Reklama

Reklama

Dynamický, dobře načasovaný thriller vypráví nadčasový příběh o chamtivosti, nespravedlnosti a muži, který čelí zkorumpovanému systému. Ve filmu svými elektrizujícími výkony zazářila trojice herců, která působivě ztvárnila čím dál vyostřenější boj peněz, morálky a vůle... Napětí narůstá v okamžiku, kdy Rick Carver (Michael Shannon), který se vlastní pílí postupně vypracoval na realitního magnáta na Floridě a v současnosti přebírá majetek od lidí neschopných jej splácet, na čemž vydělává ohromné peníze, nechá vystěhovat nezaměstnaného otce samoživitele Dennise Nashe (Andrew Garfield) dřív, než se může Nash vůbec postavit bance, která ho podvedla. Otřesený Nash je odhodlaný za každou cenu získat zpět domov, kde se svou rodinou prožil celý dosavadní život, a před hrozivými následky ochránit svou matku (Laura Dern) a syna (Noah Lomax). Charismatický Carver – tentýž muž, který Nashovi ukradl sny a který zároveň umí chodit v systému, jenž Nashe zničil, – vtáhne zoufalého muže do lukrativního světa obcházení bank, vlád i obyčejných lidí s cílem vydělat majlant na zabavování majetku kvůli neschopnosti dlužníků splácet úvěry. Nash doufá, že se mu podaří získat zpět svůj dřívější život, a tak tajně, aniž by o tom rodině řekl, uzavírá pakt s ďáblem. S přívalem peněz a nutností chovat se čím dál víc bezcharakterně a zkorumpovaně si však Nash uvědomí, že cenu za snadno nabyté bohatství v Carverově světě už není ochoten dál platit. (Skylink 7)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (105)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásná ukázka toho, jak není svět hnusné místo, ale jak ho lidé dělají hnusnými. A nejsou to jen ti šmejdi z realitek, ale jsou to i ti šmejdi, co nedodržují pravidla a myslí si, jak trpí. Jasně, někteří trpí neprávem, ale je to většina? To si vážně nemyslím. Lidi nejsou schopní dodržovat pravidla, a je jedno, jestli to jsou ti chudáci, anebo ti nad nimi. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

99 domovů mělo od začátku našlápnuto k pětihvězdičkovému hodnocení, a i když se to nakonec kvůli zpackanému závěru pokazilo, tak přesto je můj výsledný dojem z této podívané pořád na vážně vysoké úrovni, a to především díky parádní zápletce, která má až na pointu sakra koule, má hlavu a patu, má spád, je nápaditá, dynamická, strhující, prostě filmová pecka ze světa, který je fakt krutý, nekompromisní, ovšem zároveň ani trochu tak černobílý, jak se zde snaží podat tvůrci. Já tu tedy nechci rozvíjet nějaké své hlubokomyslné názory, ale prostě zobrazení minimálně všech hlavních postav a vlastně i ústřední podstaty zápletky tu neberu úplně za spravedlivě rozdělené, ale jen tedy ve vážně hodně velké zkratce, ,,Když neplatíš, tak co chceš?´´. Jasně, všechny ty banky a nastalá situace, které využili všechny ty bezcitné hyeny, je jedna věc, samozřejmě i zde správně označené za ryzí zlo, na druhou stranu ale opravdu jednoduše, všeobecně, vezmu si jakoukoliv, na cokoliv půjčku a platím, tak mám, soused si vezme tu samou půjčku, neplatí, ale i přesto má mít to samé co já? Takhle by to také přeci ale nemělo fungovat, ne?, což zde ovšem tvůrci jaksi neberou v potaz, no prostě nevím, samozřejmě že to není zas až tak jednoduché, ale chci tím prostě jen říct, že zde má ve spoustě ohledech i ústřední arcipadouch pravdu a za mě se zde vše až příliš přiklání na jednu stranu. Nyní ale již k filmu. Parádní zápletku jsem již tedy zmínil, k ní lze pak určitě připočíst i působivou atmosféru, velké množství napětí, silné emoce, působivě vygradované dramatické situace a samozřejmě výrazné herecké výkony, to vše zkrátka dělá z 99 domovů úžasný filmový zážitek, ovšem v závěru zkažený též již zmiňovaným přemoralizovaným vyústěním, které působí silně nevěrohodně, slabošsky a ve kterém kraluje hollywoodský ufňukátek číslo 1, Andrew Garfield, z něhož mi právě v této pasáži bylo zle snad ještě víc než kdy jindy, ten by si to ukňourané herectví měl fakt nechat patentovat, no děs. Jelikož na celou tu zápletku bude mít většina diváků ale odlišný názor než já a naopak stejný jako tvůrci, tak budou Garfieldovo přehnané šáhnutí si do svědomí vítat a jistě si tak celý tento již tak nadprůměrný snímek užijí ještě o něco víc. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dramatickej a obsahovej stránke výborne rozohraná partia, avšak ktorej došiel na záver dych. Vo filme zaznelo veľa krutých, cynických myšlienok (prevažne z úst M. Shannona), s ktorými sa ale bohužiaľ musí súhlasiť, čo je veľké plus. Čo sa týka hlavného hrdinu, tak pokiaľ sa už na niečo také človek dá, musí byť pripravený operovať v obidvoch priestoroch svojho svedomia, byť pripravený aj na veci, za ktoré sa slušný človek hanbí. Inak to pre dotyčného dopadne veľmi zle. V kontexte pointy na záver teda súhlasím s tým ako to nakoniec s chlapíkom dopadlo, inak ani nemohlo, neprišlo mi to však reálne. Skôr ide len o taký vyumelkovaný pokus emotívne na diváka zatlačiť. Takéto mučedníctvo je totiž, keď už je Rubikon prekročený, nielenže zbytočné, ale aj vo veľkej miere hlúpe. Veci si treba dopredu premyslieť ešte predtým, než sa urobí definitívny krok, potom už treba bojovať až do konca, pretože na spytovanie si svedomia je už neskoro. 75/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Heslo, buď o*ebeš ty, alebo ostaneš sám o*ebaný. To sa hodí na tento celkom zaujímavý snímok, kde som ale postrádal dobro, nebolo s kým sympatizovať. Film sa snaží zamerať svoju kritiku na korporáty, neľudskosť exekútorov, lenže ako mám sympatizovať s takzvanými obeťami, keď sú to úmyselní neplatiči, pôžičkári a ako tu vidíme i kriminálnici? Keď niekto neplatí nájom za dom dva roky, tak koľko ešte upomienok potrebuje poslať? Vinné sú teda obe strany, jedna za nezodpovednosť a druhá za chýbajúcu chrbtovú kosť. Americký system, ktorý povoľuje si požičať komukoľvek čokoľvek, tiež situácii veľmi nepomáha. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Abyste mohli snít svůj americký sen, musí někdo jiný prožít noční můru.. Házet to do jednoho pytle s Margin Call nebo Big Short lze jen v rovině ukotvení do časů výtrysků morální bídy, jinak se to na kolegy příliš nechytá. Nemá to drive, postavy jsou klišovitě černobílé a celé to bloudí v kruhu repetitivnosti, z kterého Garfieldova postava hodlá vystoupit tak, že vrátí hrochovy a kachně některé orgány. Stejně očekávané jako laciné.. Zaplaťbanka za Shannona jakožto generála Zoda realitních šméček. Ten chlap je jako vždy bezchybný.. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama