Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad, který má koule. Nekorektní skečové pásmo. Sledujte jen na vlastní nebezpečí. Pečený sněhulák je původní skečová show plná nekorektního humoru, jejíž silnou devizou je sehraná parta talentovaných herců. Právě díky jejich společným improvizacím a správnému „jiskření" vzniká osobitá zábava, která nabízí svébytný pohled na život i situace kolem nás, které jsou i nám často povědomé.
Osou každého dílu Pečeného sněhuláka je fiktivní reportáž, která si pomocí mystifikace dělá legraci z nejrůznějších věcí kolem nás. Mezi „reportážními vstupy z terénu" se pak střídají jednotlivé skeče. Jejich témata jsou nadčasová, od satiry na současnou společnost a vyhraněné charaktery lidí, se kterými se občas v životě setkáváme, až po ryze absurdní situace.
Ambicí pořadu je navázat na tradice populárních zahraničních vzorů, jakými jsou např. Monty Pythoni, série Malá Velká Británie, Big Train a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (241)

ChandlerBing 

všechny recenze uživatele

Tahle Malá Velká Česká republika tvrdě doplatila na to, že zhruba první tři díly byly dost nepovedený a trapností oplývající. Což určitě nemálo diváků odradilo od dalších dílů a rovnou sem šli šoupnout odpad nebo jednu hvězdičku. Je to škoda. Díl od dílu se Pečený sněhulák zlepšuje a skeče mají čím dál lepší nápady a jsou dotaženější. Jakoby si to snad tvůrci sami uvědomili a začali se víc snažit. Inspirace (nebo snad vykrádačka?) Little Britain mi tady vůbec nevadí. Je zajímavý vidět tenhle styl skečů převedenej do českýho prostředí (i když některý vyloženě vykradený scénky, viz výmlouvající se politik v pořadu Kápni Božskou, už si pánové mohli odpustit). Každopádně mi připadá, že by zdejší uživatelé měli být v hodnocení shovívavější, neboť tenhle formát má u nás premiéru a myslim, že se jakž takž daří a spíš půjde nahoru. Ona prostě ta čeština je blbej jazyk na tenhle typ humoru. Když si některý skeče představim v provedení Pythoňáků nebo jen prostě s anglickými herci, jinak naprosto stejně napsaný, bylo by to vtipnější. A ještě závěrem: Ten co vymyslel podtitul "pořad, který má koule" je fakt debil. ()

0kozel 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatný. Některé vtipy jsou více povedené, jiné méně, ale u mě převládá spokojenost. U spousty věcí se ale dá předvídat jak dopadnou. Nemůžu si pomoct, ale mně se při sledování vybavila "Malá Velká Británie", ale nedá se říci, že by to dosahovalo její kvality. V porovnání s jinými českými současnými zábavnými pořady může být tohle skvost. Uvidíme co další díly. Protože se mi líbila zhruba polovina vtipů, tak dávám tři hvězdy. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No jééžišmarja to je zase přechytračelých pindů, akademické kritiky a přiblblých hejtů.... Jak já tyhle české skečové kokotiny nemusím tak pečený sněhulák je v klidu. Něco je slabší, něco je povedenější, něco vyzní jinak než asi mělo, ale pořád je to vpoho.. Všichni co se proti tomuhle ohání čtvrtníčkem nebo dokonce pythonama by si měli tyhle zbožňované kultovky zkouknout znovu aby zjistili, že i tyhle skečovky jsou z velké části jen přiblblé(a často taky trapné) vaření z vody a že za těch x let provozu prostě jen stihli nasbírat pár výraznějších(až brillantních) scének ze kterých žijou dodnes. Sněhulák je v rámci skečovek nadprůměrně natočený, hodně slušně zahraný a pár vtipů má nápad a šmrnc... Fakt, že aktuálně má sněhulák na CSFD černých 25% a kokotina jako kanadské LOL:-) má 62% sám o sobě svědčí o evidentní hejterské hysterii. EDIT.. Kvalita z mého pohledu velmi rapidně klesla a po cca 4-5 dílech jsem to vzdal..čekat půl hodiny křeče na jeden možná dva dobré fory se mi nechce... Hodnocení nechám na těch 3 ale kdybych na to koukal dál ai bych už strhával. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u všech možných i nemožných počinů, se i tady v tomto dají najít nějaké ty lepší chvilky. To ale neznamená že se jedná o veledílo které by si zasloužilo víc jak 3 hvězdy. Ony i ty 3 hvězdy jsou spíše za pár originálních myšlenek a za humor který mně úplně normálně v těch lepších chvilkách pobavil. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Skečová show ostrovního střihu je specifické odvětví nemající v naší "buřt kotlině" žádných tradic a proto ze strany jeho tvůrců jde o jakousi školu za pochodu. Jasný je to horská dráha, ale ať hodí kamenem, kdo spadl z nebe již jako učený. Minimálně poklepání po ramenou za odvahu a to ne jenom pánům Štabňákovy, Mrazíkovy, Kohákovy, Kalužovy, Skórkovy a dalším, ale také České Televizi. Já osobně bych se dalším dílům nebránil........uvidíme jak se k tomu postaví veřejnoprávní médium. ()

Galerie (5)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama