foto

Roman Štabrňák

  • nar. 22.8.1983 (36 let)
    Kladno, Československo

Biografie

„Dokonalost spočívá v maličkostech, ale sama dokonalost není maličkost.“

Je životním mottem Romana Štabrňáka, narozeného na Kladně a hrdě se hlásícího ke svému rodišti. V tomto středočeském hornickém městě se již na základní škole potkal s herectvím, byť jen ve formě dramatického kroužku. Později ho však zaujalo kouzelnictví, dokonce přes kamaráda získal kontakt na Český magický svaz, kam se přihlásil a postupně začal zvládat základy magie, učil se od starých kouzelníků, z knížek i z videokazet.

K herectví se opět dostal až na gymnáziu v Novém Strašecí, kde začal hrát v Dramatickém klubu. Později absolvoval herectví na katedře činoherního divadla DAMU v Praze, i když zkoušel mimo jiné práva a ekonomiku. V průběhu studia ho oslovil pedagog a divadelní režisér Milan Schejbal ke spolupráci v Divadle ABC, kde hrál v inscenacích Tři muži ve člunu a pes a Poprask na laguně, dále Peeru Gyntovi, U nás v Kocourkově, Anně Karenině.

Jeho role jsou především drobné a komediálního ražení, například v pohádkách AŽ KOHOUT SNESE VEJCE (2005), VŘESOVÝ TRŮN (2006), ZAČAROVANÁ LÁSKA (2007), POHÁDKOVÉ POČASÍ (2008) a O KRÁLOVSTVÍ Z NUDLÍ A ŠTĚSTÍ BEZ KONCE (2009).

Kromě pohádek se objevil i v celé řadě televizních seriálů a filmů: ZDIVOČELÁ ZEMĚ, EXPOZITURA, COMEBACK, SVĚDOMÍ DENISY KLÁNOVÉ, PANMÁMA, PŘÍPADY 1. ODDĚLENÍ a v dalších. V poslední době je jednou z tváři původní skečové show České televize PEČENÝ SNĚHULÁK. V roce 2015 mu byla na festivalu Novoměstsky hrnec smíchu udělena cena herecké asociace za za osobitý komediální přístup k řadě televizních rolí.

Na divadelních prknech ho můžeme vidět ve Studiu Dva (Letní scéna Vyšehrad, Divadlo Palace Praha, Divadlo Hybernia Praha), v A-Studiu Rubín a v pražské divadelní společnosti On Stage a Divadle A. Dvořáka v Příbrami.

Roman Štabrňák je ženatý a s manželkou Alenou má dceru Adélu narozenou 11. 11. 2011.

Jiří "Ampi" Amler

Herecká filmografie

Filmy

2020 Daria
2016 Každý milion dobrý (TV film)
V jiném stavu
Řachanda
2012 Láska je láska
Stín smrtihlava (TV film)
2009 O království z nudlí a štěstí bez konce (TV film)
Princezna Ano (TV film)
Svědomí Denisy Klánové (TV film)
2008 Pohádkové počasí (TV film)
2007 Tajnosti
Začarovaná láska (TV film)
2006 Country club
Panic je nanic
Vřesový trůn (TV film)
2005 Až kohout snese vejce (TV film)

TV seriály

2020 Olo show (TV seriál)
Mami, ne! (E06)
2019 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Otevřené rány (S14E58)
Otrávená Rusalka (S14E57)
Kamenická čarodějka (S14E51)
další epizody (9)
2018 Dáma a Král (TV seriál)
Křidýlko, stehýnko nebo vražda (S03E07)
Krmelec U Muflona (TV seriál)
Klokan (E09)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Ženské zbraně (S02E07)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Prosím tě, neumírej! (S14E32)
Chvíle pravdy (S14E31)
Anděl má volný ruce (S14E30)
další epizody (14)
2017 Kafe & Cigárko (TV seriál)
Sex (E06)
Casting (E01)
Specialisté (TV seriál)
Past (S02E12)
Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Polda (TV seriál)
Vyhazovy s. r. o. (S02E08)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Dobrou noc (S13E06)
Stávka bude! (S13E05)
Jsme na to sami (S13E04)
další epizody (28)
2016 Rapl (TV seriál)
Krvavý revír (S01E07)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
Běžné rituály (S01E13)
Muž, který se vypařil (S01E03)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hodně štěstí, Ježíšku (S12E34)
Vaše noci mají křídla (S12E33)
Superman nikdy nespí (S12E30)
další epizody (16)
2015 Rudyho má každý rád (TV seriál)
Dívat, nesahat (E04)
Směrodatná odchylka (E03)
Miluju tě (E02)
další epizody (4)
2014 Mazalové (TV seriál)
Kontrola shora (S01E12)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Smrt novináře (S01E13)
Důvod k zabití (S01E12)
Totožnost (S01E09)
další epizody (9)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Boj o lodě (S04E16)
2013 Nejlepší trapasy (TV seriál)
PanMáma (TV seriál)
Konečně spolu (E16)
Vetřelec (E15)
Prsa na zkoušku (E14)
další epizody (16)
Helena (TV seriál)
Válka a mír (S03E10)
Zločin a trest (S03E09)
2011 Aféry (TV seriál)
Rodinná záležitost (E11)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Tajná mise docentky Rybkové (E03)
Cesty domů (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Řecko není všecko (S07E12)
2009 Expozitura (TV seriál)
Proč bychom se netopili (TV seriál)
Anděl na vodě (E04)
2008 Comeback (TV seriál)
Zlatá rybka (S01E12)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Upratovačka (S05E11)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Horákovi (TV seriál)
Šestý smysl (S01E16)
2005 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Výlet (S02E05)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Hudební videoklipy

2019 Xindl X - Volnoběh (hudební videoklip)
2016 Barbora Poláková - Generace (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2013 Blonďatá bestie v blázinci (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2014 Pečený sněhulák (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2006 Kabaret z maringotky (TV pořad)
2005 Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)