Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Úplná hovadina. Film, kterej si sám ze sebe dělá legraci mě po necelé dvě hodiny nutil se smát. Spojení bojovejch umění, fotbalu a přehnaností zaručuje nonstop zábavu pro diváka, jelikož zde nejsou žádné mantinely. Musim uznat, že tak skvělou režii vidím málokdy. Dost by mě zajímalo, jak se točily ty zápasy, protože většinou jsou téměř bez střihů, zcela přehledné a divákovi neunikne žádnej gól, žádná situace, šarvátka, prostě poctivá, oldschool práce. Stephen Chow si zaslouží pochvalu jak za režii, tak za hlavní roli. Dokonce zde funguje samotný příběh, pár emotivních scén a hromada hlášek/absurdních situací. Líbilo se mi taky, že každá postava z týmu měla "to svoje", čím disponuje. Nejvíce mě bavil Kwok-Kwan Chan, kterej vypadá jak Bruce Lee a má největší charisma. Jinak mi nikdo nějak výrazně nevadil. Nejlepší jsou rozhodně amatérské zápasy, šílenej náser :-) výborná hudba a dobrý vizuál. Doporučuji, oblíbená komedie, která diváka nenechá vydechnout a kvůli supr námětu, fungujícímu příběhu, různorodým postavám a špičkové režii to stojí za to film vidět. 10/10 ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Začátek stojí za starou bačkoru, jen sem tam proběhne nějaký ten záblesk srandy. Příběh je klišovitý, předvídatelný, herci často podivní. Ale i tak je to nakonec obrovská sranda, takže spoustu nesmyslů jsem ochoten odpustit. Kdyby si asiati dokázali odpustit ve filmech zbytečně vybičované emoce, měl bych asi jejich filmy raději. Sem se to zkrátka nehodilo. ()

Reklama

danco123 

všechny recenze uživatele

Tento film asi nešlo nevidieť, pretože svojho času ho takmer stále vysielali na Markíze. Videl som ho ešte ako menší a pamätám si, ako som s kamarátmi pred panelákom skúšal hrať podobne futbal. Film ako taký nie je zlý, má dosť vtipný dej a určite ma niečo do seba, len možno nie som ten správny divák, ktorého takýto film vie skutočne zabaviť a dostať natoľko, aby ma aj naozaj bavil. Preto mu dávam 40%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film, okrem toho že je šialene bláznivou komédiou a veľmi zábavnou, obsahuje jedny z najúžasnejších akčných scén, je to ideálne skĺbenie trikov a wire technológie. Už na začiatku herci lietajú, odkopávajú autá a pod. V poslednom zápase (trvá tak 20-25 minút) sa ale robia brázdy do trávnika ihriska, lopty sa trhajú v nadsvetelných rýchlostiach a bránky sa vylamujú zo zeme. Je to naozaj spektakulárna prehliadka, ktorú by mal vidieť nielen každý priaznivec športu. Buď to budete milovať alebo nenávidieť, avšak zhliadnuť by ste to mali určite. Shaolin futbal je kvôli jeho réžií úžasná prehliadka. Príbeh je na naše pomery trošku "inak" vyrozprávaný, ale choreografia súbojov je výborná, starostlivo vybraná hudba, úžasní herci, proste som sa bavil. Je to jeden z filmov, na ktoré sa pozriem niekoľkokrát znova. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s Ázijskou kultúrou, keď som mal asi 7 rokov a až doteraz je to jeden z mojich obľúbených filmov. Štýlistická pecka, ktorá prepája drámu, komédiu a lásku k futbalu v jednom. Tento film predstavuje asi všetko čo si človek pod pojmom Ázijský športový film dokáže predstaviť. Je to uletené, vtipné, drsné, ale aj dokáže chytiť za srdce. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Aby její hlava vypadala jako oholená, musela Zhao Wei denně strávit v maskérně 8 až 10 hodin. (Morien)
  • Všechny záběry napodobující tzv. "bullet-time" efekt, známý například z Matrixu (kdy kamera během jednoho okamžiku obletí v kruhu celý pohybující se objekt a ten je tím pádem jako by zmrazen v pohybu), vznikaly za pomocí pouhých dvou kamer a dojem "zmrazení" byl dodatečně generován počítačem. (Morien)
  • Shaolinský fotbalista předvádí humornou poctu legendě bojových umění Bruci Leemu. Nosí stejný účes a hraje i ve stejné žluté kombinéze, jakou měl na sobě Lee ve filmu Hra smrti. Když ho odnášejí z hřiště, tak má na sobě stejné brýle, jaké nosíval Lee, a leží na nosítkách ve stejné pozici, v jaké byl Lee položen v rakvi v Hong Kongu. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama