížil. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

(...But by the time the first bombs fell, We were already bored, We were already, already bored, Sometimes I can't believe it I'm movin' past the feeling...) Takovýhle film se dá natočit mnoha způsoby. Můžete říct, že všichni jsou kreténi, a že by všichni kvůli těm internetům měli zhebnout. Anebo z toho uděláte Donnieho Darka facebookové éry a necháte každého se se svými chybami vypořádat po svém. Výborně gradovaný film, který je každou svou uběhnuvší minutou zajímavější a silnější. 9/10 ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Men, Women and Children alebo slabší odvar Disconnect. Hlavná myšlienka dnešnej modernej internetovej doby bola vystihnutá trefne /aj keď v určitých prípadoch sa podľa mňa zašlo zbytočne do veľkých extrémov -- viď postava Jennifer Garner/. Internet nám slúži ako prostriedok na uľahčenie komunikácie, utiekame sa k nemu každý deň.. a pritom máme navôkol seba ľudí.. sme s nimi a aj tak sa izolujeme.. Ale nejdem tu písať úvahu o internete a jeho využití! Film nesklamal. Forma akou bol dej rozprávaný sa mi páčila, aj keď by asi nebolo na škodu zredukovanie postáv/príbehov. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zaprvé: smažte už někdo, prosím, to označení komedie, protože tenhle film je všechno možné, než třeskutá legrace. A teď k mému hodnocení tohohle snímku. Men, women and children vyprávějí o krizi rodiny a o tom, jak mezilidské vztahy ovlivňují média, v tomto případě zejména mobilní telefony, internet a počítačové hry. Jednotlivé postavy a jejich příběhy se jemně proplétají, ale každého zřejmě zasáhne něco jiného. Mně se nejvíc dotkl asi příběh Adama Sandlera a jeho ženy, kteří spolu žijí spíš už jen ze zvyku a jejich život je stereotypní, až mrazí. Jejich řešení je sice poněkud předvídatelné, ale mrazí z něj stejně jako z oho vztahu, který oba označují jako nudu. Zaujal mě hlas vypravěčky, která se snaž filmu dát trochu jiný punc. Jinak jde o průměrný americký film o tom, že bez mobilních telefonů by nám bylo rozhodně lépe. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Dost mě iritovalo, že si snímek dovolil nemilosrdně zprznit jednu z největších pravd vesmíru tím, že kolem ní vybudoval, tak zbytečný a nezajímavý příběh o vztazích - takový ten odporný klišoidní, kde jsou všechny děti i dospělí, kterým absolutně nic neschází v permanentní depresi. Adámka Sandlera mám hodně rád, ale tohle byla snad nejubožejší role, jakou kdy dostal. Zbytek postaviček bylo hluboko pod hranicí jakékoli snesitelnosti, takže v rámci zachování mravní a duševní pohody všech potenciálních čtenářů ty děti nechám bez komentáře. Také mě dost zarmoutilo, že snímek nemá s komedií společného absolutně nic. Po delší době budu muset s hodnocením zajít nízko, protože tohle v mých očích není kvalitní film, nýbrž spíše nůše exkrementů, která byla stokrát vysypána a sesbírána v jiném pořadí. Já ale stále vidím ty stejné exkrementy. Absolutní nuda a maximální zbytečnost na poli filmů. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Pracovný názov "Pale Blue Dot" vychádza z rovnomennej knihy z roku 1994 od Carla Sagana a taktiež z rovnomennej fotografie, ktorú v roku 1990 vytvorila kozmická sonda Voyager 1. Obe pevne súvisia s dejom filmu. (Real Tom Hardy)
  • Natáčalo sa v texaskom Austine a scény zo školy sa natáčali v Georgetowne, konkrétne na škole East View High School. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama