Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Recenze (169)

Velislav 

všechny recenze uživatele

Naozaj krásny "dokument" sprevádzaný tromi hercami, malým Španielom, parťákom komisára Rexa a francúzskou legendou filmu. Zábery scenérie úchvatné, zachytený život zvierat úžasný a obdivuhodný. Ten ľudský príbeh je tu len nepatrná deviácia. 6/10 ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmový príbeh orla obeť kainizmu, ktorý sa stretol s chlapcom alebo príbeh chlapca, ktorý zachránil orla. Ťažko povedať. Oba príbehy sú spojené. Jean Reno tu má pomerne malú rolu rozprávača a sprievodcu. Dopĺňa tak počet hercov na finálnych troch. Film je nabitý úžasnými panoramatickými a časozbernými zábermi na drsnú krásu veľhôr, ktoré dopĺňajú výborne zostrihanými zábermi divých zvierat ako vystrihnutých zo seriálu "Čo rozprávala teta srna". Príbehy chlapca a orla sú pomerne jednoduché ale nechýba tu napätie a tajomstvo. ()

cyberMythius 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se byli podívat v kině na porno. Tahle pohádka má s ním totiž společného víc, než se zdá. Příběh je blboucky a vlastně relativne zbytečný... A celé je to hlavě o tom, jak to vypadá. A i ten happy end s vypuštěním ptaka tady je .Relax ve 4k(bude-li) /FHD v TV super, kino ano (pokud chcete zabavit děti), jinak zbytečně. Příroda 6/5, film 3/5. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

nieje to ani film, skor urcita moralna rozpoviedka. keby sa vystrihali casti s ludmi, bol by to uzasny docu film a nic by mu nechybalo bez slov. jedna, dve scenky z divociny su take jedinecne, ako najlepsie dokumenty o prirode. dokonca aj teraz neviem, ako by to urobili trikovo, ale tiez nechapem odkial maju zabery... za to 4 hviezdy ()

NSN 

všechny recenze uživatele

O šikovným ptákovi. O alpský přírodě. O úžasných záběrech. O výborný kameře. O perfektní ostrosti v super barvách. Jako dokument unikátní. Precizní. Jako film prázdný a zbytečný. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád horskou přírodu, přijde si na své. Nádherné záběry hor i zvířecích obyvatel. Scénář je velmi slaboduchý, komentář dodává občas se vyskytující Jean Reno, který zde vypadá jak zvadlý Trautenberk. Deklamuje snaživě anglické věty (v Rakousku!) a blýská na diváka porcelánovým úsměvem. Pozice zabijáka Leona mu sedí zdaleka nejlépe, hodného strejdu mu vůbec nebaštím. Pokud se vrátíte z náročné pracovní směny, doporučuji tento nenáročný film k relaxaci a předehru k zimní dovolené v Alpách. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Tenhle počin se nesmí brát z hlediska příběhu, patosu ani postav. Je to oslava rakouské přírody. Dechberoucí záběry ... a já se táži. Jak to jenom dokázali natočil? ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Takový skoro dokument, kde se asi rozhodli přidat pár lidských postav. Kdyby to bylo bez nich, bylo by to super za 5*. Lidi zde nejsou vůbec potřeba. Nádherné scenérie a záběry, ze kterých se tají dech.... ()

Gemeroid 

všechny recenze uživatele

Neštěstí nechodí po lidech, ale po horách. Proto když zdrhnete z domu a máte otce stopaře, utíkejte dál než do domu, kde jste upálili matku. Když se vás otec pokusí taky upálit a vy zdrhnete do lesa, můžete počítat s tím, že bude bouřka jako kráva, která vám rozmačká orla, co jste piplali od kuřete a pak se lavina šutrů pokusí trefit i vás. A pokud uhnete, trefí vás aspoň blesk. Trochu moc smůly na jeden večer. Příběh stárnoucího voyera, který s oblibou dalekohledem pozoruje traumatizovaného chlapce, jenž si hraje s ptákem. Na filmu se mi velice líbila příroda, záběry zvířat a absence lidí (nepočítaje tu trojici, kolem které se to celé točí a jednoho záběru matky, hrající si na Palacha). Jeana Reno příliš v oblibě nemám, ale tady se mi líbil. Tatínka od komisaře Rexe rád mám, ale tady se mi nelíbil. ()

brkerez 

všechny recenze uživatele

Vždycky když se v tomhle filmu v záběru objeví člověk a zejména pokud nedej bože promluví, jde to do hajzlu. Kdyby tvůrci třeba po vzoru The Bear nechali v hlavní roli jen horskou divočinu a zvířata a vykašlali se na snahu naroubovat tam hluboký lidský příběh, bylo by to naprosto dokonalý, takhle to všichni dvounohý bez pařátů - hlavně onen zamlklý chlapec - strašně sráží. Těžko najdete krásnější přírodní záběry a zvířecí minipříběhy, vůbec nechápu jak to natočili, smekám. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k nádherným záběrům alpinské divočiny a dokonalému nasnímání orlího pádu z hnízda či lovu na kamzíka to mohl být působivý dokument ze života orlů. Jenže Rakušani se asi usmysleli, že tam prdnou taky nějaké ty herce a narychlo uvaří nějaký ten jakože příběh. No... příběh je to o ničem a dojme leda tak některé děti a nebýt tam Jean Rena, tak ani o těch hercím bychom se nemuseli bavit. Ostatně obsazení toho mladého španělského cigána do role rakouského horala je tak trochu multikulti komediální tah. Samozřejmě příroda nezklamala a letecké záběry předčily všechno to lidské šaškování kolem, co tam bylo v podstatě úplně zbytečné a navíc. ()

sherpa 

všechny recenze uživatele

Fascinující záběry, to bez diskuze, ale nějak mi do role hajného neseděl Reno, kterého navíc totálně dehonestoval dabing. Pět hvězd pro orlí mládě a veškerou lesní havěť, lidským představitelům jsem to nějak nevěřil. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Film a zápletka slabší priemer, ale tá príroda a zábery s orlami stoja skutočne za pozretie a na film ako taký sa vďaka nim veľmi dobre pozerá. ()

vojacekr 

všechny recenze uživatele

Nad některými záběry mi zůstával rozum stát. Kamera byla tak dechberoucí, až jsem měl místy pocit, že sleduju dokument o přírodě z dílen BBC. ()

Reklama

Reklama